אבחנת צבעים אצל ילדים.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבחנת צבעים אצל ילדים.
    נירה מזרחי
    01/04/2010

בני בן שנתיים ושמונה חודשים, אני מנסה לעבוד איתו על אבחנת צבעים אבל בכל פעם שאני מראה לו צבעים שונים הוא טוען שזהו צבע אדום וכאשר אני מתחילה את האות הראשונה של הצבע לדוגמה: י... אז הוא אומר ירוק כ... אז הוא אומר כחול אבל לא יודע להבחין בכך בפעם הראשונה שאני מראה לו את הצבע ותמיד עונה צבע אדום. האם יכול להיות שזהו עיוורון צבעים או שהקליטה שלו לא מהירה, אני אציין שהוא מפותח מאוד ומדבר מאוד מאוד יפה לגילו, יש לי עוד ילדים ואני יודעת להבחין.
    האם יש לילד בעיה ולפנות לאיש מקצוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנת צבעים אצל ילדים.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי נירה

יעל
    01/04/2010

כמובן שכדאי לחכות לך לתשובה מקצועית
    אבל בנתיים - כדי להרגיע - לילדה שלי היה בדיוק את אותו הדבר רק בגיל מוקדם יותר (בערך עד גיל שנה ו10 חודשים) - הכל היה אדום. כשהראנו לה משהו שחור היינו אומרים לה שזה צבע ש...והיא הייתה משלימה ..דום, כך עם כל הצבעים - י...דום, כ...דום. וזה עבר לבד.. במיוחד כשהילדה נכנסה לגן.
    שמעתי מהרבה אמהות שזו תופעה מוקרת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנת צבעים

מהא
    01/04/2010

רינה שלום,
    הרבה ילדים בהתחלה קוראים לכל הצבעים באותו צבע שמוצא חן בעיניהם ,תופעה זו היא תפועה מאד טבעית בקרב ילדים צעירים ולא רק נמצאת בתחום של צבעים אלא בדברים שאהובים על הילד, במיוחד בגיל צעיר שבו הילד עדיין בתהליך של רכישת שפה, בשלב זה במיוחד בגיל שנתיים מתחיל הילד לשים לב לרמזים החברתיים שסביבו במקרה הזה מתחיל לשים לב שהצבעים כולם אינם "אדום". כלומר הם מתחילים לרכוש שמות תוך כדי הסתמכות על רמזים חברתיים (כמו מה אומר ההורה ואיזה צבע זה נקרא באמת) מעבר לרמזים התפיסתיים של הילד עצמו.
    במידה ותופעה זו נמשכת לתקופת זמן מסויימת אז עדיף לך להתייעץ עם איש מקצוע
    מקווה שעזרתי
    מהא –סטודנטית לתואר שני בחינוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו