מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוכנות לכיתה א'לי21/03/2010
שלום רב.
שאלתי היא עבור בני הקטן ,(הקטן מבין שלושת ילדיי).
בני יליד סוף ספט',נמצא כעת בגן חובה ואמור לעלות בספט' הקרוב לכיתה א' (כיתה א' בחטיבה צעירה).
חשוב לי לציין שעל פי התרשמותי וגם רשמי הגננת שלו, הוא מאוד חכם,נבון,בעל קליטה מהירה,יודע לפתור תרגילי חשבון גם מעל 10, מכיר את האותיות וכו',מבחינה קוגנטיבית הוא מוכן לכיתה א'.
אבל רגשית הוא עקשן,בעל קושי לקבל מרות וסמכות, אינו משתתף בפעילויות בגן ,מסיבות בגן (בחגים)הן עונש בשבילו..הוא לא מוכן לשיר או לרקוד,אומר שהוא לא אוהב.
גם מבחינה חברתית אין לו הרבה חברים בגן,שניים שלושה.
הוא ילד חייכן ושמח רוב הזמן.
הוא מופנה לאבחון כעת ושאלותיי הן:
האם ייתכן שחלק מהסרבנות שלו להשתתף בפעילויות היא בגלל אופיו..(שאולי לא ישתנה גם עוד שנה),כשאני שואלת למה הוא לא רוצה להשתתף הוא עונה שזה משעמם לו.
יכול להיות שההתנהגות נובעת מפינוק (הוא הקטן בבית ולכן מפונק יחסית לאחיו..הוא רגיל שהם מוותרים לו).
הוא מאוד מאוד רוצה לעלות לכיתה א',האם כיתה א' במסגרת של חטיבה צעירה תקל עליו את המעבר לביה"ס?
בעלי לא רוצה להשאירו שנה נוספת בגן (בכל מקרה הוא לא יישאר פיזית באותו גן מכיון שהגננת שלו מקבלת שנה הבאה ילדי טרום טרום (3) ויצטרך ללכת לגן אחר,עם גננת חדשה וילדים חדשים.)
ואני מאוד מתלבטת: להעלות אותו לכיתה א' (חטיבה צעירה) או לשלוח אותו לגן חדש עם גננת וילדים חדשים?
מפחדת שזה יגרום לו לנסיגה במקום לצמיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות לא'
ליאת גרוס21/03/2010שלום לי
יש שתי סיבות עיקריות להשארה. אחת היא בשלות קוגנטיבית כאשר יש סיכוי לטפל בבעיות במהלך השנה. זו אינה הבעייה של בנך. השנייה היא בשלות רגשית נמוכה הבאה לידי ביטוי בקושי להתמודד בעצמו, ילדותיות, בכי תכוף, ואי משיכה ועניין בלמידה ועלייה לא'. גם זו אינה מאפיינת את בנך.
קושי לקבל סמכות הוא אמנם בעייה אבל שנה נוספת בגן לא תפתור אותה. צריך יותר גבולות ופחות פינוק. הוא אמנם הכי קטן אבל הוא כבר די גדול וצריך להתמודד עם חובות וזכויות בהתאם. העובדה כי אינו משתתף במסיבות אינה מצדיקה השארתו לשנה נוספת.
מכייון שהוא רוצה לעלות, אביו רוצה שיעלה, ומדובר על חט"צ שזה ייתרון במקרה שלו, נראה לי שנכון להעלותו. חשוב לקבל הדרכת הורים של כמה פגישות כדי להתמודד בצהרה עם הבעיות שהצגת ולקדמו מבחינה חברתית. זה חשוב ואפשרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)