מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית שינה פתאומית אצל בת 2.8אורלי30/03/2010
שלום רב, בתי המקסימה בת 2.8 נשארה בפעם הראשונה לישון בלעדינו לפני פחות משבוע עם הסבתא ( שהיא מאוד אוהבת), למשך לילה אחד בלבד, כאשר למחרת אנחנו הוצאנו אותה מהגן ( יום שיש הגענו מוקדם). הגננת והסבתא אמרו שהיא היתה נהדרת, לא בכתה כלל נהנתה מאוד. בלילה נרדמה באופן כזה שהסבתא ישנה לצידה, נתנה לה יד והיא נרדמה לאחר כחצי שעה.
מאז חזרתנו הלילות וההשכבה סיוט: לא מוכנה להרדם, צרחות אימה אמיתיות, ממש אימה בעיניה, לא מוכנה שנעזוב אותה. בלילות הראשונים ניסינו להיות רכים וישבנו לידה וליטפנו עד שנרדמה.
המצב החריף והיא מתעוררת כל לילה וצורחת במשך כשעתיים, גם כשאנחנו לצידה. היום היה סיוט אמיתי של צרחות מצידה, זורקת את עצמה, רועדת כולה וכו'.
אנחו ממש מודאגים וחוששים ולא כל כך יודעים איך להתנהג.מיותר לומר שלאחר כשעה גם אנחנו כבר פחות סבלניים, משתדלים להיות הכי " בנחישות ורגישות" אבל זה גם לא עובד. יוצאים מהחדר לקול הצרחות ואומרים מהחדר הסמוך " אמא/אבא פה", "תשני" " אנחנו לא הולכים" וכו'.
בסוף נרדמת.
אציין:
1. נרדמה בלי בעיה עד אותו לילה אבל כל בוקר הגיעה למיטתנו לפינוק של חצי שעה-שעה עד שעת הקימה.
2. מגלה חרדות ופחדים מזרים, חיות, חושך וכו'.
3. למיטב ידיעתנו הכל כרגיל בגן
4. אני בהריון מתקדם - לא עושים מזה ביג דיל בבית, שואלת-עונים וזה הכל
5. תמיד סבלה מבעיות שינה, כמעט בכל גיל, כל פעם התבטא בדרך אחרת.
אנא עיזרו לנו! בעלי ממש חושש שקרה משהו שאין אנו יודעים עליו. לדעתי זו דרך קצת קיצונית לבדיקת גבולות אבל אני מודה שאני מאוד חוששת. היא ילדה רגישה, חכמה ונפלאה ובמשך היום מתנהגת כמו מלאך - מבינה, סבלנית, חייכנית ואוהבת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שינה פתאומית
סמדר ריינר31/03/2010שלום אורלי,
לא ציינת איך והאם הכנתם אותה לאותו לילה אצל סבתא. בכל אופן לא ברור לי למה את חושבת שזו בעיית גבולות אם את בעצמך מקשרת זאת ללילה אצל סבתא.
ייתכן שלא הכנתם אותה מספיק לאותו לילה ומבחינתה זו הייתה הפתעה והיא לא יודעת באמת מתי תהיו לידה ומתי תפתיעו אותה שוב. ייתכן גם שזו לא הסיבה.
בכל אופן כדאי לדבר איתה ולהסביר לה שאולי אחרי שישנה בלילה אצל סבתא היא קצת התבלבלה, והיא לא בטוחה מתי תהיו ומתי לא, ואתם רוצים לתת לה סימן - אם תשאירו אותה שוב אצל סבתא תמיד תגידו לה קודם, ואם לא אמרתם סימן שאתם איתה כל הלילה. (יכול להיות שגם בפעם הקודמת אמרתם, אב אולי זה לא הספיק לה, צריך לחזור והדגיש את המסר).
אפשר גם להקריא לה סיפורים בנושא לפני השינה ולשוחח איתה עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורלי31/03/2010ראשית תודה.
אמרנו לה שהיא תישן עם סבתא ושאנחנו נבוא למחרת לקחת אותה מהגן - היא ישנה אצלה/אצלנו בבית, לא אצל הסבתא. גם בגן "טחנו לה" שאמא ואבא יקחו אותה והיתה הכנה, לדעתי סבירה, אולי לא מספיק.
איך את מציעה לנהוג איתה?
היום היתה את אותה סצנה של צרחות וקריזה באוטו, לאחר שנפרדה מאותה סבתא ( קשור?) אחרי שבילינו איתה כמה שעות ונסענו לדרכנו ( הילדה ואני).
השאלה העיקרית היא כיצד לפעול על מנת להפסיק את התנהגותה?
אנחנו מסבירים, מתגמלים, מחבקים וכלום לא עוזר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר31/03/2010שלום אורלי,
קודם כל עוד לא עבר שבוע, ייתכן וצריך כאן קצת סבלנות. בנוסף, לא ידוע לי אם לילדה יש חפץ מעבר. בכל אופן אם היא מתקשה להיפרד מסבתא, אפשר להציע לה לקחת משחק שיש אצל סבתא או חפץ כלשהו יחד איתה ולהחזיר לסבתא בפעם הבאה שתבואו. באופן הזה היא כאילו לוקחת חלק מסבתא איתה, ואז הפרידה היא פחות קשה.
גם לקראת הפרידה לשינה, אפשר להשתמש בבובה, להשכיב אותה לישון, לתת לילדה לשיר לה שיר ערש, ובכאילו לספר לה סיפור, ואחר כך שהבובה תישן לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)