מכור למחשב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מכור למחשב
    יעל
    30/03/2010

היי, בני הבכור בן 7.5 , יש כמה נושאים שמטרידים אותי לגביו:מרכז עולמו הוא משחקי מחשב ורצוי אלימים. אם אנחנו יוצאים מהבית לבלות או להתארח הוא לא יפסיק להתלונן שמשעמם לו, גם בבית אם הוא לא משחק במחשב הוא מתלונן שמשעמם לו. זה נשמע לא נורא עד כא, ן אבל הוא לא מפסיק להתלונן , ממש קיטורים בלי להפסיק עד שכבר ממש אין לי כוח לשמוע אותו יותר , זה ממש מתיש.
    התחלתי לחשוב שאולי הוא פשוט מכור לזה וצריך להתחיל בגמילה... חשוב לי לציין שאנחנו מגבילים אותו והוא לא משחק כמה שהוא רוצה. דבר נוסף שמטריד אותי הוא התקשורת שלו עם בני גילו וכיתתו, הוא מזמין הרבה מאוד פעמים ילדים מהכיתה , אך רובם לא באים , יש ילד אחד או שניים שכן מגיעים מדי פעם , ואף אחד לא מתקשר להזמין אותו ,אולי פעמיים התקשרו להזמין אותו, מאז כיתה א'. פניתי למורה וליועצת בעניין והן ערכו תצפיות עליו ולא ראו שום בעיה מיוחדת , המורה אכן אמרה שהוא לרוב משחק עם שני ילדים ולפעמים בוחר להיות לבד , אבל זה מתוך בחירה. הוא סיפר לי שהוא לא שייך לשום קבוצה בכיתה , ושהוא "חנון" ,הוא לא אוהב את המשחקים שהם משחקים כמו כדורגל או תופסת וכו'. שמתי לב שיותר קל לו עם חבר אחד , אבל ברגע שיש קבוצת ילדים הוא לא יתחבר אליהם. אני כן חושבת שתחושת שייכות חשובה וגם לי היה קושי בילדות מבחינה חברתית אולי בגלל זה אני רגישה יותר לנושא . המורה לאחרונה המליצה לי לפנות לאבחון קשב וריכוז כי הוא מאוד חולמני , אמנם שקט ותלמיד טוב , אך מאוד איטי ומאוד פאסיבי , תמיד מעדיף לצפות מהצד, טרם הספקתי , תורים ארוכים מאוד ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכור למחשב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכור למחשב

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום יעל,
    את צודקת שאת מוטרדת. נשמע שהבן שלך לא כל כך או לא תמיד מסוגל להנות מחברת אנשים, הוא כאילו ויתר, ומעדיף להעסיק את עצמו עם המחשב. האם אתם משחקים איתו לפעמים? תנסו להקדיש לו תשומת לב בבילויים משותפים, שיחות, משחקים, יציאה משותפת לסרט, בזמן שאין לו מה לעשות כי הגבלתם אותו עם המחשב. קודם הוא צריך לקבל דוגמה ממכם איך מתקשרים, איך נהנים ביחד, יכול להיות שחסרות לו גם מיומנויות.
    אם זה לא מצליח, ייתכן וכדאי לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו