גמילה מטיטולים...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים...
    אפרת
    28/03/2010

שלום לכן! כמה נחמד לקרוא בפורום הזה... לומדים ככ הרבה!!! אז ככה- ביתי יקירתי כבר בת 3 ומס ימים.. ילדה מדהימה לכל הדיעות, בוגרת, פיקחית, חכמה, מצחיקה, ראשונה ויחידה בנתיים וכמובן-וצר גדול! שאלתי היא בנושא גמילה מטיטולים, בפעוטון שלה כמעט כולם גמולים והיא מודעת לגמילה ומדברת למי יש טיטול ומי עושה בשירותים וכו. היא תמיד מודיעה לי לפני שהיא עושה - קקי בדרכ. פיפי פחות. אמא, אני הולכת לעשות קקי. אני אומרת לה-בואי נעשה יחד בשירותים, ישבנון, סיר, יש את כל האפשרויות זמינות אך היא מתעקשת ללכת לצד ולעשות רק בטיטול!!! מדי פעם היא מבקשת להוריד את הטיטול או מורידה בעצמה ומבקשת מדי פעם ללכת לשירותים, מתיישבת, עושה פיפי לעיתים. אך כשיש קקי תמיד אומרת-אמא, שימי לי טיטול, יש לי קקי ולא מוכנה לעשות בשירותים. לי אישית המצב לא מפריע ואני די זורמת איתה... אני מאמינה שכל אחד והקצב שלו למרות גילה יש לי הרבה סבלנות שיש לה את הקצב שלה בנושא הזה. אך כמובן שיש לחץ מהסביבה... נו, מה קורה? עד מתי היא תעשה בטיטול? עד גיל 7? וכו וכו. הסביבה כוללת גם את בעלי היקר. אני מבינה אותו אך עדיין חושבת שצריך להקשיב לה. השבוע שאלתי את עצמי - באמת עד מתי? ואולי כן לקחת יוזמה ממשית והתחיל גמילה!!! כשאני מדברת איתה על זה היא אומרת-לא אמא עדיין לא, אני רוצה טיטול!!!!!! שאלתי לכן יועצות יקרות- מניסיון ומהמקצועיות שלכן - מה לעשות???? מהי הדרך הנכונה לה? סליחה את האריכות, פשוט רציתי לתת רקע שנראה לי חשוב. תודה רבה רבה וחג פסח כשר ושמח!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטול

סמדר ריינר
    28/03/2010

שלום אפרת,
    אני פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הרלוונטית, והראי גם לבעלך:-)
    חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתגובתך

אמא
    30/03/2010

שלום

דווקא בבית יש גבולות גבולות שינה גבולות בישיבה סביב שולחן בארוחות וכו' אני מתמקדת בבעיה הספציפית שהיא כאשר בתי הגדולה מתנהגת בחוצפה כמו לא בא לי , אני לא מקשיבה לך האם לא להתייחס לכך או להעניש אותה כמו לשבת בפינה . וגם כאשר מענישים אותה ואומרים לה ללכת לשבת בפינה כעונש צועקת לא רוצה ולא מסכימה האם להביא אותה בכוח ? בבית אנחנו דווקא מאד עיקביים היא יודעת יפה מה מותר ומה אסור .

תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום לך,
    אני כתבתי מה שכתבתי כיוון שבשאלתך הקודמת את כתבת בסוף התשובה: אני מרגישה לשבנות אין כבר גבולות בבית" ובכל זאת עכשיו את טוענת שיש הרבה גבולות.
    אז נשאלת השאלה מה זה בעינייך שאין גבולות - שלא עושים בדיוק בדיוק מה שאת מבקשת? האם יכול להיות שאתם דווקא הלכתם לכיוון השני ואתם יותר מדי נוקשים עם הבנות?
    קצת קשה לי לדעת כי לא כתבתם הרבה פרטים.
    יכול להיות שהקושי שאתם מתעקשים יותר מדי ולא מחליטים איפה להתגמש. לא כל רגע וכל דבר הילדה חייבת לעשות כמו שרציתם. ילדים לפעמים מושכים קצת את שעת השינה, לא גומרים הכל מהצחלת, לא יושבים יפה ליד השולחן, משחקים עם האוכל, השאלה אם יש מקום לזה גם?
    יכול היות שהילדה שלכם מרגישה שלהכל יש הערות והוראות והיא לא יכולה ככה והיא צודקת. אני לא יודעת.
    אני לא חושבת שאפשרויות הן רק להתעלם או להעניש. יש גם כל מיני דברים באמצע, כמו לשאול אותה מה קרה, למה היא כועסת עכשיו, מה לא נוח לה.
    אם נראה לכם שהילדה מתחצפת כדי לקבל תשומת לב אז הפיתרון הוא באמת להתעלם מההתנהגות הזו, ואולי גם לתת חיזוקים חיוביים להתנהגויות הפוכות. כלומר כשהיא כן עושה מה שמבקשים - לתת מדבקות ופרסים וכשלא, להתעלם. וכן להתייחס לתכונות חיוביות שלה בהבלטה,
    כדי לא ליצור מצב שהיא מרגישה שהיא מקבלת התייחסות רק כשהיא ילדה רעה. כשתהיה לה עוד דרך לקבל התייחסות, היא לא תצטרך להתחצף בשביל זה.
    מקווה שעזרתי, אם לא תנסי לכוון אותי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו