הגב סמדר ווינר מאיתנו בברזיל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הגב סמדר ווינר מאיתנו בברזיל
    מיכאל
    05/04/2010

ןאכן אני סובל מרגשי אשם עמוקים
    תשובתך נפלאה
    אך ניזיה אשתי לגמרי רוצה לחזור לארץ
    היא פתאום אף מדברת על גיור למרות שיש בידה אזרחות תעודת זהות ופספורט ישראלים
    היא מדברת עברית שוטפת ומאוד אוהבת את הארץ ,עזבנו לנסות וראינו כי ישראל עדיפה בהרבה
    אני פשוט רוצה להמעיט את הרגשת הבלבול אצל עילאי הבן שהוא כל כך עליז ושמח ומאושר
    לא רוצה להעמיס עליו בגיל 5 כל כך הרבה,לכן גם חוזרים לאותה עיר בה גרנו
    אנחנו עוברים תקופה קשה מאוד של המתנה עד שנמכור מה שיש לנו כאן ועילאי חש אבא עצבני ובעיקר כועס על עצמו
    קשה לי לעכל שגרמתי זאת לבני
    כיצד אני מקל עליו????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשות אשם

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום מיכאל,
    זה יפה שאישתך רוצה לחזור לארץ, ברוכים הבאים ואני מקווה שתצליחו ותהנו כאן.
    העובדה שאישתך רוצה לבוא ולהתגייר לא סותרת בהכרח את מה שאמרתי לכם בתשובתי הקודמת. אדם שמרגיש נוח בזהות ובשייכות שלו, לא כל כך מהר רוצה לעבור לארץ אחרת ולהתגייר. זה לא כל כך פשוט. עם זאת אני מבינה שזו אמירה כבדה שאין לכם מה לעשות איתה כרגע, אלא עליכם לפנות לטיפול מסודר או כעת או כשתגיעו לארץ.
    אני בכל זאת חושבת שהעבודה העיקרית היא לא איך אתה מקל על הילד אלא איך אתה לומד לחיות בשלום עם עצמך. אתה בעצמך אומר שהקושי העיקרי הוא שהילד צריך להתמודד עם אבא עצבני וכועס על עצמו.
    לכן האבא צריך לפנות לייעוץ שיעיזור לו להבין, למה לא טוב לו בכל מקום, האם הוא מרגיש שכל פעם מחדש הכל מתקלקל לו? וכו', אני לא אכנס לזה יותר, כי זה לא המקום.
    כשאתה תהיה פחות עצבני וכועס על עצמך גם לבן שלך יהיה יותר קל.
    בכל זאת כמה טיפים כדי להקל על הבן:
    דבר איתו באופן גלוי על החוויה שאתה מזהה - שבטח קשה לו עם המעברים בחיים שלכם, ובטח קשה לו שהוא רואה את אבא לחוץ וכועס. אתה יכול להגיד לו שזו לא אשמתו, ושאתה מאוד אוהב אותו. וכן שאתה תשתדל וגם אמא, לעשות שלכולכם יהיה יותר קל, ולפעמים יצליח לך יותר ולפעמים פחות. עצם הדיבור הגלוי על הקושי, יקל על הילד, ויעזור להוריד ממנו תחושות של חרדה ואשמה. זה גם יעלה אצלו שאלות שאולי כרגע הוא לא שואל, ומציקות לו מבפנים. על השאלות כדאי לענות בצורה גלויה וכנה ככל הניתן, בהתאם ליכולת שלו להבין בגילו.
    בהצלחה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו