שני בנים, כל כך שונים...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שני בנים, כל כך שונים...
    שירי
    31/03/2010

כבר כתבתי כאן לפני כמה שבועות...
    "שנתיים האיום" בגיל שנה ו-3 חודשים? " (לצורך העניין בלבד אקרא להם "החזק" ו"החלש":

ה"חזק" (עליו דיברתי בפעם הקודמת) בעליות וירידות. דווקא הרגשתי שיפור של ממש ואז פתאום הוא נהייה אסרטיבי עד תוקפני בצורה שממש לא הולמת (או אולי כן, תגידו לי אתם) ילד בן שנה וארבעה חודשים...
    אחיו התאום כל כך עדין וממש חלש לעומתו. הוא חוטף לו צעצועים כ ל ה ז מ ן, כשה"חלש" רוצה תשומת לב ממני, הוא כמעט תמיד "נדחף" ואפילו נושך ומרביץ. ועם זאת - הוא גם מראה המון אהבה כלפיו - מחבק, מלטף, מנשק, מצחיק אותו וצוחק ממנו באמת המון... זה נורא מבלבל...
    דבר נוסף - ה"חזק" נורא פחדן, נבהל בקלות, בוכה פי 10 יותר מה"חלש", שמסתדר יפה לבד, מעסיק את עצמו, ולא נבהל מכלום. הוא זקוק לי המון, וגם מקבל כמה שרק רוצה, עם המון רכוּת ואהבה. בעלי נכנס יותר לעניינים איתו כפי שהמלצת (שירי) והוא באמת נמרח גם עליו יותר.

השאלה שלי היא האם יש צורך ביעוץ לאור התנהגותו או שהכל נורמלי ואנחנו צריכים פשוט להבין איך מתמודדים עם היריבות שנוצרת בינהם, בעיקר כדי שלהם יהיה יותר נעים, אבל גם כי אנחנו סובלים מהעניין?...
    טיפול משפחתי רלוונטי בגילאים כאלה?...

תודה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שני בנים, כל כך שונים...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירי שלום

נעמה סבג שמש
    02/04/2010

שלום שירי,

לא תיארת משהו שהייתי מגדירה "לא נורמלי", אבל ניתן להשפיע על ההתרחשויות ועל הקושי אותו אתם חווים ע"י יעוץ לכם ההורים.
    אין כאן דבר חריג, אך הכוונה יכולה להקל ולהועיל.
    ד"א- המנעי מלקטלג ע"י חזק\ חלש, כי המיתוג הזה יישאר כך לאורך שנים, באם תשתמשי בהגדרות אילו...
    חג שמח,
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו