ילדה בת 5 וחצי מרביצה לאמה!!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 5 וחצי מרביצה לאמה!!!!
    סנדרה
    19/03/2010

שלום,נטלי בת 5 וחצי,ולאחרונה התחילה להכות אותי בזמן שהיא כועסת.
    הכעס נובע בדרך כלל כאשר אני אומרת לא,או מציבה גבול.
    אני אומרת לה להפסיק ומדגישה שזה לא מקובל עלי ומובילה אותה לחדר להירגע.
    יוצאת ,והיא באה אחריי...לפעמים אני פשוט עוטפת אותה ומנסה להרגיע אותה בחיבוק דב,אך זה מעצבן אותה עוד יותר!!!!!!היא צועקת ובועטת!
    ואז כ"עונש" אני מבטלת את כל הפעילויות הכיפיות כמו פיקניקים,חברים וכו'.ומסבירה לה למה.
    ברוב המקרים,זה לא ממש מזיז לה.והתשובה שלה: מה אכפת לי!

מה עלי לעשות???
    איך להיתמודד עם הבעיה?
    איך לגרום לה להבין שלא מרביצים?
    איך "להעניש" ?

מה לעשות ומה לא לעשות?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 5 וחצי מרביצה לאמה

סמדר ריינר
    19/03/2010

שלום סנדרה,
    אני מבינה משלושת סימני הקריאה שהשתמשת בהם שעצם האופציה שילדה קטנה מרביצה לאמה ממש מזעזעת אותך. אני חושבת שהזעזוע לא עוזר לכן להתמודד והוא קצת מוגזם. ילדים עושים כל מיני דברים כדי להביע את עצמם, זה לא אומר שצריך להסכים לזה, אבל תגובות כאלה יכולות להתפרש על ידי הילדה כהיסטריה וחולשה ורק ללבות את המשך ההתנהגות ולהגביר אותה. אני חושבת שאת עושה נכון כשאת מפסיקה מיד את ההתנהגות, ומחבקת חיבוק דב. משום מה כאן את נעצרת ומאוד מתפלאת כשזה מעצבן אותה יותר. בודאי שזה מעצבן אותה יותר, אז מה?
    כאן את צריכה להיות חזקה יותר ממנה, פיזית ונפשית ולהמשיך להחזיק עד שהיא שהיא מתעייפת ראשונה.
    בנוסף, את צריכה להיות מאוד עיקבית. כל פעם שהיא מתנהגת כך אסור שהיא תקבל את מה שהיא רצתה. היא ממשיכה את ההתנהגות הזו כי כנראה לפעמים היא בכל זאת משתלמת לה. לפעמים כנראה אין לך כח ואת מוותרת. לא צריך להעניש, פשוט לא לתת את מה שהיא רצתה. העונשים לא מרשימים אותה כי היא יודעת כנראה שהם זמניים או שלא תעמדי בהם. לכן חשובה העיקביות.
    גם לא הייתי שולחת אותה לחדר, זהו עונש שיש בו דחייה רבה והוא גם לא עובד, בעצמך ראית.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו