מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני אם יחידניתרינה04/04/2010
ויש לי תאומים בני שנתיים וחצי. בתקופה האחרונה אחד מהם רוצה תמיד את מה שיש לשני וכל דבר אומר שזה שלו. השני מנסה לא לוותר בדרך כלל ללא הצלחה ולפעמים הוא פשוט מוותר. בדרך כלל אני מתערבת ולא מוותרת ואז יש שעה של בכי וסקנדל. שאלתי היא האם עלי להתערב או לתת להם להסתדר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
סמדר ריינר04/04/2010שלום רינה,
אני חושבת שבגיל הזה את בהחלט עדיין צריכה הלתערב, הם לא יכולים לנהל את ענייניהם לבד.
בנוסף הייתי בודקת מה קורה שפתאום התחילה ההתנהגות הזו. האם הילד שכל הזמן משתלט מרגיש שהיחס שמקבל השני שונה? האם עמוק בלב את יודעת שהוא צודק? האם יש שם קנאה, שלא קשורה רק לדברים שהילד לוקח אלא לתחושה כללית שהוא פחות מוחזק, יש לו פחות מקום, פחות מבינים אותו, וכו'?
אם זה כך, אז לא מספיק רק התערב לטובת השני, כדאי גם לראות מה עוד אפשר לשנות בדינימיקה הכללית בבית.
עם זאת, להיות אם יחידנית לתאומים זו משימה מאוד מאוד לא קלה, אז קודם כל כל הכבוד לך:-) ואני מקווה שיש לך מספיק עזרה ותמיכה, זה נשמע לי מאוד לא פשוט...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר
רינה06/04/2010זה בהחלט לא קל, רק לאחרונה אזרתי אומץ לקחת את שניהם לבד ברגל, לפני כן זה היה רק בעגלה. לצערי, לרוב אני מתמודדת לבד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)