מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי בדיקת פסיכולוגמונה15/03/2010
שלום,היתי עם בני בהתפתחות הילד וכמובן אחרי הבדיקות עבר בדיקה עם פסיכולוג,והילד הפתיע את הפסיכולוג והמורה שחשבו לפני הבדיקה שישאר עוד שנה בגן חובה,ואתמול בועדה הפסיכולוג אמר שמזמן לא פגש ילד ברמה כזו חכם!ויותר טוב לו לעלות לכתה"א".אני כאמא כל הזמן הרגשתי שהוא כלכך חכם אבל היתי מודאגת מזה שהוא לא מבצע משימות.
ואחרי שהשתכנעתי שישאר עוד שנה בגן,הכל השתנה בין יום ללילה.
האם צריכים לעבוד לפי מה שהפסיכולוג אמר או שיש עוד זמן לקבל החלטה סופית אם להשאירו בגן או להעלות אותו לכתה"א".
הפסיכולוג אחרי הבדיקה אמא לבני שאתה ילד מצוין ואתה יכול לעלות לכתה"א"!והילד העביר את המסר שאני כן יכול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה לא'
ליאת גרוס15/03/2010שלום מונה
נכון להשאיר ילד בגן רק אם אינו בשל רגשית ו/או קטן בגילו ו'ואו קיים קושי מוטורי או שפתי משמעותי שניתן לעבוד עליו באמצעות טיפול בשנה הקרובה. אנני יודעת מדוע המליצו בגן להשאירו שנה נוספת. זה מאד לא מקצועי מצד הפסיכולוג לאמר לבנך שהוא יכול לעלות לא' בטרם קיבלת את את ההחלטה.
מדוע הילד אינו מבצע משימות ? האם יש סבירות גבוהה שלא יבצע משימות בשנה הקרובה אם יעלה לא'? האם יש משהו שאפשר וצריך לעשות על מנת שיבצע את המשימות ? האם זקוק לטיפול של קלינאית או מרפאה בעיסוק? האם גדול בגילו ? ובקיצור האם שנה נוספת בגן תשפר את מצבו ותתרום לו רבות לקראת העלייה לא' ? האם הישארות עלולה להזיק לו ? האם רב החברים איתם נוהג לשחק עולים או נשארים ?
נסי לענות על שאלות אלו. התייעצי עם אדם עליו את סומכת. את לא חייבת להחליט עכשיו. לדעתי ניתן לנסות לבצע הרשמה כפולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והנה התשובות
מונה15/03/2010כדם כל תודה רבה,אני כתבתי לכם על בני לפני כמה חודשים,והיום התמונה יותר ברורה,בני נולד פג בשבוע 34,והיום הוא בן 5.6 התפתחותו היתה מתאיתה לגילו,עד אמצע השנה השניה בגן טרום חובה המורה פנתה אלי שהילד מתקשה,איתי מתחמק משולחנות יצירה ומהרכבת פאזלים,ומוסח בקלות,ובקשה ממני לעבוד איתו בבית ולהפנות אותו להתפתחות הילד,ומיד הפנתי,עברו כמה חודשים והילד עלה לגן חובה והמורה החדשה הכירה אותו מקדם כי שני הגנים" שכנים"!והיא גם ראתה שיש לו קשיים ואנחנו בנתיים מחכים לבדיקה בהתפתחות הילד!חבריו בגן כבר גילו שיש פער בניהם,ואני כל הזמן מנסה לדחוף אותו ולהתעלם מההשבאות בינו לבין האחרים.
וכמובן מודאגת.וסוף סוף לפני חודש הינו בהתפתחות הילד ובקשו ממנו כמה בדיקות ואח"כ לחזור,וגם המליצו לשלב גננת שיח בהקדםוכמובן בדיקת פסיכולוג.אתמול הפסיכולוג ישב עם הילד בגן והופתע יחד עם המורות מהתשובות מהציורים מההעתקות והמחשבות שלו ומייד היתה לנו יחד ועדה והפסיכולוג אמר שהוא כמעט לא פגש ילד כזה חכם ושהוא עבד איתו יפה והשתלב טוב ואז בועדה אמרו שהילד לא צריך גננת שיח ואינו צריך להישאר עוד שנה בגן.אני והמורה הופתענו ובקשנו עוד ועדה בסוף השנה.ועכשיו אני מבקשת ממך עיצות מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי בדיקת פסיכולוג
מונה16/03/2010אני מבקשת המלצות ועצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי בדיקת פסיכולוג
מונה17/03/2010בבקשה הבהרתי את המצב קודם,ומבקשת עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה לא'
ליאת גרוס18/03/2010שלום מונה
אני עדיין לא מבינה מה ההתלבטות בעצם. מה את חושבת שהכי נכון לו?
האם קיים פער בינו לבין האחרים ובמה הוא מתבטא ? מה תאריך הלידה שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)