מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקשבה סלקטיבית וחוסר שיתוף פעולהשרון22/03/2010
שלום רב,
בני בן ארבע כמעט, ילד אנרגטי, נבון ומלא שמחת חיים. אח בכור לתינוק בן 5 חודשים שאותו הוא מקבל יפה מאד.
יחד עם זאת מאד מפריע לנו שהוא מתעלם לעיתים מדברנו. זה קורה כשאני שואלת "מה אתה רוצה לאכול" או כשמבקשים ממנו להרים משהו מהרצפה או להביא משהו.
לא מדובר בבעיית שמיעה אלא בחוסר רצון להתייחס לדברי. כשאני מתכופפת אליו ושואלת שוב מה הוא רוצה לאכול ומדוע הוא לא עונה לי אז לרוב התשובה "כי אני לא רוצה כלום".
לגבי איסוף דברים הוא עונה שאינו יכול, קשה לו וכו'.
איני קושרת התנהגות זו להולדת אחיו, אמנם קיימת קנאה אולם מאז הולדת האח חלה רגיעה בהתהגותו של האח הבוגר גם לדעת הגננת.
דבר נוסף שמפריע לנו הוא סרובו לעשות פיפי לפני השינה. הוא נגמל במשך היום לפני כשנה וכחודש לאחר שנגמל ביום הורדנו גם את הטיטול נלילה. במשך כחודשיים הואהרטיב לסרוגין וצאז הוא מרטיב כמעט כל לילה. אנחנו מדברים על הצורך לשים לב וכשיש פיפי לקרוא לאמא/אבא אבל זה כבר לא קורה בכלל (לעיתים קם יבש אבל לא יוזם פיפי בלילה)
ברור לי שהגמילה בלילה עלולה להמשך זמן רב אלא שלא עברנו ליתולי לילה וכעט נראה לי שמאוחר מידי (מזהה טיטול כסממן לתינוקיות).
כאמור מה שמפריע לי זה הסרוב לעשות פיפי לפני השינה כי "אין לי" (אקט שמביא אותנו לידי כעס).
סליחה על אורך ההודעה. ההתיעצות כפולה כי אולי יש קשר בין הדברים.
אודה מאד להתיחסותכן .
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשבה סלקטיבית
סמדר ריינר22/03/2010שלום שרון,
יכול להיות שהילד חש שמנדנדים לו לפעמים, וכול להיות שבאופן הזה הוא משיג שליטה. בכל אופן חשוב לא להיכנס שם לדפוס שאתם נורא זקוקים שהוד מעלתו יגיב. אם הוא לא עונה מה הוא רוצה לאכול - שלא יאכל, למה אתם מתעקשים? אחר כך הוא יהיה רעב ויצטרך ללמוד מהניסיון.
לגבי המקומות שבהם הוא לא מרים או מביא - קודם כל תבדקו אם אתם לא מנדנדים לפעמים יותר מדי ומפריעים לו באמצע משהו שהוא שקוע בו. יכול להיות שהוא צריך שיניחו לו קצת והוא מתעלם ממכם כי הוא צריך שקט ושיעזבו אותו. לגבי דברים בהם שיתוף הפעולה שלו קריטי, נסו לעבור לשיטה של חיזוקים חיוביים כשהוא כן נענה במקום כעס וחיזוקים שלילייים כשהוא לא נענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה בהחלט נתת לי
שרון22/03/2010חומר למחשבה (בעיניין הנדנוד), נשתדל להמנע.
האם יש לך תובנות בעיניין הסרוב לעשות פיפי לפני השינה. האם זה גם אמצעי כוח ואם כן מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר22/03/2010שלום שרון,
לגבי נושא הפיפי זו דוגמא מתאימה בעיני למתן חיזוקים חיוביים לפעמים שהוא כן עושה מה שאתם מבקשים. תגידו לו שכל פעם שהוא עושה פיפי לפני השינה הוא מקבל מדבקה, ובסוף השבוע אם הוא אסף מספיק מדבקות הוא מקבל פרס קטן. אם הוא לא עושה פיפי - תניחו לו, אל תכעסו ואל תלחצו אבל גם אל תתנו מדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה ניישם את ההמלצה כבר
שרון22/03/2010ממחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)