אלימות כלפי כלב ורגזנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות כלפי כלב ורגזנות
    שרה
    04/04/2010

בני בן ה- 4.5 ילד מאוד חכם לכל הדעות. הבעיה היא שהוא מאוד אלים כלפי הכלבה שלנו. המצד אחד הוא מאוד אוהב אותה ומצד שני הוא מרביץ לה, בועט בה ואף נשך אותה פעם אחת. כל הזמן הוא מרביץ לה. כשאני מאיימת עחיו שאני אחזיר אותה, הוא מתחנן ומבטח\יח שהוא לא יעשה זאת יותר, אך ממשיך בשלו. מה עושים. בני הוא בן יחיד, מקסים ודבר נוסף, הוא רגזן - כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא כועס מאוד, מתעצבן ובועט לכל הכיוונים (לא עלינו)- גם על החברים שלו וגם עלינו. הוא יודע שבכעס לא משיגים דבר, היות ואני כל הזמן אומרת לו - איך מבקשים והוא מיד מתעשת ומבקש יפה. אך מטריד אותי, במיוחד עם חברים (כי אני לא נמצאת איתו תמיד) שהוא כך מתרגז ומתעצבן. האם כדאי לקחת אותו להתייעצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות כלפי כלב ורגזנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות ורגזנות

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום שרה,
    ייתכן ויש מקום לקחת את הילד להתייעצות. אך לפני כן, כדאי לבדוק איך אתם מגיבים באופן כללי כלפי כעס, לא רק כלפי אלימות. את מציינת שהסברתם לו שבכעס לא משיגים דבר. יכול להיות שאצלכם בבית יש מסר שאסור לכעוס, זה לא יפה. אם זה המסר, הילד לא יודע מה לעשות עם כעס גם כשהוא לגיטימי, ועדיין לא אלים. ואז הכעס שלא מקבל לגיטמציה מצטבר ויצא בתור אלימות, אחרי שכבר אי אפשר להכיל אותו יותר. המסר צריך להיות לכעוס זה בסדר, תסכול זה דבר מובן, רק אחרי שנותנים לגיטמציה לכעס, אפשר לחשוב מה עושים איתו, איך מבטאים אותו בדרך יותר נסבלת, למשל מותר להגיד אני כועס, מותר גם לריב ולהתווכח, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרה
    04/04/2010

אני תמיד אומרת לו שמותר לכעוס אך אסור להרביץ ולצעוק, הוא גם יודע את זה, כי באיזשהו שלב הוא מפסיק עם ההתנהגות הזו ומבקש יפה, אך יש לו המון התפרצויות זעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום שרה,
    תראי מה שהעליתי זו רק השערה, כי לא נתת הרבה פרטים על המשפחה ועל מה שקורה. ייתכן גם שאתם אומרים שלכעוס זה בסדר, אבל עדיין כשיש כעס קשה לכם לקבל אותו. לא יודעת כי לא ראיתי אתכם בפעולה.
    אם אתם מרגישים שזו לא הסיבה, אז בהחלט ייתכן שכדאי לכם לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו