מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בכיינית בת 3שיר23/03/2010
שלום,
יש לי שתי בנות 3.4 ו- 1.2.
עם בתי הגדולה אני כמעט ולא זוכה ברגעים של נחת. מעטים הבקרים בהם יצאנו לגן עם עיניים יבשות (מדמעות). כמעט בכל בוקר היא מוצאת סיבה לפרוץ בבכי "הבגד הזה לא יפה/מתאים", "לא חיכית לי" , " אני קראתי לך ולא ענית לי" , "אני רציתי לרדת ראשונה" , "אני לא אהיה חברה שלך" וכו'. כמובן שהבכי ממשיך גם כשחוזרים מהגן (סיבות יש בשפע).
עיקר המקרים בהם הבכי מתגבר הוא כאשר היא רוצה לבקש משהו היא פונה בטון בכייני ודרישה לביצוע (למשל, "תסדרי לי את השיער, עכשיו"), אני מסרבת להיענות לבקשתה כאשר היא בוכה ואז היא ממשיכה לבכות שעה שלמה.
השיטה שאני מיישמת בשלב הזה - בכל פעם שהיא בוכה אני מתעלמת ממנה (כמובן רק כשמדובר בבכי ללא סיבה). אני מבקשת ממנה לפנות אליי כשתרגע ואז אני אקשיב לה. אומרים "אם אין קהל - אין הצגה". השיטה הזו פעלה מצוין בעבר, אבל לאחרונה משהו חסר.
בנוסף, היא מציקה לאחותה כל הזמן. חוטפת לה משחקים, דוחפת אותה (בלי שאני אראה), מחבקת ומנשקת אותה בניגוד לרצונה וסתם הצקות קטנות שגורמות לקטנה לבכות. סה"כ בתי הקטנה מאוד שקטה ונוחה - עד שהגדולה חוזרת מהגן... אני לא חושבת שמדובר בקנאה כי היא זוכה ליותר תשומת לב כאשר היא בקרבת הקטנה.
לאחרונה החלטתי לנקוט בשיטה חדשה - אני ניגשת לקטנה, מנחמת אותה ולא מעירה יותר מדי לגדולה (גם תשומת לב שלילית זו תשומת לב). מה דעתך?
אני רוצה להדגיש שהבכי שלה נראה לי מוגזם, אבל אני בהחלט מאמינה שהכל תלוי בתגובה שלי לעניין, לכן חשוב לי לקבל הכוונה כיצד עליי לנהוג בשתי הבעיות שהצגתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 שבוכה
סמדר ריינר24/03/2010שלום שיר,
אני מבינה שאת מרגישה מאוכזבת ושחוקה מהקשר עם ביתך. זה באמת מאוד לא נעים כשלילד שלנו שאנחנו משקיעים בו כל כך הרבה יש כל הזמן טענות.
נראה לי שכבר נוצר מצב ששתיכן שכחתן שאתן נורא אוהבות אחת את השניה, והקשר ביניכן נהפך לזירת קרב, שכל אחת מרגישה שעוד מעט יגיע משהו לא נעים, וכמו נבואה שמגשימה את עצמה -זה קורה.
את מציינת שהיא מקבלת הרבה תשומת לב, השאלה איזו תשומת לב. נראה לי שהבת שלך רגילה לקבל תשומת לב באופן שהיא עושה משהו מרגיז ועל זה היא בהחלט מקבלת הרבה תשומת לב.
השאלה אם ניתן לשקם את היחסים ביניכן ולהתחיל מחדש. האם ניתן לבלות איתה זמן לחוד, ללא אחותה וביוזמתך, לא שהיא נאלצת כל הזמן להרגיש שהיא נלחמת על מקומה באמצעים של משיכת תשומת לב באופן שלילי, אלא שאת מיוזמתך מבטיטחה לה ומקיימת זמן של שתיכן ביחד, משהו נעים וכיפי, שבו היא מקבלת חיזוקים חיוביים רק לדברים הנעימים שלה, לזה שהיא יפה, חמודה מצליחה לבד לעשות כך או אחרת. במהלך המפגשים האלה היא אולי תנסה לחזור למדפוס המוכר של תלונות ובכי כי זה מה שהיא מכירה, חשוב לא להתרגש מזה ולא להיעלב מכך שאת באת עם כוונה טובה ושום דבר לא נראה לה, אלא לדבר איתה על כך שאמא מאוד אוהבת אותה, ואת מנסה שיהיה לכן כיף ביחד, ולהתפשר איתה על מה שהיא מתלוננת, לא ללכת בכוח נגד (פעם פעמיים בשבוע, בשבוע, לא כל הזמן:-)
ולחכות קצת ולראות איך זה משפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו טוב, ילדה בת 3 שבוכה :-)
שיר24/03/2010תיארת בדיוק את תחושותיי לגבי הימצאות בשדה קרב מול ילדה בת 3, עם כל מה שמשתמע מכך: התנצחויות, מאבקי כוחות (מדובר בילדה סופר נבונה). אני בהחלט אקח לתשומת ליבי את נושא הקצאת זמן איכות לבד איתה.
לגבי העצה שלך, אני מקפידה מאוד לשבח ולעודד את בנותיי בכל הזדמנות. אני משבחת על כל דבר הכי קטן שאפשר ("יופי שהחזרת למקום לבד", "אני מאוד שמחה שסיימת את כל האוכל", "כל הכבוד שהמתנת בסבלנות עד ש..."). שום דבר לא נעלם מעיניי, כל פעולה שלה זוכה ממני לתגובה מחזקת. אני יכולה להגיד בביטחון מלא, שבמהלך היום אני יותר משבחת מאשר נוזפת, לא כי יש לי יותר סיבות לשבח אלא אני מודעת לחשיבות של החיזוקים החיוביים לעידוד התנהגות טובה.
חשוב לי לציין, שלא הרגשתי סיפוק מהקשר שלי עם הגדולה מאז שהיא נולדה. רק לפני שנה בערך בעקבות שינוי בהתנהגותי כלפיה (יותר סבלנות ורוגע, פחות צעקות, שימוש בהבעות פנים שמחות) הקשר השתפר פלאים, קיבלתי ילדה חדשה במתנה, לא האמנתי כמה אני יכולה להינות מהילדה שלי. אבל עכשיו אני לא מצליחה לשחזר את ההצלחה הקודמת שלי. הילדה גדלה, הצרכים מעט השתנו, אולי דרושה טקטיקה אחרת?
האם עליי להתעלם באופן גורף מכל התקף זעם שלה ולחכות שתרגע כדי להבהיר עמה את הבעיה?
מה לעשות במצבים בהם היא מציקה לאחותה?
לאחרונה לאחר שאני מתעלמת מהתקף הזעם שלה היא נעשית מתוסכלת ולכן מכה אותי. כיצד להגיב? אולי בכל זאת כדאי להעניק לה את מלוא תשומת הלב בכל התקף זעם גם אם ללא סיבה מוצדקת? לדעתי, היא עדיין לא יודעת כיצד להתמודד עם התסכול שמציף אותה, ולא מצליחה להירגע לבד.
תודה רבה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו טוב...:-)
סמדר ריינר25/03/2010שלום שיר,
תראי, להתעלם לא עוזר, כך את מדווחת. אני חושבת שאפשר לתת הכרה למה שעיצבן אותה, זה לא אומר בהכרח שחייבים לתת לה את מה שהיא רצתה וגם לא באותו רגע.
אלא יותר להגיד משהו שמחזיק את הקושי שלה עבורה, שלא תישאר איתו לבד. כמו למשל " זה מעצבן שאני לוקחת את אחותך על הידיים, גם את רוצה, אני יודעת חמודה, תמתיני קצת ואני אשב איתך לבד לראות איזה ציור הכנת..." וכו'.
בנוסף, את מתארת שהייתה התחברות קשה ילדה מאז שהיא נולדה ומדי פעם התחושה הזו חוזרת למרות שאת מנסה לשקם.
זה דבר שקשור אלייך, לילדות שלך, לקשר שלך עם אימך, ולכל מיני דברים שהילדה הזו מייצגת אצלך באופן לא מודע.
אם את רוצה לטפל בזה יותר לעומק, הדרך היא בטיפול עבור עצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)