עזרה בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    הילה
    03/04/2010

שלום לכולכן
    שמי הילה ולי יש בן השש ולילדה בת ה5 ירין בן השש הוא ילד מאוד קשה לדוגמא אחותו מעצבנת אותו הוא נותן לה מכות חזקות מאוד או שאני מענישה אותו הוא גם נותן לי מכות חזקות אני לוקחת אותו לצאד ומסבירה לו שזה לא נעים לי ומנסה לא להפליק לו גם מדברת אליו בשקט אני כבר חסרת אונים אני לא לא יודעת מה לעשות איך אני יכולה להפיג את הכעס שלו בבקשה אני זקוקה לעזרה גדולה

אודה לכם מאוד על העזרה
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום הילה,
    קודם כל הייתי ממליצה לך לא לכנות את הילד שלך "ילד קשה", כי באופן הזה, בלי לשים לב את מקבעת את הדימוי שלו בעיני עצמך ובעיני עצמו כקשה והוא לאט לאט נהיה עוד יותר כזה.
    גם מעונשים הייתי ממליצה לך להימנע, את רואה בעצמך שהם לא עוזרים, והם רק משפילים את הילד.
    ירין כנראה מאוד מקנא באחותו, ואם הוא נחשב הילד "הקשה" הוא מקנא בה כל הזמן יותר ויותר, כי היא בטח נחשבת הילדה ה"קלה".
    קודם כל כדאי כשהוא מרביץ לה, כמובן להפסיק את זה מיד, ואחרי שהוא נרגע, לשבת איתו ולברר מה קרה, למה הוא הרביץ. לשמוע לשם שינוי את הצד שלו פעם. זה לא אומר שאת מצדיקה את מה שהוא עשה, אבל יש הבדל בין להבין לבין להצדיק. לדבר איתו על כך שאולי הוא חש אפליה (זה לא אומר בהכרח שאת באמת מפלה), והוא מקנא, ואת מבינה אותו, אומנם מכות הם לא הפתרון, אבל את מבינה אותו. בהמשך להבטיח לו זמן איכות שלך ושל אבא שלו לבד איתו, ששם הוא מקבל התייחסות ואהבה של שניכם, ועומד במרכז תשומת הלב שלכם.
    את הזמן הזה צריך לתת לו באופן קבוע ובזמנים קבועים ולא לבטל. אם תעמדו בזה יהיה לכם הרבה יותר קל איתו.
    אם אתם לא מצליחים, אתם יכולים לפנות לטיפול ולהדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו