מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרגלי שינהקרן07/04/2010
לבני בן ה-3 חוד' יש קושי להרדים את עצמו- תמיד שמגיע רגע השינה ואני מניחה אותו במיטה הוא מתחיל לבכות בהיסטריה ולא עוזרים נסיונות ההרגעה שלי -כמו ליטוף,שיר, נענוע קל של העריסה... הוא אוהב להירדם על הידים שאני מנענעת אותו או בעגלה שהיא בתנועה כמובן.
אני לא מעונינת שהוא התרגל להרגלים כאילו , בייחוד לאחר ניסיון רע שהיה לי עם הבן הבכור שלי שהוא בן שנתיים שרק לפני כ-5 חוד' התרגל לישון יחסית ללא בעיה במיטה שלו.
ביומיים האחרוניים אני מנסה להתעקש שהוא יישן במיטה שלו ולנסות לא להישבר מהבכי שלו ומאד קשה לי עם זה, בכלל קשה לי לעמוד מול הבכי של שני הילדים שלי והאמתי מהניסיון עם הגדול הניסיון להענות לכול בכי בילדות כמה שיותר מהר לא ממש נראה לי שהוכיח את עצמו- בני הגדול די מפונק,קשה לו לשמוע לא או להמתין למשהו בסובלנות.
אשמח לעצה איך להרגיל את הקטן לישון לבד והאם זה בסדר לתת לו לבכות עד שירדם - יש לי קצת רגשי מצפון שהוא בוכה ואני תמיד חוששת שיגרם לו איזה שהוא נזק אם אני יתן לו לבכות יותר מידי ( שחיכתי עד שהוא נרדם במיטה לבד לקחת איזה עשר דק' שברובם הוא בכה בהיסטריה ואני עמדתי לידו וכול הזמן ליטפתי אותו וניסיתי להרגיע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
סמדר ריינר08/04/2010שלום קרן,
לטעמי גיל 3 חודשים הוא מוקדם מדי כדי לנסות לחנך כך את הילד. תתחילי בגיל הרבה יותר מאוחר ובצורה הדרגתית. זה אכן גורם לו נזק בגיל הזה שהוא בוכה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
קרן08/04/2010תודה רבה על התגובה.
אז בנתיים זה בסדר להרדים אותו על הידיים הוא בנענוע של העגלה עריסה?
באיזה גיל נראה לך שצריך להרגיל ילד לישון בכוחות עצמו?
כמו כן באיזה גיל היית ממליצה להוציא אותו מהחדר השינה שלנו ולהעביר לחדר הילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שינה
סמדר ריינר08/04/2010שלום קרן,
אני חושבת שלהעביר אותו לחדר אחר אפשר כבר עכשיו, ולראות לפי הקצב שלו מתי הוא מצליח להירדם לבד. עד גיל שנה וחצי, שנתיים זה בסדר גמור עדיין.הוא עדיין תינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)