מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בבקשההילה03/04/2010
שלום לכולכן
שמי הילה ולי יש בן השש ולילדה בת ה5 ירין בן השש הוא ילד מאוד קשה לדוגמא אחותו מעצבנת אותו הוא נותן לה מכות חזקות מאוד או שאני מענישה אותו הוא גם נותן לי מכות חזקות אני לוקחת אותו לצאד ומסבירה לו שזה לא נעים לי ומנסה לא להפליק לו גם מדברת אליו בשקט אני כבר חסרת אונים אני לא לא יודעת מה לעשות איך אני יכולה להפיג את הכעס שלו בבקשה אני זקוקה לעזרה גדולה
אודה לכם מאוד על העזרה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5
סמדר ריינר04/04/2010שלום הילה,
קודם כל הייתי ממליצה לך לא לכנות את הילד שלך "ילד קשה", כי באופן הזה, בלי לשים לב את מקבעת את הדימוי שלו בעיני עצמך ובעיני עצמו כקשה והוא לאט לאט נהיה עוד יותר כזה.
גם מעונשים הייתי ממליצה לך להימנע, את רואה בעצמך שהם לא עוזרים, והם רק משפילים את הילד.
ירין כנראה מאוד מקנא באחותו, ואם הוא נחשב הילד "הקשה" הוא מקנא בה כל הזמן יותר ויותר, כי היא בטח נחשבת הילדה ה"קלה".
קודם כל כדאי כשהוא מרביץ לה, כמובן להפסיק את זה מיד, ואחרי שהוא נרגע, לשבת איתו ולברר מה קרה, למה הוא הרביץ. לשמוע לשם שינוי את הצד שלו פעם. זה לא אומר שאת מצדיקה את מה שהוא עשה, אבל יש הבדל בין להבין לבין להצדיק. לדבר איתו על כך שאולי הוא חש אפליה (זה לא אומר בהכרח שאת באמת מפלה), והוא מקנא, ואת מבינה אותו, אומנם מכות הם לא הפתרון, אבל את מבינה אותו. בהמשך להבטיח לו זמן איכות שלך ושל אבא שלו לבד איתו, ששם הוא מקבל התייחסות ואהבה של שניכם, ועומד במרכז תשומת הלב שלכם.
את הזמן הזה צריך לתת לו באופן קבוע ובזמנים קבועים ולא לבטל. אם תעמדו בזה יהיה לכם הרבה יותר קל איתו.
אם אתם לא מצליחים, אתם יכולים לפנות לטיפול ולהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)