מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים של פעוטותיעל01/04/2010
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ו4 חודשים. התפתחות רגילה לכל דבר, את אחיה הקטן קיבלה בגיל שנה וחצי בלי בעיות, חשוב לציין שהיא בעלת דמיון מפותח מאוד.
ליפני כמה שבועות התחילה להגיד על כל מיני דברים לא הגיוניים "פוחדת", למשל "פוחדת מפרפר" , "פוחדת ממשאית", "פוחדת..." זה יכול להיות מקום שהיא לא מכירה, או בית או משהו דמיוני. קשה להצביע ברגע נתון ממה בדיוק היא פוחדת. הגננות גם אמרו שבזמן האחרון היא משחקה יותר לבד או נמצאת ליד מבוגר ולא ליד הילדים. גם יש כל מיני חלומות מפחידים, למשל היום היא סיפרה שהירח קיבל מכה ברגל.
השאלה היא, האם בכלל בגיל הזה הילדים מבינים נכון את מהות המילה "פחד". איך ניתן לבדוק או להסביר לה מה זה פחד?
אני משארת שהיא קיבלה מכה מאיזה ילד בגן, כי כבר כמה פעמים היא סיפרה שילד (כל פעם זה שם אחר) הרביץ לה. אני יודעת שבגיל הזה הילדים נוטים "לספר סיפורים" כבר קרה שעל עקיצת יתוש היא אמרה שאמא עקצה אותה.
איך אפשר לעזור לילד להתגבר על הפחדים שלא מובנים?
ההתנהגות שלה לפעמים גורמת לי לשחוב שהיא "ראה דברים" ואיני רוצה לזלזל בזה. או לזלזל בדמיון שלה. האם יש צורך לפנות לעזרה מקצועים או לחכות ולתת לדבר לעבור?
האם זה שלב התפתחותי?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים של פעוטות
סמדר ריינר01/04/2010שלום יעל,
ילדים בהחלט מבינים בגיל הזה את משמעות המילה פחד. הפחדים של ביתך הם אמיתיים. ניכר שעומה הפנימי מאוד מבולבל.
לא סיפרתם על המשפחה, כמה אתם, כמה שעות ביום היא נמצאת איתכם, מי משגיח עליה, וכו'. ייתכן שהילדה לא מרגישה מוחזקת ריגשית, ואין לה כלים להסביר לעצמה את העולם.
זהו גיל שמתעוררים בו פחדים בלאו הכי, ובמקרה שלה הבלבול הפנימי שלה מועצם.
תנסו להקדיש לה יותר זמן, להקריא לה סיפורים, לשחק איתה, להסביר לה על העולם, ללוות את החוויות שלה במילים, וחכו לראות אם כעבור מספר שבועות יש שינוי מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל01/04/2010את בהחלט צודקת, הילדה נמצאת בגן ובערב מעט מאוד זמן איתנו, מה גם ששנינו עובדים הרבה שעות ואני גם לקראת סיום התואר שלי ומאוד לחוצה בגלל זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)