מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כניסה לגן + לידה של אח חדשאודליה03/04/2010
ביתי אמורה להכנס לגן בחודש ספטמבר הקרוב, היא תהיה בת שנתיים.
ובחודש זה אני אמורה ללדת את בני השני.
אני חוששת שזה יקשה עלייה את הכניסה לגן
האם זה יכול להשפיע על ביתי, ואם כן,
האם יש משהו מסויים שאני יכולה לעשות כדי להקל על ביתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן + לידה של אח חדש
ד''ר שירי שדה שרביט04/04/2010אודליה שלום,
אין ספק כי תהיה הצטרפות של כמה אירועים מאוד משמעותיים עבור בתך כפי שחשבת. העולם המוכר לבתך משתנה באופן דרמטי, הטיפול בה יהיה פחות אישי מבעבר וההורים פחות זמן איתה ופחות פנויים. צפוי שהיא תהיה יותר בחרדה, שתבוא לידי ביטוי בהיצמדות מוגברת אליכם, התנהגות כעסנית ואולי גם רגרסיה מסוימת (למשל להשתמש יותר במוצץ, בבקבוק, פחות לדבר וכדומה). כל אלו הם תגובות טבעיות וזמניות שסביר שיחלפו לאחר מספר חודשי הסתגלות.
תוכלו להתכונן לכך במספר דרכים: ראשית הכרחי שאבי הילדים יהיה מאוד מעורב בבית ובמיוחד עם הילדה הגדולה. תנסו לראות איך אתם מחלקים את הזמנים והמשימות ביניכם כך שיתאפשר ליווי הדרגתי של הגדולה בגן החדש. כמובן חשוב לעדכן את הצוות בגן בלידה הצפויה כבר עם הכניסה לגן(אף על פי שהם יבחינו בהריונך המתקדם...). כמו כן כדאי לתכנן שימוש בעזרה שניתנת לכם מצד בני המשפחה, באופן שיתאים לצרכים של כולכם. למשל - לעשות אמבטיה לתינוק בבוקר ולבקש מסבתא לטייל איתו אחהצ במשך חצי שעה, בה תוכלי לבלות עם הגדולה (למשל, לקחת אותה מהגן בלעדיו כדי שתוכלי להיות פנויה אליו).
סביר להניח שההסתגלות תארך מספר חודשים ולאחר מכן בתך תתרגל למציאות החדשה בבית ובגן, ואף תהיה יותר פנויה להרוויח ממנה.
בהצלחה ולידה קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אודליה04/04/2010תודה על תגובתך
האם כדאי לי לשקול להכניס את ביתי לגן כבר עכשיו ?
אני יכולה לרשום אותה לגן אחר ובספטמבר להעביר אותה לגן שרשמתי אותה
כבר
האם זה יעיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט04/04/2010עדיף להימנע משינויים נוספים מלבד המעבר לגן בספטמבר ולידת האח. כל כניסה חדשה למסגרת היא שינוי המצריך הסתגלות ולכן מעבר בין גנים עלול להקשות על בתך עוד יותר. תני לה את החום והאהבה שמקבלת במסגרת הנוכחית, במיוחד אם מדובר במשהו יותר אינטימי או אם היא איתך. וכך היא תגיע לשינויים מנקודת מוצא טובה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)