מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובה לאלימות כלפי הבתשיר28/03/2010
לאחרונה שוחחתי עם חברה לגבי התגובה של ההורים כאשר הילד מספר שהיכו אותו בגן. היא טוענת שהילד צריך להגן על עצמו ולכן היא מעודדת אותו להחזיר "לתוקף", אבל בשום אופן לא ליזום אלימות.
קשה לי להסכים עם הדרך הזו, למרות שפעמים רבות אני מרגישה תסכול מהמחשבה שהיא חשופה לאלימות ולא מגינה על עצמה.
כיצד עליי לענות לבת שלי (בת 3.4) כאשר היא מספרת לי שילד בגן היכה אותה? האם לעודד להחזיר? להציע לה לא לשחק איתו יותר? לעודד אותה לדווח לגננת?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלימות כלפי הבת
סמדר ריינר29/03/2010שלום שיר,
לא ציינת למה את מתלבטת. בדרך כלל כשאנחנו מתלבטים יש נימוקים בעד פיתרון מסויים ונימוקים נגד. לא פירטת אותם, ואולי את יוצאת מתוך הנחה שיש פיתרון אחד נכון.
אני לא בטוחה בזה, אני חושבת שהרבה דברים הם תלויי סיטואציה ומי האדם שעומד שם.
אני מניחה שמצד אחד את רוצה שהבת שלך תגן על עצמה ולא תצא "חנונית" ומצד שני את נגד אלימות.
אני חושבת שילד צריך לדעת לעמוד על שלו ולא לפחד, עם זאת, במיוחד בגיל כל כך קטן שהאלימות נובעת הרבה פעמים מחוסר במיומנויות אחרות, נראה לי מתאים ללמד אותה לערב את הגננת. הגננת אמורה להיות מעורבת כאשר קורית אלימות בגן, ללמד את הילדים דרכים אחרות ולדווח להורים שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות
שיר01/04/2010אני מעודדת את הילדה שלי לנסות להסביר את עצמה במילים כאשר היא כועסת, עצובה, שמחה. אני לא מקבלת בבית כל סוג של אלימות, בין אם מלולית ובין אם פיסית.
אחד הסיבות שמונעות ממני לעודד את הילדה שלי "להחזיר" לילד שהיכה אותה בגן, היא החשש שיתפתח דפוס התנהגות שיבוא לידי ביטוי גם ביחסים שלה עם אחותה. זה עשוי להיות מבלבל עבורה כאשר אני מאשרת לה בנסיבות מסוימות להגיב באלימות ובמקרים אחרים אני מונעת ממנה ומתייחסת להתנהגות כזו כדבר שלילי.
מצב כזה לא עשוי להיות מבלבל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות
סמדר ריינר01/04/2010שלום שיר,
אני חושבת שאת צודקת, יש בכך משהו מבלבל. עם זאת לא ציינת בת כמה אחותה, האם היא קטנה ממנה או גדולה ממנה וכו'. וכן עדיין לא ציינת מהם הנימוקים שלך בעד ללמד אותה להחזיר. הרי אם היית רק נגד לא הייתה לך התלבטות, נכון? גם עם זה את לא לגמרי שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)