מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מתחצףמירית06/04/2010
שלום לכן,
יש לי יש בן שלוש וחצי . לאחרונה הוא כל הזמן צועק , מדבר בצעקות , עונה בצעקות .
כל פעם שאני מעירה לו הוא מחזיר לי באותו משפט למשל : אם אני אומרת לו " אני מבקשת שתפסיק להרביץ" או אני מבקשת שתתנהג יפה . אז הוא חוזר אחרי אני מבקש שתתנהגי את יפה . אם לא תדברי אלי יפה אני לא יהיה חבר שלך ומשפטים מהסוג הזה .
כמו כן לאחרונה הוא לא ממש מתייחס כשאני מעירה לו , ואני צריכה לחזור על עצמי כמה פעמים ורק אחרי שאני כועסת ומרימה את קולי או מאיימת שהוא לא נלך לגן שעשועים לא יקבל מתנה וכו' רק אז הוא עושה מה שאני מבקשת . אני חייבת להגיד שלא פעם בסיטואציה בחברה עם אנשים משפחה אני ממש התביישתי בהתנהגותו .
אני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר ,הילד מקבל ממני יחס ותשומת לב כל הזמן , חיזוקים חיוביים כשהוא עושה דברים טובים .ובכל זאת כשהוא מתנהג לא יפה הוא לא שומע בקולי
לבעלי הוא עושה יותר חשבון אבל גם איתו יש פעמים שהוא לא מתייחס אליו עד שהוא לא צועק או כועס או מעניש אותו.
מ ה עלי לעשות? אני פשוט מיואשת וחוששת לאבד אותו ואת הגבולות שבנתי לו בתחילת הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתחצף
סמדר ריינר06/04/2010שלום מירית,
מה שחסר לי בתאור שלך, הוא הניסיון להבין למה הילד צועק לפני שמנסים לגרום לו לא לצעוק. יכול להיות שהוא מרגיש שאת לא מקשיבה לו?
לחלק מהדברים שילדים עושים יש סיבה. לא תמיד היא מוצדקת בעינינו, אבל עד שלא נבין אותה, ניתן לה מקום והכרה ונציע פיתרון אחר, לא תיעלם ההתנהגות.
תנסי לשים לב מתי הוא צועק ומדוע, תנסי גם לשאול אותו מה קרה לו, משהו מציק לו, ואז אפשר להגיד משהו כמו:"זה מעצבן של קיבלת את הממתק, אם תחכה קצת אולי אחר כך יהיה אפשר" וכו', אבל תת הכרה שמה שקרה לו באמת קשה, אבל יש עוד דרכים להתמודד, במקום ישר להגיד לו שיפסיק לצעוק ואז הוא מרגיש שלא הבינו אותו, ולא רצו לשמוע אותו, והוא צועק עוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מתחצף
מירית07/04/2010תודה על תשובתך המהירה
חסר לי בתשובת התייחסות לנושא של החזרה שלו אחריץ3;. למשל עכשיו לדוגמא אמרתי לו שאם הוא ימשיך להתנהג לא יפה החבר שנמצא אצלו בבית לא יוזמן שוב אלינו . אז הוא חזר אחרי וצוחק.
פשוט מתעלם מהאיום שלי ועושה ממנו צחוק. כל פעם שאני כועסת ואומרת משהו הוא חוזר אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מתחצף
סמדר ריינר07/04/2010שלום מירית,
אני חושבת שהחזרה שלו יכולה להליות ביטוי לאטימות שהוא חש. הדברים שלו לא נכנסים אלייך, את לא מקשיבה להם, אז גם הו אמחזיר לך את הדברים שלך בלי שהם נכנסים אליו.
כן אני חוזרת על מה שהצעתי, תנסי להתעניין בסיבות שלו ולהקשיב לו. אם את עסוקה בלהדוף את מה שהוא רוצה, זו דרכו להדוף אותך בחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)