מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה מוותרת מראש מפחד להכשללילך16/03/2010
ביתי בת השש הובחנה כילדה מחוננת. לאחרונה הפסיקה כל פעילות גופנית מובנת. חוג ג"אז חוג התעמלות ואפילו התעמלות בבית הספר. בכל פעם היא מפסיקה את הפעילות בבכי וטוענת שהיא לא מסוגלת לעשות את התרגילים שזה קשה לה פיזית ושאם היא לה הכי טובה היא לא רוצה להמשיך. נראה לי כי היא מבינה מנטלית שכדי להיות טובה במשהו היא צריכה להתאמן. היא גם מבינה שהגוף עובד אז יש קצת כאב. אבל בכל זאת היא לא מוכנה להמשיך. את החוגים הפסקתי כי זה אמור להיות כיף אבל התעמלות בבת הספר היא צריכה לעשות והיא מסרבת בתוקף יושבת בפינה ובוכה.
כיצד עלי להתמודד עם התחרותיות והפרפקציוניזם שלה? איך אני יכולה להביא אותם לפרופורציות נכונות? בנוסף היא גם לא מוכנה לשחק כל משחק קופסא שיש בו אפשרות לנצח כיוון שאינה רוצה להפסיד. אם בכל זאת מסכימה לשחק במהלך המשחק מפסיקה בבכי והיסטריה מפחד להפסיד.
כשאני משוחחת איתה היא מבינה ומבטיחה להשתדל ולנסות אבל נראה כי הפחד להפסיד ולא להיות הטובה ביותר גדול ממנה והיא בסופו של דבר מפסיקה את הפעילות בבכי. "אני לעולם לא אצליח" "זה היום הגרוע בחיי" וכו,
בבקשה עזרו לי להתמודד עם הבעיה. למורים וגם לי נגמרו הרעיונות כיוון שמנטלית היא מבינה אך רגשית אינה מסוגלת ליישם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאאאאופס דילגדתן עלי :-(
לילך16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דלגתן בכוונה?
לילך16/03/2010האם אתן יכולות לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין תשובה לשאלתי?
לילך18/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוותרת כי מפחדת להיכשל
ליאת גרוס18/03/2010שלום לילך
כמו שכתבת, ידיעה והבנה אינה מספיקה. בחוויה שלה אם תפסיד יקרה משהו נורא. אני נזהרת אבל בכל זאת מעיזה להציע שהרמז נמצא במשפט הראשון שכתבת עליה הוא שהיא אובחנה כמחוננת. אולי זה משהו מרכזי באופן בו היא נתפסת. כל הזמן מעריצים את חוכמתה ויכולותיה.אולי היא מקבלת מסר סמוי ולא מודע שאהבתכם תלויה בהצלחתה. לכן לא להצליח זה מסוכן. לא כדאי להסתכן ולעשות משהו שהיא לא טובה בו.
נסו להוריד לחץ. הורידו משקל מהחיזוקים של התחום הקוגנטיבי ושימו דגש על חיזוקים של תחומים אחרים ובעיקר של יכולת התמודדות עם מצבים פחות נעימים או מפחידים. אני חושבת שזה יעזור.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת אבל
לילך18/03/2010אנחנו ננסה לתת לה חיזוקים חיוביים על ניסיון בהתעמלות בבי"ס. בינתיים זה שהבהרנו לה שזה חובה גורים לה להשתתף בשיעור. מה לגבי חוגים ומשחקים שהיא אמורה לעשות מתוך הנאה? איך אפשר לגרום לה להשתתף בהם? אם הבנתי נכון החיזוק צריך להיות לאחר מעשה. אם זה לפני המעשה זה הופך להבטחה או התחננות מצד ההורים כדי שהיא תעשה זאת....
האם את מתכוונת שנפסיק את החיזוקים החיוביים על דברים שהיא כן טובה בהם? למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)