2.5 גמילה מטיטול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• 2.5 גמילה מטיטול
    ליז אזולאי
    24/03/2010

שלום ד"ר,

אני מנסה בשבוע האחרון לגמול את ביתי בת שנתיים ו-5.
    היא יושבת בסיר או בישבנון אך רק עם מכנסיים או טיטול וקמה לאחר מס' שניות. קניתי לה בובה שעושה פיפי בסיר, אך זה לא עוזר. במהלך היום בגן היא עם טיטול, וכשאנו מגיעים הביתה אני שמה לה תחתון. כמובן שיש פיספוסים והמון פיפי על הרצפה. אני אומרת לה, שבפעם הבאה כשיש פיפי שתשב בסיר. כאשר היא עם טיטול היא אומרת לי כשיש בטיטול פיפי או קקי. איך עלי להמשיך את הגמילה? הגננת בגן מוכנה לעזור לי. היא ביקשה שבחופש פסח אתחיל איתה ואז היא תמשיך איתה בגן.
    יש דרכים נוספות לגמילה נכונה?
    תודה, ליז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2.5 גמילה מטיטול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטול

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/03/2010

ליז שלום,
    התחלתם רק השבוע את הגמילה. התקדמי עם בתך בקצב המתאים לה. אין אפשרות להאיץ את התהליך שהוא אישי וייחודי אצל כל ילד. כשאתן בחופש יחד, אל תחכי לכך שהיא תבקש ללכת לשירותים אלא קחי אותה כל חצי שעה. לא תמיד "ייצא משהו" אך הדבר מקטין את הסיכוי לפספוסים. ילדים לא יודעים לזהות את הרגע לפני הפיפי/קקי אלא מזהים אותו כשהוא מתרחש. רק לאחר זמן הם מצליחים לגלות מה הם הרמזים הגופניים המקדימים. כרגע אין לבתך תשומת לב רבה לאיברים אלו של גופה והיא תפתח את ההיכרות עמם ואת המודעות להם.
    חופשת פסח היא אכן זמן טוב להתחיל. חשוב לא לשדר לילדה מתח ולהצטייד בכמות רבה של תחתונים ובגדי החלפה גם מחוץ לבית. כאשר בתך מצליחה חשוב להחמיא לה מאוד ואפשר גם להשתמש בפרסים.
    בהצלחה וחג שמח,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו