מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבות מפחידותטלי21/03/2010
שלום רב, בתי בת השמונה מספרת לי על מחשבות ודמיונות שעושים לה רע. היא בוכה תוך כדי שהיא מספרת. היא מדמיינת את בניהמשפחה מתעלפים ומתים (כל אחד בהזדמנות אחרת, לא כולם ביחד), גם את עצמה. כשבעלי התרגז על אימו ודיבר אליה בתקיפות היא דמיינה שחמתי עושה לו קרניים ודוקרת אותו עם סכין. היא דמיינה שבעלי פותח את החולצה ורואים את החזה פתוח עם כלי דם חשופים(זה קטע שאני ספציפית ראיתי איתה בטלוויזיה כשאחד החברים היה אצלנו בבית והעביר תחנות ובדיוק הייתה סצינה כזו ). היא דמיינה שאבא שלי דקר את חמי (שנהרג בתאונת עבודה כשהיא הייתה בת חודשיים...) וכו' וכו'
היא הודתה בפניי שרשמה בגוגל את המילה "סקס" כי ילד בכתה שלה התגרה בה ואמר לה שהוא יודע מה זה והיא לא והוא לא יגלה לה. כשראתה חלק מהתמונות שמופיעות באתר שנכנסה אליו, הבינה שזה לא תקין וסגרה את האתר. וגם על זה יש לה מחשבות(שמחתי מאוד והערכתי מאוד את זה שהיא סיפרה לי).
אני מנסה לומר לה שזה זמני ושזה יעבור וזה טבעי ושתנסה להעסיק את עצמה עם משהו אחר כדי שזה יעבור והיא באמת מנסה, אבל המחשבות חוזרות.
מה עוד אפשר לעשות כדי לסייע לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מפחידות
ליאת גרוס21/03/2010שלום טלי.
זה נכון שלכולנו יש מחשבות רעות לפעמים אבל מחשבות כאלו בגיל זה ובאופן שמטריד זה כבר לא בהכרח טבעי וזמני.
משהו עובר עליה וזה לא קל בכלל. קשה לי להעריך את הגורמים לכך אבל לא הייתי מחכה שיעבור לבד. אני ממליצה על פנייה לטיפול פסיכולוגי. רצוי קוגנטיבי התנהגותי. זהו טיפול קצר וממוקד בפחד. בדר"כ מאד יעיל. אל תתני לה לסבול ככה. זה עלול להחמיר אם לא מטופל ומובן יותר לעומק.
קורה משהו במשפחה ?
איך את מבינה את הפחדים שלה ? כמה זמן זה נמשך? בעקבות מה התחיל ?
פני לטיפול.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)