תגובה לאלימות כלפי הבת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תגובה לאלימות כלפי הבת
    שיר
    28/03/2010

לאחרונה שוחחתי עם חברה לגבי התגובה של ההורים כאשר הילד מספר שהיכו אותו בגן. היא טוענת שהילד צריך להגן על עצמו ולכן היא מעודדת אותו להחזיר "לתוקף", אבל בשום אופן לא ליזום אלימות.
    קשה לי להסכים עם הדרך הזו, למרות שפעמים רבות אני מרגישה תסכול מהמחשבה שהיא חשופה לאלימות ולא מגינה על עצמה.

כיצד עליי לענות לבת שלי (בת 3.4) כאשר היא מספרת לי שילד בגן היכה אותה? האם לעודד להחזיר? להציע לה לא לשחק איתו יותר? לעודד אותה לדווח לגננת?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לאלימות כלפי הבת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאלימות כלפי הבת

סמדר ריינר
    29/03/2010

שלום שיר,
    לא ציינת למה את מתלבטת. בדרך כלל כשאנחנו מתלבטים יש נימוקים בעד פיתרון מסויים ונימוקים נגד. לא פירטת אותם, ואולי את יוצאת מתוך הנחה שיש פיתרון אחד נכון.
    אני לא בטוחה בזה, אני חושבת שהרבה דברים הם תלויי סיטואציה ומי האדם שעומד שם.
    אני מניחה שמצד אחד את רוצה שהבת שלך תגן על עצמה ולא תצא "חנונית" ומצד שני את נגד אלימות.
    אני חושבת שילד צריך לדעת לעמוד על שלו ולא לפחד, עם זאת, במיוחד בגיל כל כך קטן שהאלימות נובעת הרבה פעמים מחוסר במיומנויות אחרות, נראה לי מתאים ללמד אותה לערב את הגננת. הגננת אמורה להיות מעורבת כאשר קורית אלימות בגן, ללמד את הילדים דרכים אחרות ולדווח להורים שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

שיר
    01/04/2010

אני מעודדת את הילדה שלי לנסות להסביר את עצמה במילים כאשר היא כועסת, עצובה, שמחה. אני לא מקבלת בבית כל סוג של אלימות, בין אם מלולית ובין אם פיסית.
    אחד הסיבות שמונעות ממני לעודד את הילדה שלי "להחזיר" לילד שהיכה אותה בגן, היא החשש שיתפתח דפוס התנהגות שיבוא לידי ביטוי גם ביחסים שלה עם אחותה. זה עשוי להיות מבלבל עבורה כאשר אני מאשרת לה בנסיבות מסוימות להגיב באלימות ובמקרים אחרים אני מונעת ממנה ומתייחסת להתנהגות כזו כדבר שלילי.
    מצב כזה לא עשוי להיות מבלבל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום שיר,
    אני חושבת שאת צודקת, יש בכך משהו מבלבל. עם זאת לא ציינת בת כמה אחותה, האם היא קטנה ממנה או גדולה ממנה וכו'. וכן עדיין לא ציינת מהם הנימוקים שלך בעד ללמד אותה להחזיר. הרי אם היית רק נגד לא הייתה לך התלבטות, נכון? גם עם זה את לא לגמרי שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו