מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5 וחצי מרביצה לאמה!!!!סנדרה19/03/2010
שלום,נטלי בת 5 וחצי,ולאחרונה התחילה להכות אותי בזמן שהיא כועסת.
הכעס נובע בדרך כלל כאשר אני אומרת לא,או מציבה גבול.
אני אומרת לה להפסיק ומדגישה שזה לא מקובל עלי ומובילה אותה לחדר להירגע.
יוצאת ,והיא באה אחריי...לפעמים אני פשוט עוטפת אותה ומנסה להרגיע אותה בחיבוק דב,אך זה מעצבן אותה עוד יותר!!!!!!היא צועקת ובועטת!
ואז כ"עונש" אני מבטלת את כל הפעילויות הכיפיות כמו פיקניקים,חברים וכו'.ומסבירה לה למה.
ברוב המקרים,זה לא ממש מזיז לה.והתשובה שלה: מה אכפת לי!
מה עלי לעשות???
איך להיתמודד עם הבעיה?
איך לגרום לה להבין שלא מרביצים?
איך "להעניש" ?
מה לעשות ומה לא לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 וחצי מרביצה לאמה
סמדר ריינר19/03/2010שלום סנדרה,
אני מבינה משלושת סימני הקריאה שהשתמשת בהם שעצם האופציה שילדה קטנה מרביצה לאמה ממש מזעזעת אותך. אני חושבת שהזעזוע לא עוזר לכן להתמודד והוא קצת מוגזם. ילדים עושים כל מיני דברים כדי להביע את עצמם, זה לא אומר שצריך להסכים לזה, אבל תגובות כאלה יכולות להתפרש על ידי הילדה כהיסטריה וחולשה ורק ללבות את המשך ההתנהגות ולהגביר אותה. אני חושבת שאת עושה נכון כשאת מפסיקה מיד את ההתנהגות, ומחבקת חיבוק דב. משום מה כאן את נעצרת ומאוד מתפלאת כשזה מעצבן אותה יותר. בודאי שזה מעצבן אותה יותר, אז מה?
כאן את צריכה להיות חזקה יותר ממנה, פיזית ונפשית ולהמשיך להחזיק עד שהיא שהיא מתעייפת ראשונה.
בנוסף, את צריכה להיות מאוד עיקבית. כל פעם שהיא מתנהגת כך אסור שהיא תקבל את מה שהיא רצתה. היא ממשיכה את ההתנהגות הזו כי כנראה לפעמים היא בכל זאת משתלמת לה. לפעמים כנראה אין לך כח ואת מוותרת. לא צריך להעניש, פשוט לא לתת את מה שהיא רצתה. העונשים לא מרשימים אותה כי היא יודעת כנראה שהם זמניים או שלא תעמדי בהם. לכן חשובה העיקביות.
גם לא הייתי שולחת אותה לחדר, זהו עונש שיש בו דחייה רבה והוא גם לא עובד, בעצמך ראית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)