ילדה מוותרת מראש מפחד להכשל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מוותרת מראש מפחד להכשל
    לילך
    16/03/2010

ביתי בת השש הובחנה כילדה מחוננת. לאחרונה הפסיקה כל פעילות גופנית מובנת. חוג ג"אז חוג התעמלות ואפילו התעמלות בבית הספר. בכל פעם היא מפסיקה את הפעילות בבכי וטוענת שהיא לא מסוגלת לעשות את התרגילים שזה קשה לה פיזית ושאם היא לה הכי טובה היא לא רוצה להמשיך. נראה לי כי היא מבינה מנטלית שכדי להיות טובה במשהו היא צריכה להתאמן. היא גם מבינה שהגוף עובד אז יש קצת כאב. אבל בכל זאת היא לא מוכנה להמשיך. את החוגים הפסקתי כי זה אמור להיות כיף אבל התעמלות בבת הספר היא צריכה לעשות והיא מסרבת בתוקף יושבת בפינה ובוכה.
    כיצד עלי להתמודד עם התחרותיות והפרפקציוניזם שלה? איך אני יכולה להביא אותם לפרופורציות נכונות? בנוסף היא גם לא מוכנה לשחק כל משחק קופסא שיש בו אפשרות לנצח כיוון שאינה רוצה להפסיד. אם בכל זאת מסכימה לשחק במהלך המשחק מפסיקה בבכי והיסטריה מפחד להפסיד.
    כשאני משוחחת איתה היא מבינה ומבטיחה להשתדל ולנסות אבל נראה כי הפחד להפסיד ולא להיות הטובה ביותר גדול ממנה והיא בסופו של דבר מפסיקה את הפעילות בבכי. "אני לעולם לא אצליח" "זה היום הגרוע בחיי" וכו,
    בבקשה עזרו לי להתמודד עם הבעיה. למורים וגם לי נגמרו הרעיונות כיוון שמנטלית היא מבינה אך רגשית אינה מסוגלת ליישם.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אאאאאופס דילגדתן עלי :-(

לילך
    16/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דלגתן בכוונה?

לילך
    16/03/2010

האם אתן יכולות לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין תשובה לשאלתי?

לילך
    18/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוותרת כי מפחדת להיכשל

ליאת גרוס
    18/03/2010

שלום לילך
    כמו שכתבת, ידיעה והבנה אינה מספיקה. בחוויה שלה אם תפסיד יקרה משהו נורא. אני נזהרת אבל בכל זאת מעיזה להציע שהרמז נמצא במשפט הראשון שכתבת עליה הוא שהיא אובחנה כמחוננת. אולי זה משהו מרכזי באופן בו היא נתפסת. כל הזמן מעריצים את חוכמתה ויכולותיה.אולי היא מקבלת מסר סמוי ולא מודע שאהבתכם תלויה בהצלחתה. לכן לא להצליח זה מסוכן. לא כדאי להסתכן ולעשות משהו שהיא לא טובה בו.
    נסו להוריד לחץ. הורידו משקל מהחיזוקים של התחום הקוגנטיבי ושימו דגש על חיזוקים של תחומים אחרים ובעיקר של יכולת התמודדות עם מצבים פחות נעימים או מפחידים. אני חושבת שזה יעזור.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת אבל

לילך
    18/03/2010

אנחנו ננסה לתת לה חיזוקים חיוביים על ניסיון בהתעמלות בבי"ס. בינתיים זה שהבהרנו לה שזה חובה גורים לה להשתתף בשיעור. מה לגבי חוגים ומשחקים שהיא אמורה לעשות מתוך הנאה? איך אפשר לגרום לה להשתתף בהם? אם הבנתי נכון החיזוק צריך להיות לאחר מעשה. אם זה לפני המעשה זה הופך להבטחה או התחננות מצד ההורים כדי שהיא תעשה זאת....
    האם את מתכוונת שנפסיק את החיזוקים החיוביים על דברים שהיא כן טובה בהם? למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו