מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה תשובהיעל18/03/2010
שלום רב.
בתי בת שנתיים ו-11 חודשים.
אני בשבוע ה-36 להיריון.לקראת לידה.אני משוחחת עם הילדה על הלידה הקרבה ומנסה להכין אותה לכך שאני אעדר בלילה מהבית (אבא יהיה איתה, היא תבוא לבקר אותי, תקבל הפתעה מהתינוק וכו'...).יש לציין כי הילדה לא חוותה מאז לידתה לילה ללא אמא וכמעט שלא ניפרדנו (תמיד הייתה או איתי או עם בעלי.מעט מאוד עם בייבי סיטר או משפחה מורחבת- אין יותר מידי עזרה לצערי).
הבעיה היא בעיקר בלילות.ניתן לומר כי עד היום היא לא ממש ישנה רצוף אך בתקופה האחרונה היא מתעוררת כל שעה כאילו לוודא שאני בבית.נראה כי היא נמצאת בחוסר וודאות וחרדה מכך שאני אעלם לבית היולדות.היא כמובן מוכנה שרק אני אקום אליה.היא מנסה לחזור להירדם לבד אך כעבור שעה שוב מגיעה אלינו למיטה בוכה.לעיתים אנו מכניסים אותה למיטתנו כבר בלילה.לרוב אנו מתעקשים שזה יהיה בבוקר.
אשמח לשמוע מה ניתן להגיד לה על מנת להפחית מעט את חרדתה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת הילדה מהעדרות האם
נעמה סבג שמש18/03/2010יעל שלום,
נכון היה לתת לילדה לישון מחוץ לבית במהלך ההריון כדי שהחוויה תהיה הדרגתית וכך גם הקושי.
כעת, הבטיחי לה שלא תלכי מבלי ליידע אותה.
תבחרו יחד דובי שיוכל לישון איתה ולהרגיע אותה.
קראי לה סיפורים רלוונטים כמו: פילפילים והאח החדש של איתמר.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)