מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר דימיוני או קולות בראש??מדי05/04/2010
שלום,
בני בן החמש טוען בימים האחרונים כי הוא שומע קולות של חבר דימיוני בראשו. הוא אמר " הלוואי שלא היה לי חבר דימיוני, אני חושב משהו והחבר אומר לי משהו אחר. למשל אני חושב שהילדה הזו מגעילה והוא אומר לי - לא היא יפה. בגן כשאני לא מתנהג יפה - זה לא באמת אני, זה החבר הדימיוני שלי הוא אומר לי מה לעשות ואני שומע אותו מדבר אלי. נמאס לי לשמוע את החברים הדימיוניים שלי".
השאלה היא איך להתייחס לדבריו - האם זוהי תופעה נורמלית או שיש להתייחס אליה בזהירות ולשקול התייעצות עם מטפל? בחודש האחרון הוא גם קצת מפוחד והפחדים של גיל 3 חזרו אליו - למשל מחושך או להכנס לבד לחדר. הסיבה שאני מאוד עירנית ומודאגת היא שיש במשפחתינו (לאבי
) עבר של סכיזופרניה. איך לעקוב אחריו? לאיזה סימנים אני צריכה להתייחס במיוחד ואיך כדאי לי לנהוג?
תודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברת דימיוני או קולות בראש
סמדר ריינר05/04/2010שלום מדי,
התיאור שאת מתארת הוא אכן גבולי, ויש מקום להתייעץ לדעתי עם איש מקצוע. זה נשמע שהילד לא מרגיש שהקול הוא בשליטתו. ילדים שמשחקים עם חברים דמיוניים עושים זאת כשהם רוצים. כאן הילד שלך חש שיש פה מישהו ממש נפרד ממנו, וזה אכן קצת מדאיג.
טוב שאת עירנית לכך, לא מכחישה ושואלת באומץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)