מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 3.5 סולד ממגעאמא של פיצי04/04/2010
שלום וחג שמח,
בני בן 3.5 ילד נבון, ורבלי מאוד ומרעיף אהבה. אך פן אחד בהתנהגותו מלחיץ אותי. בני סולד ממגע בייחוד של זרים. אותי ואת אביו הוא מחבק ומנשק אך כשזרים אפילו מעבירים יד על ראשו הוא יכול לזעום מאוד (לא מחבק או מנשק אפילו את סבא וסבתא משני הצדדים אותם הוא אוהב מאוד) ולומר די אל תגעו בי - בכעס נורא. גם. כל זה עוד נשמע סביר, אבל לעיתים כשהוא כועס או נופל ונחבל הוא רוצה שלא יגעו בו גם לא אני או אביו. הוא רוצה לשבת לבד, פצוע ולבכות (אני מציעה חיבוק ונשיקות והוא צועק אל תיגעי בי תעזבי אותי). לי זה שובר את הלב שהוא לא רוצה את הנחמה שבחיבוק ובליטוף, וגם קצת מלחיץ אותי כי זה לא נורמלי....
אשמח לשמוע דעה מקצועית בעניין.
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 סולד ממגע
ד''ר שירי שדה שרביט04/04/2010לאמא שלום,
אני חושבת שהבחנת מאוד יפה בין ההתפתחות התקינה של בנך בכמה מישורים - "נבון, ורבלי מאוד ומרעיף אהבה" כפי שכתבת, לבין הנטיה שלו לא להינות ממגע גופני של אנשים אחרים מלבדכם ההורים. אני מבינה מדברייך שעבורך מגע גופני, חיבוק וליטוף הם מנחמים ומחזקים אבל מסתבר שבנך הוא אדם ייחודי, והוא שונה ממך באספקט הזה.
ההעדפה שלו לשמור על גבולות גוף יותר חזקים מכפי שמתאים לך, היא אינה בעיה והיא מאוד נורמלית וטבעית. אנשים נבדלים זה מזה בהמון דרכים, וזו העדפה של בנך שיש לכבדה. אין לכפות עליו מגע גופני עם מי שאינו רוצה או ברגעים שאינו רוצה. הדבר עלול לשדר מסר בעייתי, של התנערות מהקול הפנימי שלו למען הסביבה, ואני בטוחה שאין זה רצונך. לגבי היכולת להירגע כשהוא בעוררות מוגזמת (כשהוא כועס או בוכה), כדאי לשאול אותו - אחרי שהוא נרגע - איך אפשר לעזור לו, מה הוא רוצה שאמא תעשה כשכואב לו, וכדומה. בשפה שלו שהוא יבין. אפשר להציע לו מספר אפשרויות - בובה אהובה, מכונית צעצוע שחביבה עליו, לשמוע שיר מסוים וכדומה. יש ילדים ומבוגרים שקל להם יותר להירגע כשמניחים להם לנפשם, והם מעדיפים להסתגר מעט עם עצמם עד שיוקל להם. אם זה הסגנון שלו (וכך סביר להניח מתיאורך), חשוב לכבד זאת.
אני מתארת לעצמי שככל שבנך יגדל, תגלי עוד נקודות של דמיון ונקודות של שוני ביניכם, ולטעמי זהו אחד מאתגרי ההורות המרכזיים - לראות איך לתקשר עם ילדינו גם במקומות הללו. בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)