מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדתיאורלי05/04/2010
אני לא יודעת עם התופעה שאני אשאל עליה מוכרת לכם או לא, אבל שמעתי כבר על כמה ילדים כאלו. בתי בת שנתיים מאוד מאוד קשורה אליי, סיימה לינוק בגיל 10 חודשים בגלל מחלה שלה ודילול החלב שלי, עוד קודם הייתה מנחמת ע"י כך שהייתה ועודה שמה יד על השדיים שלי (בשפה שלה ציצי אמא או ציצי שלי), לעיתים קרובות מלטפת, צובטת וכו' בהתחלה כשהייתה קטנה זה לא הפריע או הציק לי, לאחרים זה היה נראה קצת תמוה, אבל נראה כי זה חפץ המעבר שלה וזה מה שהרגיע אותה ונתן לה ביטחון. בתי כבר התחילה לדבר בצורה שהבנו אותה כבר בגיל מוקדם ועדיין כל מה שהיא ביקשה לפני שינה, או כשבכתה כדי להירגע היה לשים את היד על הציצי, בהתחלה רק על שלי, אבל לאט לאט, זה עבר לציצי של סבתא, של דודה, אבא. ניכר היה שהסביבה התרגלה וקיבלה התנהגות זו. כיום כשמדובר בי באמא שלה היא רוצה כל הזמן לשים יד, עד כדי כך שאני חייבת להרדים אותה כשהיא שמה יד, אחרת היא לא נרדמת זה כמו ה"שמיכי"שלה או ה"טולי" שלה.
מעולם לא חשבתי שהתנהגות זו תפריע לי וקיוותי שהיא תיעלם מעצמה, ככל שהיא תהיפך לעצמאית יותר. אבל כעת אני בהריון בחודש חמישי, זה די מציק, ואח"כ כשיבוא החלב נראה לי שיציק יותר, וכשאחיה יינק אני בכלל לא יודעת איך היא תגיב. היא עצמה מבינה שתינוקות יונקים חלב ושהיא גדולה, לא זאת הבעיה , הבעיה נעוצה בכך שהיא מחליטה שהציצי שלי הוא שלה.והיא כועסת עליי שאני מוציאה לה את היד או מבקשת שתפסיק. היא אפילו מתרצת לי ואומרת לי "אמא, ציצי חלש-חלש" כאילו שהיא לא מכיבה לי בכוונה.
בעלי ייעץ לי לחתוך אחת ולתמיד ולתת לה להכות כמה ימים עד שהיא תבין ותתגבר, אבל אני מפחדת ליצור לה טראומה מיותרת. מקווה שלא העמסתי במילים אבל קשה להסביר את המצב במילים ספורות. אשמח לתגובה/ייעוץ /דיעה ואשמח גם לפרט אם קיימת אי הבנה של הנושא. אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדתך
סמדר ריינר05/04/2010שלום אורלי,
ברור שצריך להפסיק את זה, אבל כדאי לנסות להפסיק בהדרגה. להסביר לה שזה כואב ולא מתאים, להציע לה דברים חלופיים להחזיק, כרית או בובה רכה, ולאט לאט להפחית את ההתנהגות הזו.כשאת מציעה לה את הבובה או הכרית, תני לה בהתחלה להחזיק אותה כשהיא צמודה אלייך, ולאט לאט תעברי ללהחזיק את הכרית הוא הבובה כשהיא רק מחוברת ליד שלך וכו', עד שתגיעי למצב שהילדה תוכל להירדם איתה לבד.
תנסי להתאים את קצב הגמילה לקצב שלה ככל שניתן אבל אל תוותרי. מה שחשוב שתישארי לידה פיזית ותנחמי אותה בדרך אחרת אבל לא עם הציצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה המפתיעה שלי
אורלי09/04/2010לאחר שכתבתי לכם, הודעתי לבתי שאסור לגעת לאמא בציצי שזה כואב ולא נעים, אז היא שאלה אותי אם בפופיק אפשר, אז אמרתי לה שגם לה יש אחד נתתי לה קצת לגעתץ בשלי אבל בגלל שהיא לא מצליחה כל-כל להגיע אליו בנוחות אז היא עזבה די מהר. ניסתי בובה/שמיכה/ אחר לא עובד אבל נראה שמשהו באוויר חדר בא והיא מקבלת בהבנה את האיסור לפחות בימים האחרונים. היא מנסה להכניס יד ואני אומרת לה שאסור והיא מרחיקה את היד ולפעמים מוותרת ומניחה את היד על הכתף או השכמה שלי ומסתפקת בחיבוק, עוד לא חוויתי נסיגה .
השאלה הבאה שלי האם להרשות לה לשים יד לאחרים או להגיד לכולם שישתפו פעולה וימנעו ממנה??.
והאם לאפשר לה לגעת בעצמה בציצי שלה - דבר שמרגיע אותה מאוד. (זה נראה לי במקום אצבע בפה?!)
תודה על המענה הקודם. אשמח למענה חדש.
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה מפתיעה
סמדר ריינר09/04/2010שלום אורלי,
יש לך ילדה חמודה מאוד:-)
בהחט להגיד לאחרים למנוע ממנה. לגבי ההצעה לגעת בעצמה, לא הייתי מציעה להחליף התנהגות מוזרה אחת בהתנהגות מוזרה אחרת. אלא הייתי חושבת על משהו קצת יותר מקובל. בכל אופן, לא ברור לי למה את רוצה להציע לה את זה אם בינתיים היא מסתדרת בלי ומפסיקה לגעת? לא צריך להציע לה משהו חלופי בכוח. אם היא מבינה את המסר ככה, זה גם טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)