מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2 סבתות נפטרו ואחותי כל הזמן בוכהאלינה01/04/2010
שלום רב,
אני בת 27 ויש לי אחות קטנה בת 5 ,לפני שנה שתי סבתות נפטרו בפתאומיות בהפרש של חצי שנה .הטרגדיה הזאת קשה למבוגרים אבל לא חשבנו שאחותי תיקח את זה כל כך קשה.ההסברנו לה שהם היו מבוגרות ומאוד חולות כדי שאסוציאציה עם מוות תהיה לה עם בן אדם מאוד מבוגר וחולה שלא תפחד מזה ,הוסבר לה שסבתות שומרות עליה למעלה .העניין הוא שהיא הייתה קשורה לשתי הסבתות מאוד הם כל יום שמרו עליה וטיילו איתה וזה קשה לה.אבל בתקופה אחרונה היא מתחילה לבכות הרבה ושואלת שאלות שאנחנו לא יודעים מה לענות כמו למשל אם סבתות רעבות?האם קר להן?כואב להן משהו? הסברתי לה שהכל בסדר איתם אבל היא לא יכולה להבין אין הם אוכלות למעלה והאוכל לא נופל ,אז הסברתי לה שרק הנשמה עולה למעלה ושצריך להיזכר ברגעים יפים עם סבתות.רציתי שתעזרו לי מה להגיד לה שקצת תרגע,אולי יש צורך להראות לה את הבית החדש של סבתות שתדע שאפשר לבוא לבקר אותם האם זה נכון או פתרון אחר.
תודה ענקית מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 סבתות שנפטרו
סמדר ריינר01/04/2010שלום אלינה,
מה שנשמע לי מטריד בסיפור שאת מתארת הוא שהדבר קרה כבר לפני שנה, ועדיין אחותך מאוד מוטרדת וכל הזמן בוכה.
בעיני זה לא עניין של הסבר כזה או אחר שיעשה קסם ויפתור את הבעיה.
אני יותר חושבת שאחותך הקטנה היא לא היחידה במשפחה שלא עיבדה את האבל ולא עיכלה אותו, אך משום מה הבכי יוצא דרכה. ייתכן שהבעיה היא משפחתית ולא רק שלה.
אם זה נכון, ייתכן שהדרך הנכונה להתמודד היא לפנות לטיפול משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תיאור
אלינה01/04/2010סמדר תודה לך קודם כל על התשובה,
העניין הוא שבבית לא מדברים בכלל על סבתות במיוחד לא בנוכחות אחותי ,בבית לא מורגשת אווירת אבל בכל זאת את חושבת שצריך לפנות לטיפול משפחתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר01/04/2010שלום אלינה,
דווקא בגלל שלא מדברים על זה בבית זה מחזק את ההשערה שלי. לתחושות לא מדוברות יש עוצמה חזקה ביותר, וילדים קולטים דברים גם ללא מילים. ייתכן שהעובדה שהנושא לא מדובר מעידה על הדחקה של ולא על כך שהוא עובד ונגמר, ולכן יש קשיים שמופיעים בדרכים שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תיאור
אלינה01/04/2010סמדר תודה לך קודם כל על התשובה,
העניין הוא שבבית לא מדברים בכלל על סבתות במיוחד לא בנוכחות אחותי ,בבית לא מורגשת אווירת אבל בכל זאת את חושבת שצריך לפנות לטיפול משפחתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)