כניסה לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן
    לירון
    24/03/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד שבספטמבר יהיה בן שנה וחצי. כרגע הוא נמצא במשפחתון עם עוד 2 תינוקות (אליו הסתגל בקלות), ובשנת לימודים הבאה יכנס לגן בו בקבוצת גיל שלו יהיו עוד 19 ילדים. בהקשר הזה יש לי 2 שאלות:
    1. אני מעט מודאגת מכך ששינוי כזה יכול להיות עבורו מאוד קיצוני ומהקושי שהוא יכול להוות. השאלה היא האם צודקים האנשים מסביבי שאומרים שבגיל כזה צעיר זה הולך יחסית חלק, ואחרי שבוע-שבועיים הם כבר מסתגלים ומתאקלמים, והאם יש משהו שחשוב לי לדעת או לעשות נוכח השיוני הזה?
    2. המטפלת במשפחתון מציעה לי לא להכניס אותו לגן בספטמבר, אלא להשאיר אצלה עד אוקטובר -לדבריה מאחר וספומבר זה חודש של חגים, בו גם ככה אין רצף של מסגרת, להכניס אותו בנוסך לכך למסגרת חדשה יצור עבורו בלגן וקושי עוד יותר גדול, ועדיף שיעביר את החודש במסגרת מוכרת. האם יש טעם בדבריה, או שלהיפך, כדאי להכניס אותו לגן חדש דווקא בחודש כזה, שמאפשר הרבה זמן בבית ואולי מקל על ההסתגלות?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן

נעמה סבג שמש
    25/03/2010

שלום לירון,
    הדעות חלוקת לגבי גיל כניסה למסגרת. גיל שנה וחצי לדעתי הוא גיל אידיאלי. עדיף בעיניי מסגרת קטנה יותר עם יותר מטפלות, אבל בסה"כ זה בסדר. הילד זקוק לחברה בגיל שכזה. אם תעשי את ההתאקלמות באופן הדרגתי, זה יעבור בשלום (את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי).

הייתי ממליצה להכניס אותו לאחר תק' החגים מכמה סיבות: ההפסקות אכן קשות ופוגעות בשגרה וביכולת ההתאקלמות. בנוסף, יהיו קשיים של אחרים והרבה בכיות. אם ייכנס מעט אחרי, המטפלות יהיו פנויות למקד בו את תשומת הלב.
    אך שוב אני מדגישה, לעשות זאת בהדרגתיות!

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו