בשלות לגן טרום טרום חובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בשלות לגן טרום טרום חובה
    עפרונית
    27/03/2010

ביתי כיום בת 2.4 וקיבלנו הזמנה לרשמה לגן מועצה בספטמבר הקרוב (תהיה בת 2.9) ואנחנו מאוד מתלבטים אם להשאיר אותה שנה נוספת בגן פרטי או לנסות בגן מועצה למרות גילה הצעיר (החסכון הכלכלי מאוד מפתה).
    הילדה מאוד אסרטיבית ועומדת על שלה אך החשש שלי היא כי היא לא עצמאית (נגמלה לפני שבועיים) ויש צורך לעזור לה בהאכלה. חשש נוסף הוא כי היא תשהה במחיצת ילדים גדולים ממנה אף בשנה ומעלה ולא תזכה בתשומת לב מספקת מהגננת והסייעת.
    כיצד ניתן להיות בטוחים שהיא בשלה לעבור לגן מועצה?

תודה, וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בשלות לגן טרום טרום חובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת מסגרת

נעמה סבג שמש
    27/03/2010

עפרונית,

עד לתחילת הנה יש פרק זמן לא מבוטל. הילדה תלמד דברים נוספים, תתפתח ותגדל.

באופן אישי אני מעדיפה זמן רב יותר בחממה, כל עוד ישנה את האפשרות.

גם אם לא- חשוב יותר לדעת מי הצוות ואיך הוא מתפקד, מאשר העובדה אם זה גן פרטי או מועצה.

בהצלחה בבחירה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

עפרונית
    27/03/2010

אני מניחה שבעוד חמישה חודשים לערך היא תרכוש כלים נוספים, כולל מבחינה שפתית (שכיום היא רק מתחילה לדבר חצאי מילים בקושי ודי קשה להבינה).
    לגבי צוות של גן, לצערי התמונה המצטיירת לעיניי ההורים היא שונה מהמתרחש לעיתים בגן.
    מה ניתן לצפות מפעוט בגיל 2.9? במידה ונשלח אותה לגן מועצה, האם מבחינה אובייקטיבית היא אמורה לדעת להפשיל בגדים תחתונים כדי לעלות לאסלה באופן עצמאי? או לפתוח קופסת אוכל ולהוציא כריך?
    ומה ההמלצה בגיל כזה מבחינת כמות גננות/סייעות על קבוצת גיל זו?
    על טופס הרישום שלה לגן מועצה רשום "לגילאי 3-4" זה אומר שגם ילדי גיל 4 או אלו שקרובים לכך אמורים לשהות איתה באותו מבנה?
    השנתון שלה מבחינת רישום נגמר ב- 8.12.2007, והקטנה נולדה ב- 4.12.2007, כלומר היא תהיה ממש בין הקטנים אם לא הקטנה ביותר.

ושוב תודה גדולה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשחררי לחץ

שיר
    28/03/2010

הבת שלי כרגע נמצאת בגן טרום טרום חובה. היא ילידת נובמבר , מכאן שגם היא בין הילדים הקטנים בשכבת הגיל שלה.
    כמוך, גם אני התעסקתי בסוגייה האם לרשום אותה לגן עירוני ואיך היא תסתדר. היו לילות שממש לא ישנתי.

לשאלתך, הילדים אמורים לדעת להוציא את הכריך ולגשת לשירותים לבד. כמובן, שהצוות יסייע בשלבים הראשונים ובכלל לילדים שמתקשים, אין צורך לדאוג.

תתפלאי כמה הקטנים שלנו יכולים להיות עצמאיים, במיוחד כשהם לומדים מילדים אחרים סביבם המתפקדים לבד.

באופן כללי, אני מאוד מרוצה מהגן העירוני. אני מרגישה שהילדה התפתחה שם מאוד.

אני מציעה לך להירגע, יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו