מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה לא עונה לשאלותטוב לי18/10/2007
שלום וברכה,
אני בת 25, ויש לי אחות קטנה בת 8.
המשפחה שלי מונה בלע"ה 12 ילדים, ובבית יש כל מיני התמודדויות לא כ"כ קלות (למשל, לאחרונה אחת מהבנות בגיל ההתבגרות ניכנסה לדיכאון והילדים האחרים בבית ראו כל מיני התנהגויות מפחידות שלה)
הילדה בת ה-8, מדהימה ומוכשרת: יפיפיה, חכמה, מצליחה בלימודים, מקבלת המון אהבה, ואפילו פינוק.... היא יודעת שאני מאד מאד אוהבת אותה. זה משהו שאני מרגישה שהיא שלימה איתו.
היא קצת ביישנית, אבל בד"כ מפתיע אותי. למשל: כשהצטרפה גיסה חדשה למשפחה התידדה איתה מהר מאד.
חשוב לי לציין שיש לי 3 אחיינים שגרים באותו רחוב ונמצאים אצלינו הרבה ובכך גוזלים ממנה חלק מתשומת הלב.).
כמו כן, יש מעליה ילד בן 10 שמרביץ לה הרבה פעמים ולא תמיד היא מספיק מוגנת ממנו (הדרך שלו להשיג את מה שהוא רוצה, היא באלימות).
הבעיה היא שכשאני שואלת אותה שאלות היא אף פעם לא עונה. איכשהו היא מסיחה את דעתי, מדברת על משהו אחר, אומרת לא יודעת....
בקיצור, לא עונה!
אפילו אם אני שואלת אותה איך היה בבית הספר, וכל מיני שאלות פשוטות מאד, התשובה שלה היא לא יודעת.
השיחות שלי איתה זה בעיקר שאלות שהיא שואלת אותי. או שאני מספרת לה משהו והיא מגיבה על מה שסיפרתי.
התגובות שלה מאד חכמות, וזוכות להתייחסות מצידי.
התופעה הזו היא לא רק מולי, אלא מול כל מי שמדבר איתה.
רציתי לשאול איך אני יכולה לעזור לה?
אני מקווה שנתתי מספיק פרטים לפחות להכוונה ראשונית.
כמו כן, אולי יהיו לך כמה מילים בשבילי לגבי הילד שמעליה. גם: ילד מבריק, גאון, נראה מצוין, אוהב להיות הרבה עם עצמו.... ו- משיג דברים באלימות כלפי חלשים ממנו.
אודה מאד מאד לתשובתך(גם אם זו תהיה תשובה חלקית)!
סופשבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוס התנהגות
שרון באומל23/10/2007שלום לך
אם אחותך מתפקדת טוב, כפי שתיארת, כנראה היא בחרה במופנמות ודפוס התנהגות הימנעותי, ומצליחה להתמודד עם הדברים לבד. ייתכן ודפוס התנהגות זה יפגע בה בעתיד, באותו סיכוי שהוא יעזור לה להתמודד עם חייה. אני חושבת שעצם הידיעה שאת מתעניינת בה ונמצאת שם בשבילה הוא מצויין וגורם לה לחוש מוכלת. אולי אפשר להגיד לה פעם משהו בנוסח: "שמתי לב שתמיד כשאני שואלת אותך משהו, את ישר מסיטה את הדברים למשהו אחר ותהיתי למה זה ככה". יכול להיות שהיא תוכל לספר לך על כך קצת יותר.
לגבי הילד מהקומה למעלה - מהפרטים שנתנת אין לי אפשרות להבין את התנהגותו. אני מציעה למצוא סביבה יותר מוגנת עבור אחותך מהבחינה הזו.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)