מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כניסה לגןלירון24/03/2010
שלום רב,
אני אמא לילד שבספטמבר יהיה בן שנה וחצי. כרגע הוא נמצא במשפחתון עם עוד 2 תינוקות (אליו הסתגל בקלות), ובשנת לימודים הבאה יכנס לגן בו בקבוצת גיל שלו יהיו עוד 19 ילדים. בהקשר הזה יש לי 2 שאלות:
1. אני מעט מודאגת מכך ששינוי כזה יכול להיות עבורו מאוד קיצוני ומהקושי שהוא יכול להוות. השאלה היא האם צודקים האנשים מסביבי שאומרים שבגיל כזה צעיר זה הולך יחסית חלק, ואחרי שבוע-שבועיים הם כבר מסתגלים ומתאקלמים, והאם יש משהו שחשוב לי לדעת או לעשות נוכח השיוני הזה?
2. המטפלת במשפחתון מציעה לי לא להכניס אותו לגן בספטמבר, אלא להשאיר אצלה עד אוקטובר -לדבריה מאחר וספומבר זה חודש של חגים, בו גם ככה אין רצף של מסגרת, להכניס אותו בנוסך לכך למסגרת חדשה יצור עבורו בלגן וקושי עוד יותר גדול, ועדיף שיעביר את החודש במסגרת מוכרת. האם יש טעם בדבריה, או שלהיפך, כדאי להכניס אותו לגן חדש דווקא בחודש כזה, שמאפשר הרבה זמן בבית ואולי מקל על ההסתגלות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
נעמה סבג שמש25/03/2010שלום לירון,
הדעות חלוקת לגבי גיל כניסה למסגרת. גיל שנה וחצי לדעתי הוא גיל אידיאלי. עדיף בעיניי מסגרת קטנה יותר עם יותר מטפלות, אבל בסה"כ זה בסדר. הילד זקוק לחברה בגיל שכזה. אם תעשי את ההתאקלמות באופן הדרגתי, זה יעבור בשלום (את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי).
הייתי ממליצה להכניס אותו לאחר תק' החגים מכמה סיבות: ההפסקות אכן קשות ופוגעות בשגרה וביכולת ההתאקלמות. בנוסף, יהיו קשיים של אחרים והרבה בכיות. אם ייכנס מעט אחרי, המטפלות יהיו פנויות למקד בו את תשומת הלב.
אך שוב אני מדגישה, לעשות זאת בהדרגתיות!
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)