בעיה בצהרון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה בצהרון
    עינת
    17/03/2010

שלום יש לי בת 7 שנמצאת בצהרון של בית ספר שלוש פעמים בשבוע .
    מתחילת השנה ועד היום היא לא מוכנה להכניס לאכול את ארוחת הצהרים בכיתה המקבילה .
    כאשר כולם נכנסים היא נשארת בחוץ(במסדרון) , ומחכה שיסימו לאכול, או שמביאים לה את האוכל לבחוץ והיא אוכלת במסדרון . כאשר מסיימים לאכול נכנסים כולם לכיתה שלה כדי להכין את
    שיעורי הבית והיא נכנסת בלי בעיה. חשוב לציין שהמדריכות אומרת לי שהחצי שעה הראשונה שלה קשה לה ואח"כ היא משתחררת והכל בסדר . (היא תמיד אומרת לי שהיא לא רוצה צהרון ושלא כייף לה , כשאני מגיעה לקחת אותה אני לא רואה שהיא "סובלת " הרבה דברים אצלה היא לא רוצה .)

רציתי לדעת האם זה בסדר ? מה אני צריכה לעשות ?

חשוב לציין שגם בגן היא היתה בצהרון ולא היתה בעיה , (היא אהבה מאוד את הצהרון ) אבל היתה לה בעיה של פרידה בבוקר כולל בגן חובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בצהרון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בצהרון

סמדר ריינר
    18/03/2010

שום עינת,
    האם הילדה מסבירה מדוע היא לא מוכנה להיכנס לכיתה המקבילה?
    יכול היות שלמרות שהיא כביכול הסתגלה להמון מעברים ושינויים בחייה (לנו זה לא נראה המון, אבל לילד זה יכול היות קשה לעבור מהגן לצהרון, מהגן לבית הספר, מבית הספר לצהרון, וכו') בפנים היא לא הסתגלה, והיא זקוקה לקביעות והמשכיות, ומעבר הכיתה באמצע היום דורש הסתגלות - שוב צריך למצוא מקום לשבת, ליד מי, וכו', וזה קצת יותר מדי בשבילה.
    אולי את חושבת שאת לא רואה אותה סובלת, כי היא לא בוכה וצורחת ונראה כלפי חוץ שהיא מסתגלת, אבל כדאי להקשיב גם למה שהיא אומרת.
    אחרי שמקשיבים לה ומבינים אותה ולא דוחים את ההרגשה שלה כי "נראה שהיא סובלת" אפשר לחשוב איתה ביחד על פתרונות, מה בדיוק קשה במעבר לכיתה, האם הייתה רוצה שהמדריכה תלווה אותה לשבת, האם יש לה חברה טובה שהיא בדרך כלל יושבת לידה? האם יש לכם אפשרות לוותר על הצהרון בכלל? וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו