מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כלו כל הקיצים :(עצובה05/04/2010
שלום רב,
בתי בת 6, בכורה , אחות לבן 4.5 ולבן 10 חוד'.
חכמה מאוד, בעלת קליטה מהירה,מניפולטיבית ושתלטנית.
אוהבת מאוד משחקי דמיון, סביבה חברות רבות, בעיקר באות אליה.
בכל המסגרות, ילדה מדהימה. בגן, בצהרון, בקייטנה, אצל חברים.
הבעיה מתחילה בבית ולאחרונה חלה החמרה נוראית במצב שכן גם אני וגם בעלי,"חוששים" לצאת מהבית, שכן מידי יום יש מס' סצינות מביכות.
היא "ננעלת" על מטרות ומתחילה להעיק. לדוג', ארטיק,אם החלטנו שלא קונים, היא לא תרפה, ותציק ותיילל ותעשה סצינות. בהתחלה אני מסבירה, אחכ אני מתעלמת ובסוף אני כבר צורחת.(זה יכול להמשך שעתיים....).
עולה לכיתה א' ובהחלט מוכנה לכך.
יחד עם זאת,היא משתוללת וצועקת, (לא בגן !! ), לא מסוגלת להעסיק את עצמה בכיף ובשקט.(לעומת אחיה שבהחלט מסוגל)
ניסיתי לפנות לה זמן איתי לבד, אך גם אז,היה משבר.
יש לה תפקידים בבית, כגון, לפנות כלים מהשולחן, למחזר בקבוקים. כשהיא רוצה, היא מדהימה.
עם אחיה האמצעי, היא במלחמה מתמדת, מהרגע שפותחת עיניים ועד שהולכת לישון. הוא ילד טוב והיא מציקה לו .דבר שגורם למריבות אינסופיות בבית.היום אני משתדלת להתערב פחות, אבל לאחרונה התחילה להחטיף לו. אין לי ספק שהיא הגורם הבעייתי בקשר.
את הקטן היא מאוד אוהבת, אבל גם, סוג של מציקה. "חיבוק דב".
לאחרונה התחילה לפרוק כל עול גם במעגלים רחבים יותר.
אנו כועסים עליה מהבוקר עד הערב, וכולנו עצובים.
אנחנו מותשים ונבוכים, ומרגישים שעייפנו.
כיצד עלינו לנהוג?
תודה מראש וסליחה על האורך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי...
עצובה05/04/2010עליי לציין שבמשך כל הזמן ניסינו להמנע מלתייג אותה כילדה "קשה" "מפונקת" או "בעייתי", תמיד מצאנו תירוצים והסברים.... עייפה, רעבה, עצבנית..
כמו כן, כל פעולה בסיסית, גוררת מאבק, להתרחץ, לסדר את החדר, לאכול.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלו כל הקיצים
סמדר ריינר05/04/2010שלום לך,
לא תארת איזה משבר היה כשניסית להקדיש לילדה זמן לבד. אשמח אם תתארי זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך..
עצובה05/04/2010החלטתי לפנק אותה והלכנו לקנות נעליים.
מדדנו נעליים, קנינו ושמחנו.
המשכנו לחנות ספרים, הייתי צריכה לקנות משהו והיא החליטה שהיא רוצה חוברת. הסכמתי גם את זה. בחרה אחת לה ואחת לאחיה.
ואז החליטה שהיא רוצה דיסק לפסח של יציאת מצריים.יש לנו את הדיסק בבית ומעבר לכך כבר היה נראה לי יותר מידי בזבוזים.
לא הסכמתי ולא ויתרתי.
התחילה ליילל , להציק, לרטון,לקחה את הדיסק ושמה בקופה, עד שבסוף נאלצתי לאיים שלא אקנה לה כלום, כעסה ויצאנו מהחנות.
המשיכה להסתובב בעצבים וכעס וכבר שכחה את הנעליים שקנינו ואת הכיף שעשינו.
המשיכה בסצינה שלא הסכמתי לקנות לה ארוחת ילדים (בשביל הצעצוע כמובן), ומי שראה מהצד בטח חשב שאני אמא נוראית שלא קונה לילדה לאכול.מיררה בבכי.
ועוד כל מיני כאלה סצינות מיגעות :(
תודה רבה לך על ההתייחסות!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט נוסף וחשוב...
עצובה05/04/2010לפני כחודש בדיוק, חזרתי לעבודה אחרי 9.5 חודשי חופשת לידה
אין לי ספק שכולם נהנו מהתקופה הזו
הייתי רגועה, היה לי זמן לכולם
הייתי משאירה אותם לפעמים איתי בבית ליום כיף
הייתי מארגנת את הבית בבוקר ואוספת אותם אחה"צ , פנויה לחלוטין בשבילם
היום אני עובדת במשרה מלאה, טסה מהבית מקסימום בשבע ובעלי מפזר אותם
חוזרת בארבע בדיוק, עם הלשון בחוץ,ומתחילה לדאוג לכולם ולהכל יחד
בתקופה זו, הכל היה תקין
תמיד ידעה לדרוש ו/או לעמוד על שלה אבל "לא",היה "לא.זה לא היה חמור כמו לאחרונה.
ושוב תודה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6
סמדר ריינר06/04/2010שלום לך,
אכן את בעצמך מחברת את החיבור שלאחרונה נהיה שינוי מאוד גדול בבית. עבור ילדים זה שינוי גדול ובבת אחת. וגם עבורכם.
עקב השינוי, יש לך ציפיה שכולם יקלו עלייך, כי את עם הלשון בחוץ וזה נורא קשה. אני יכולה להבין אותך.
אבל כנראה שהילדה שלך לא יכולה להבין אותך, ולמה שהיא תוכל? היא רק בת 6.
את מרגישה שאת עושה למענה הכל וכשהיא מתנהגת לא יפה, זה נראה לך נורא ואיום ואולי גם כפיות טובה נורא גדולה, את צועקת עליה בחזרה ורוצה שהיא תחזור להתנהג יפה. למה בעצם?
ילידם לפעמים מתנהגים לא יפה.
ילדים שמתנהגים בשתלטנות הם לרוב ילדים שבפנים בלב מרגישים מאוד חסרי אונים והם מנסים לשלוט בעולם כדי להחזיר לעצמם את תחושת השליטה ולהחזיק את עצמם. לילדה שלך חסר ליווי ריגשי לקשיים שלה. היא מרגישה לא מוחזקת, לא מובנת, החיים משתנים לה במהירות, הדרישות ממנה גדלות, היא הכי גדולה, כי המשפחה גדלה ואבא ואמא עובדים, וכנראה שריגשית היא מרגישה לבד, לא מצליחה להכיל את עצמה.
עצם הרעיון להקדיש לה זמן לבד הוא יפה ובמקום, אלא שהזמן הזה צריך להיות מלווה בהכלה ריגשית ולא בהכרח או לא רק בקנייה חומרית.
המקום שבו היא התחילה לכעוס הוא הזדמנות מצויינת לכך. את לא צריכה לקנות לה כל מה שהיא רוצה, ולדעתי זה לא מה שהיא רוצה, היא רוצה את אמא שלה בחזרה, וכל המתנות שבעולם לא יספיקו לה.
אני לא הייתי קונה לה את הדבר האחרון, אלא יוצאת איתה מהחנות, לא מתרגשת מהבכי, הולכת הצידה, מחבקת אותה, ואמרת לה שאת יודעת שבזמן האחרון היה לה נורא קשה, והיא מתגעגעת אלייך, והיא צריכה נורא מהר להיות ילדה נורא גדולה ולהיות בגן ובצהרון, בלי אמא ואחר כך כשאמא חוזרת היא קודם כל מתפנה לקטנים ואז היא שוב לבד, וזה עצוב לה בלב והיא מקנאה וכועסת. וחשוב לך שהיא תדע שאת אוהבת אותה מאוד, והיא ילדה מדהימה, ואת תמשיכי להקדיש לה זמן לבד באופן קובע וזה יהיה הזמן רק של שתיכן, שתהיו ביחד ותספרו אחת לשניה דברים, ויהיה לכם כיף וגם אם היא תכעס בזמן הזה זה לא נורא כי את אוהבת אותה בכל מקרה, גם כשהיא מתנהגת לא יפה.
לדעתי זה יעזור יותר מצעקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עצובה06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ובהצלחה!
סמדר ריינר06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)