גן חדש /מסגרת חדשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גן חדש /מסגרת חדשה
    אפרת
    17/10/2007

בני בן ה-4 התחיל השנה מסגרת חדשה של גן עירייה. ההסתגלות הייתה מעט קשה בימים הראשונים. אח"כ בני התרגל ושיתף פעולה בגן, במשחקים, חברים ועם הגננת... לאחר חודש בגן החל הצהרון, ושוב בני (כבר שבוע שני בצהרון) החל עם קשיי הסתגלות. הצהרון נמצא בכיתה אחרת, עם ילדים חדשים (נמצאים איתו רק 4 ילדים שהוא מכיר מהגן שלו). בני הוא ילד חכם מאוד אך הוא ילד מאוד סגור מבחינה רגשית, הוא לא משתף במה שעובר עליו. הוא החל לכסוס ציפרוניים מאז שנכנס לגן והחמיר עם כניסתו לצהרון, ואני מבינה שזה נובע מפחד וחששות. כשאני הולכת לאסוף אותו מהצהרון אז פעם אחת מצאתי אותו עם התיק על גב והבנתי שהיה כך במהלך כל הזמן באותו היום שעבר מהגן לצהרון, ולא רצה להשתתף בחוג, פעם אחת ראיתי אותו בדיוק רב עם שני ילדים, לא רוצה להשתתף ביצירה וכו'... אציין כי בני הוא ילד שאוהבים להיות בחברתו ולכן מוזר לי לראות אותו מתוסכל כ"כ מהצהרון והמצב...
    מידע אני מוציאה ממנו בכך שאני מספרת סיפור על ילד אחר ומשתפת אותו בסיפור, בחרתי סתם בשם של ילד יואב שהלך לגן חדש וצהרון חדש ... ודיברנו וסיפרנו ומבני הבנתי כי לא כיף לו בצהרון כי יש לו חברים אבל הם לא חברים טובים, לא רוצים לשחק איתו כי הוא לא רוצה לשחק איתם, מרביצים, הוא רוצה להיות עם אבא ואמא, רוצה להיות בבית....

הגננת בגן התקשרה אלי לפני כשבוע ואמרה לי שכל היום בני מוטרד מהמחשבה שהוא צריך ללכת לצהרון ושואל שאלות מי יהיה בצהרון, האם ילך לצהרון וכו'... וזה פוגע לו בתפקוד בגן בבוקר וחבל אחרי שהוא הסתגל כבר לגן ...

חשבתי לנהל שיחה עם הגננת של הצרהון ואשמח לרעיונות כיצד לעזר לבני להשתלב טוב בצהרון.

תודה

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש /מסגרת חדשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהרון

שרון באומל
    17/10/2007

שלום אםרת
    האם יש אפשרות לפיתרון אחר מלבד הצהרון כגון מטפלת שתוצאי אותו מהגן או עזרה מהסבים או כל פיתרון אחר?
    נשמע לי שבנך אכן סובל מהצהרון, וזה לא קשור לקשיי הסתגלות עמוקים שיש לו, ושונוי סביבתי יכול לפתור את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון למציאת פתרון

אפרת
    18/10/2007

אני מנסה להבין למה כ"כ קשה לו להתרגל לצהרון. גם הבוקר הוא התעורר ועוד לפני שצחצח שיניים הוא שאל האם הוא הולך לצהרון היום? אתמול התנפחה לו העין ולקחתי אותו לרופא והוא כ"כ שמח ללכת לסבא אחרי הרופא שישמור עליו, על אף שהרופא אמר לי שהוא יכול ללכת לגן.. אבל הוא לא הסכים ללכת לגן בגלל שהבטחתי שסבא ישמור עליו...

גם אצל הרופא, הרופא אמר לי שההתנהגות שלו לא מתאימה לגילו .... רק הרופא התקרב אליו הוא התחיל לבכות... (מה שלא היה אף פעם, תמיד הוא שמח ללכת לרופא)... שהסברתי לרופא מה הוא עובר הוא אמר שאם המצב לא ישתנה יש להיעזר בפסיכולוג/ית... (ועכשיו נעזרתי בך ותודה לך על כך...)..., אבל בני אכן רגיש בזמן האחרון הוא מתבכיין הרבה ומכל דבר הוא נעלב ועצוב...

אני לא רוצה לפגוע בילד שלי ואני לוקחת את הצעתך לתשומת ליבי ואכן אנסה למצוא פתרון אחר... אם יהיה פתרון שהסבא יוציא אותו פעמיים בשבוע ושלוש פעמים הוא יהיה בצהרון יכול להטיב עם בני? או שבכלל כדאי להוציא אותו מהצהרון ?
    לחילופין קיבלתי הצעה מסבא אולי לנסות לעשות לו יום הולדת בצהרון או פעילות בצהרון שתהיה סביבו, לנסות לעזור לו להתאקלם טוב יותר חברתית, מה דעתך?

נתון נוסף שאציין הוא כי בחודש הראשון שלא היה צהרון, סבא היה לוקח אותו מהצהרון ובני אהב זאת מאוד.

אשמח לתשובתך והתייחסותך, ובעיקר לשאלה למה כ"כ קשה לו בצהרון ואת לא חושבת שזה קשור לקשיי הסתגלות.

שוב תודה

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהרון

שרון באומל
    23/10/2007

שלום לך ששוב אפרת
    אני חושבת שהן הרעיון של הסבא והן הפיתרון של חלקיות השהייה בצהרון הם טובים מאוד. אם את בוחרת בפיתרון החלקיות, יש להסביר לילד למה זה חלקי. אני מציעה לתכנן יחד עם הילד את הפעילות בצהרון, על מנת להפוך אותה לחווייה משמעותית עם שליטה.
    לגבי קשיי ההסתגלות - ממכתבך הקודם, נשמע שהקושי הוא מאוד ספציפי לצהרון. אם את מרגשיה שהקושי הוא יותר נרחב, אני ממליצה לך להיוועץ באיש מקצוע באופן אישי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו