הקשבה סלקטיבית וחוסר שיתוף פעולה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הקשבה סלקטיבית וחוסר שיתוף פעולה
    שרון
    22/03/2010

שלום רב,
    בני בן ארבע כמעט, ילד אנרגטי, נבון ומלא שמחת חיים. אח בכור לתינוק בן 5 חודשים שאותו הוא מקבל יפה מאד.
    יחד עם זאת מאד מפריע לנו שהוא מתעלם לעיתים מדברנו. זה קורה כשאני שואלת "מה אתה רוצה לאכול" או כשמבקשים ממנו להרים משהו מהרצפה או להביא משהו.
    לא מדובר בבעיית שמיעה אלא בחוסר רצון להתייחס לדברי. כשאני מתכופפת אליו ושואלת שוב מה הוא רוצה לאכול ומדוע הוא לא עונה לי אז לרוב התשובה "כי אני לא רוצה כלום".
    לגבי איסוף דברים הוא עונה שאינו יכול, קשה לו וכו'.
    איני קושרת התנהגות זו להולדת אחיו, אמנם קיימת קנאה אולם מאז הולדת האח חלה רגיעה בהתהגותו של האח הבוגר גם לדעת הגננת.

דבר נוסף שמפריע לנו הוא סרובו לעשות פיפי לפני השינה. הוא נגמל במשך היום לפני כשנה וכחודש לאחר שנגמל ביום הורדנו גם את הטיטול נלילה. במשך כחודשיים הואהרטיב לסרוגין וצאז הוא מרטיב כמעט כל לילה. אנחנו מדברים על הצורך לשים לב וכשיש פיפי לקרוא לאמא/אבא אבל זה כבר לא קורה בכלל (לעיתים קם יבש אבל לא יוזם פיפי בלילה)
    ברור לי שהגמילה בלילה עלולה להמשך זמן רב אלא שלא עברנו ליתולי לילה וכעט נראה לי שמאוחר מידי (מזהה טיטול כסממן לתינוקיות).
    כאמור מה שמפריע לי זה הסרוב לעשות פיפי לפני השינה כי "אין לי" (אקט שמביא אותנו לידי כעס).
    סליחה על אורך ההודעה. ההתיעצות כפולה כי אולי יש קשר בין הדברים.
    אודה מאד להתיחסותכן .
    לילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשבה סלקטיבית

סמדר ריינר
    22/03/2010

שלום שרון,
    יכול להיות שהילד חש שמנדנדים לו לפעמים, וכול להיות שבאופן הזה הוא משיג שליטה. בכל אופן חשוב לא להיכנס שם לדפוס שאתם נורא זקוקים שהוד מעלתו יגיב. אם הוא לא עונה מה הוא רוצה לאכול - שלא יאכל, למה אתם מתעקשים? אחר כך הוא יהיה רעב ויצטרך ללמוד מהניסיון.
    לגבי המקומות שבהם הוא לא מרים או מביא - קודם כל תבדקו אם אתם לא מנדנדים לפעמים יותר מדי ומפריעים לו באמצע משהו שהוא שקוע בו. יכול להיות שהוא צריך שיניחו לו קצת והוא מתעלם ממכם כי הוא צריך שקט ושיעזבו אותו. לגבי דברים בהם שיתוף הפעולה שלו קריטי, נסו לעבור לשיטה של חיזוקים חיוביים כשהוא כן נענה במקום כעס וחיזוקים שלילייים כשהוא לא נענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה בהחלט נתת לי

שרון
    22/03/2010

חומר למחשבה (בעיניין הנדנוד), נשתדל להמנע.
    האם יש לך תובנות בעיניין הסרוב לעשות פיפי לפני השינה. האם זה גם אמצעי כוח ואם כן מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    22/03/2010

שלום שרון,
    לגבי נושא הפיפי זו דוגמא מתאימה בעיני למתן חיזוקים חיוביים לפעמים שהוא כן עושה מה שאתם מבקשים. תגידו לו שכל פעם שהוא עושה פיפי לפני השינה הוא מקבל מדבקה, ובסוף השבוע אם הוא אסף מספיק מדבקות הוא מקבל פרס קטן. אם הוא לא עושה פיפי - תניחו לו, אל תכעסו ואל תלחצו אבל גם אל תתנו מדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה ניישם את ההמלצה כבר

שרון
    22/03/2010

ממחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו