מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "שנתיים האיום" בגיל שנה ו-3 חודשים?שירי20/03/2010
יש לנו בנים תאומים בני שנה ושלושה חודשים.
אנחנו מגדלים אותם בשיוויון מוקפד מאוד, ועדיין - כל אחד נולד עם האופי שלו: ילד אחד מאוד חיובי וחייכן והשני, שבגדול הוא ילד שיודע לצחוק ולשמוח (בעיקר בחצר, שם כאילו הכל מתאפס) נהייה כבר בגיל שנה ילד מאוד כעוס, תלותי, עם התקפי זעם לא ברורים...
קראתי קצת על ההתנהגות הזו והבנתי שהיא מאוד "הולמת" את "גיל שנתיים האיום" ודי צוחקים עלי שאני חושבת כך, אבל הילד הזה מפותח מכפי גילו בהרבה מובנים, הוא פשוט צעיר מכדי להתבטא ברמה שהיה רוצה, זו התחושה שלי...
אבל בכל זאת - הזמן היפה הזה מתבזבז על הרבה בכי ותסכול והייתי מאוד רוצה לעזור לו, או אולי לבדוק אם אני עושה משהו לא בסדר.
קצת רקע: נולד פג, משקל 2 ק"ג, הדביק את הפער מהר מאוד (חלב אם עד גיל 9 חודשים, מגיל חצי שנה בשילוב מוצקים) , נעמד מאוד מוקדם, הולך מגיל שנה, אוכל לבד את כל אבות המזון, תזונתו מלאה. מגיל 9 חודשים הולך לגן, שם המטפלות לא מעידות על התנהגות יוצאת דופן, אני מרבה לשאול אם התנהגותו שונה)...
אודה להכוונה
כל טוב
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נקודות נוספות שאולי יעזרו
שירי20/03/2010הוא מאוד מאוד אוהב כלבים ומשחק עמם ללא כל פחד, אך פוחד ומתבייש (טומן ראשו בצווארי) עם אנשים שאינו רואה ביום-יום.
לאחר שאהב מאוד את האמבטיה היומית החל לפני כחודשיים לצרוח בהיסטריה רק מהידיעה שעומד להתרחץ. הוא אינו פוחד ממים, ומשחק עם אחיו כשהוא בתוך האמבטיה בכיף רב (גם בגן הוא נוטה לחפש שלוליות ולהתפלש בשמחה, אוהב לרחוץ ידיים)
אין לו בעייה במגע, אנחנו גרים במושב והוא נחשף למרקמים שונים באוכל ובמגע ולא נרתע מדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלי טמפרמנט בין תאומים
ד''ר שירי שדה שרביט21/03/2010שירי שלום,
אכן לכל ילד יש את האופי שלו, על המעלות והקשיים שבכך. ההשוואה בין תאומים היא אוטומטית כמעט. יחד עם זאת, כדאי שתשתדלו שלא ליצור "מעגל", בו אתם תופסים כל אחד מהם כשונה, ואז הוא מעצים את התגובות הנפרדות ובכך מחזק את תפיסתכם אותו. גם הילד ה"קשה" יותר וגם הילד ה"קל" יותר מפסידים מראייה כזו של ההורים אותם, כי אז יש להם פחות הזדמנויות להרחיב היבטים נוספים בהם.
באופן ספציפי לגבי שאלתך - כדאי להבחין בין מספר תכונות שאת מתארת. התקפי זעם הם התנהגויות של כעס רב כלפי הסביבה, ויש דרכים מאוד יעילות להתמודד עמם. אני מבינה שכבר קראת על כך וכיצד להגיב. את מקשרת היטב את העובדה שהוא בתחילת התפתחות השפה להתנהגויותיו, ובוודאי כשיוכל לבטא עצמו במלים תהיה לו אפשרות להתנהג באופן שונה. יחד עם זאת, קצת היה לי קשה לקרוא את האמירה לגבי בנך שהוא "תלותי". הוא ילד ככ קטן וצעיר, וברור שהוא זקוק לחברת ההורים, לנוכחותכם ולתמיכתכם במידה רבה ביותר. לכן כדאי לראות איך ניתן לעזור לו ולנהל את היומיום באופן שיענה יותר על צרכיו. העובדה שבגן אין התנהגות יוצאת דופן, עלולה להעיד על כך שבסהכ התנהגויותיו הן בטווח ההתנהלות המצופה מגילו. גם ההתנהגויות שציינת בתוספת, אף הן תואמות לגילו בהחלט. לכן כדאי לנסות לראות אם בכז יש דפוס בהפגנות הכעס או הרצון בקרבה אליכם, ולראות כיצד לסייע לו בזמנים אלו.
בהצלחה,
דר' שירי שדה שרביט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין התלות... לא סתם כתבתי....
שירי21/03/2010כשאני בבית אני לא יכולה לסגור את דלת השירותים או המקלחת כי הוא פשוט יוצא מדעתו...
הוא צורח עד לב השמיים, רוצה כ-ל- ה-ז-מ-ן בידיים (בעיקר שלי).
עוד דבר - הוא מתעצבן כל כך כשהדברים לא מסתדרים בדיוק כפי שהוא רוצה (עד לרמה שאם הבקבוק מוגש לו בקצת זווית, ולא כך הוא התכוון, הוא יזרוק את הבקבוק ויכעס, ולא ישתה, על אף שהוא רעב, ורק אחרי כמה דקות, אם התזמון יהיה מושלם, הוא יסכים לשתות (ורק לבד! שזה אחלה, הוא מאוד רוצה להיות עצמאי בתחום האוכל) הוא גם מתעצבן סתם ופשוט משתטח על הרצפה ובוכה לפעמים.
היחס שלי אליו מאוד חם בכל מצב, אני מודה שלפעמים אני נשברת כי פשוט כבר אין לי כוח לבכי הזה...
היחסים שלו עם בנזוגי מאוד טובים, אבל הוא קצת מתייחס אליו כמו אל דוד חביב, ועם כל האהבה והנתינה שלו, בנזוגי מרגיש שהילד פשוט לא שם עליו. (זה קורה בעיקר כשהוא בא לאסוף את כולנו בערב מסבא וסבתא האהובים... חשבתי שאולי זה קורה כי זה הדבר שמסמן לו את סוף היום).
אשמח לקבל המלצות ושיטות יעילות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט22/03/2010שירי שלום,
נראה שהילד חש יותר מתוח בבית מכפי שהוא בגן, ומאפשר לעצמו יותר לבטא את הרצון להיות איתך ואת הקושי שלו. ייתכן גם שזה חלק ייחודי שיש לו לעומת אחיו התאום, ואז הוא מקצין את ההתנהגות (כפי שכתבתי בתחילה). קשה לי לומר יותר כי אני לא מכירה אתכם.
יש שני דברים שעשויים לעזור כאן - ראשית לבחור את נקודות העימות. אם יש משהו שאת יודעת שבאופן קבוע מאוד מסעיר אותו ואת יכולה למנוע זאת מלכתחילה - מה טוב. כמובן שיהיו נקודות חיכוך רבות נוספות ובהן רצוי להציב גבולות ולנסות להרגיע אותו באמצעי אחר (מוצץ, חפץ אהוב, הסחת דעת שיעילה איתו, וכדומה). בנוסף אני מבינה שהמתח בא לידי ביטוי בעיקר איתך, וזה המקום בו אבא מאוד יכול לעזור. לאבא יש תפקיד משמעותי בחיים שלו וכדאי שתקדישו חשיבה איך להפוך את אבא לדמות יותר דומיננטית. רצוי להבטיח להם זמן אישי יחד ולא בסוף היום, ללא נוכחות אחרים (וכמובן לדאוג שלאבא יהיה משהו דומה גם עם בנו השני). בעצם גם את וגם בן זוגך מבטאים תחושה שהילד הוא זה שמוביל את הקשר - איתך הוא כעסן, עם אבא הוא די אדיש. הבן שלכם הוא צעיר מדי מכדי להיות מסוגל להבין את היחסים ולנהל אותם. אתם אלו שתתוו את הדרך לפי העדפותיכם, ויש לכם בגילו את הכוח לעשות זאת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי23/03/2010נראה לי שאאמץ מספר נקודות שניתן לעבוד עליהן!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, חג שמח
ד''ר שירי שדה שרביט27/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)