מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר?!?נטלי30/03/2010
שלום רב:
לא בטוחה שזה הפורום הנכון אך בכל זאת אשמח לחוות דעת.
הגדולה שלי בכיתה ג' מאוד מקובלת ודומיננטית בכיתה ותלמידה מצטיינת ויש קטע כזה שכמה בנים מהכיתה הציעו חברות לכמה בנות. אני הסכמתי כי הגיוני שבגיל כזה חבר זה תמים לחלוטין רק שבזמן האחרון היא מתחילה לספר שהוא ביקש ממנה נשיקה והיא לא הסכימה ואחר כך היא שאלה אם אני מסכימה לה בלחי..\ כמובן ששוחחנו רבות על כך שהיא קטנה מדי וזה לא בא בחשבון אך נראה לי שהיא מושפעת מחברותיה.
בקיצור הבעיה שלי זה שאני מפחדת להיות יותר מדי נחושה וקשוחה בתשובה שלי (שהיא כמובן שלילית!!!) כך שבסוף היא תסתיר ממני ולא תספר לי עוד דברים ותעשה מאחורי הגב.
איך כדאי לי להתמודד עם כל העינין הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר
סמדר ריינר31/03/2010שלום לך,
אשמח אם תוכלי לפרט יותר, ממה את חוששת, מה יקרה אם תהיה נשיקה בלחי?
נראה לי שהדבר החשוב הוא לא התשובה שתיתני אלא מתוך איזה תהליך של דיאלוג וקבלת החלטות תתיני אותה ותדגימי לבת שלך.
נראה לי שכדאי לעבור מדגם של שאלה תשובה כן או לא לדגם של התלבטות משותפת, לשאול אותה מה היא חושבת, מה נראה לה. נראה לי שגם לבת שלך הייתה התלבטות, אולי היא רוצה אבל חוששת מה יחשבו עליה, אולי היא לא רוצה וחוששת מה יחשבו עליה, אולי עוד דברים שאנחנו לא יודעים. פחות נראה לי חשוב אם הוא ילד בן 8 ינשק אותה בלחי או לא, כמו שהיא תלמד לשתף, להתלבט, ולקבל החלטות בצורה רגועה בלי בהלה. כמובן שהדגם הזה לא מצוע לדברים שעניינם חיים או מוות או סיכון נורא גדול. איכשהוא לא נראה לי שנשיקה בלחי מילד בן 8 זה סיכון כזה גדול, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר?!?
נטלי31/03/2010היי..
תודה רבה על ההתייחסות.. ולשאלותייך:
אני חושבת שהפחד שלי הוא שזה יותר מדי ומהר מדי. הרי עד לא מזמן היא הייתה תינוקת קטנה ועכשיו חבר, נשיקה.... אני חוששת מאוד מכל מה שקורה בחוץ, מהיתר חשיפה של הילדים והנוער לתכנים לא לגילם ולמידע הפרוץ והזמין לכל מי שטיפה סקרן לגבי כל דבר. אני לא רוצה מצב בו אני אסכים לנשיקה בלחי הלכאורה תמימה לחלוטין ובעצם ההסכמה תינתן לה הלגיטימציה לעשות דברים נוספים כלומר אחרי הנשיקה מה יהיה.. היא ילדה מאוד סקרנית.. אולי אני מגזימה אך אני חוששת לטעות ולהטוות לה בסיס שגוי למערכות יחסים עתידיות.
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר
סמדר ריינר31/03/2010שלום לך,
קודם כל לדבר על כך עם הילדה, לשמוע מה היא חושבת, ואז מתוך זה גם אוי תוכלי להבין לאט אלט האם יש בסיס לחששות שלך.
יכול להיות שזה נראה לך מהר מדי, אבל אני זוכרת, למרות גילי המופלג, (מה לעשות:-) שבילדותי בכיתה ג' ו-ד' רקדו סלואו במסיבות כיתה ונתנו נשיקות. וזה היה אז. זה נחשב מאוד נורמטיבי בגילאים כאלה פחות או יותר שיש חברויות בכיתה, חברויות שאין להם המון משמעות, מקסימום הולכים לסרט ביחד ונותנים נשיקה.
זה לא אומר שיעשו דברים מעבר.
מה שחשוב הוא להסביר לה שלאף אחד אין זכות לעשות משהו נגד רצונה.
ושוב, למרות ששאלת מה לעשות, אני חוזרת ומדגישה שבעיני מה לעשות פחות חשוב, יותר חשוב איך הגעתן לזה, ולכן חשובה ההידברות ביניכן.
חשוב שתביני האם באמת יש בסיס לחשש שלך. אני לא בטוחה. לדעתי הילדה בעצמה מתלבטת, אחרת לא הייתה שואלת אותך, ובכלל לא ברור שיחד עם המשיכה והסקרנות אין לה גם רתיעה. לדתעי את יוצאת מתוך הנחות שלא בדקת, ולכן אני שבה וממליצה לך לדבר עם הילדה ולשקול יחד איתה את ההיבטים וההשלכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)