אב שוויתר על ילדתו בת ה-7.5 שנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אב שוויתר על ילדתו בת ה-7.5 שנים
    טלי
    30/03/2010

אני גרושה 4.5 שנים ,בתי הייתה אז בת 3 שנים.
    בתחילת הגירושים אביה לא רצה לפגוש אותה כ-3 חודשים ונאלצתי לשקר לה ולומר לה שהוא בחו"ל ועובד קשה . כשרצה לחזור לפגוש אותה קניתי מתנות ואמרתי לה שהוא קנה לה מחו"ל כדי שלא אציג את עצמי כשקרנית .
    כיום לאחר 4.5 שנים הוא וויתר עליה ולא פגש אותה כ-2.5 חודשים .
    היום היא במשבר ואמרתי לה שכרגע הוא עובד קשה בחו"ל וכשיחזור אנו נפגוש אותו.
    אני מתוסכלת מאוד ואין לי מושג מה לומר לה .
    תודה מראש על עזרתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אב שוויתר על ביתו

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום טלי,
    אני מבינה שקשה לך מאוד לראות את הכאב של ביתך, אולם השיטה של השקרים כבר לא מתאימה. גם אם אבא נמצא בחו"ל, הוא יכול להתקשר, או לשלוח מסרון. יכול להיות שביתך כבר מבינה את זה, אך מאחר ואת מסרת לה את ההסבר הזה, היא מבינה שעדיף לא לשאול, כי את לא יכולה לעמוד יחד איתה בכאב. ילדים לעיתים מבינים את האמת יותר ממה שאנחנו חושבים.
    אני לא חושבת שמתפקידך למצוא תירוצים עבור הגרוש שלך.
    אני גם לא יודעת אם הוא באמת ויתר עליה. יכול להיות שכך זה נראה מבחוץ, אבל אנחנו לא יודעים מה עובר עליו באמת. לא שיש הצדקה להתנהגות הזו, אבל עדיין, הכותרת שהוא ויתר עליה היא פרשנות שלך.
    אני חושבת שצריך להגיד את האמת, שאת לא יודעת למה אבא לא יוצר קשר. ולתת מקום לרגשות שלה - עצב, כעס, געגוע, אולי היא חושבת שזה בגלל שהיא עשתה משהו לא בסדר, אולי היא חושבת שהיא לא ילדה שראויה לאהבה. כשאת משקרת לה את סוגרת את האופציה להעלות את הדברים האלה וזה לא אומר שהיא לא מרגישה אותם, רק בגלל שנמסר לה שאביה בחו"ל. היא צריכה שתהיי איתה בכאב בצורה אמיתית כדי שגם היא תוכל להגיד בצורה אמיתית מה היא מרגישה ואת תוכלי לעזור לה עם זה. למשל להגיד לה שזו לא אשמתה.
    אני גם מאמינה שאביה כן אוהב אותה, אבל בגלל בעיות ריגשיות שלו הוא מתקשה להראות את אהבתו וכנראה לא רק לה. היא צריכה לדעת שזה לא אומר שאביה לא אוהב אותה, אבל ההתנהגות שלו כרגע היא באמת לא מתאימה ומכאיבה לה ואנחנו לא יודעים את הסיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו