מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעת אכילה ילדה בת 6רויטל09/04/2010
שלום רב,
ילדתי בת ה-6, ילדה בכורה לפעוט בן שנה וחמישה חודשים.
ילדה מדהימה, חכמה וטובה. כל אדם שבא איתה במגע נדהם מהאופן שבו היא מדברת ומביעה את עצמה. ילדה עם חושים מפותחים ומחודדים למדיי.
עד השבוע האחרון היא אכלה באופן מסודר, ארוחת בוקר, ארוחת עשר, ארוחת צהריים, ארוחת ארבע וארוחת ערב. מלבד ירקות חיים כגון עגבנייה ומלפפון היא אוכלת הכל. אחר הצהריים בבית היא אוהבת לאכול חטיף או שוקולד.
לפני שבוע אחרי ארוחת הערב, היא טענה כי היא חשה בבחילה ומיד לאחר מכן הקיאה. לאחר שרחצנו אותה היא טענה שהיא מרגישה טוב ושהיא רוצה לישון.
לא ייחסנו לארוע זה חשיבות יתרה ותירצנו זאת בכך שאולי היא אכלה יותר מידי.
למחרת היא כבר לא רצתה לאכול וטענה כל הזמן שהיא לא רעבה לאחר מכן התירוצים התחלפו ב"אני עייפה" וכך הגענו לסוף היום ללא אוכל כלל.
ביום שלאחר מכן אותו הדבר, אך היא ניסתה לאכול, ניסיון שהסתיים בהקאה.
כך קרה גם בימים שלאחר מכן. על חטיפים וממתקים היא לא רוצה לשמוע.
ברצוני לציין שהילדה לא עברה איזשהו משבר או היתה עדה לאירוע חריג. מאחר והימים ימי חופשת פסח, היינו עסוקים איתה ועם אחיה כל הזמן בטיולים, ביקור משפחה והנאות. היא עטופה כל הזמן בחום, אהבה ומשחקים.
ביומיים האחרונים כשבילתה את רוב היום בגן, אכלה לדיברי המטפלות רגיל ויפה. ( לא ראו שום דבר חריג ושום הקאה).
בנוסף ביקרתי איתה אתמול אצל רופא ילדים שערך לה בדיקת ספירת דם ושתן והכל תקין. לדבריו זוהי תופעה פסיכולוגית וייעץ לי לא "להתעסק" בכך ולתת לילדה מספר ימים לחזור לעצמה. אם הבעיה לא תפתר נפנה לגורמים מתאימים.
הילדה טוענת שבכל פעם שהיא רואה אוכל יש לה תחושת בחילה ומיד מקיאה.
אני מוטרדת וחרדה, אשמח לייעוץ,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
סמדר ריינר10/04/2010שלום רויטל,
זה קצת מוקדם לאבחן הפרעת אכילה אחרי שבוע. וזה גם כנראה לא מדוייק להגיד ש"הילדה לא עברה איזשהו משבר או הייתה עדה לאירוע חריג" הייתי מנסת זאת "לא עברה משהו שאנחנו יודעים עליו" ייתכן שהיא מרגישה משהו שגורם לה להגיב כך, ואתם לא יודעים מהו. גם אם אתם עוטפים אותה כל הזמן בחום אהבה ומשחקים. משהו בכל זאת קשה לה.
כדאי לשים לב גם לכך שבגן היא כן אוכלת, כלומר ייתכן שזה משהו שקשור לבית וליחסים בבית .
הייתי לוקחת אותה לשיחה בנפרד ושואלת אותה אם משהו מציק לה בלב, אם יש משהו שלא נוח לה, קשה לה, מפחיד אותה או עצוב לה. אם היא מעלה משהו, זה יכול להתחיל לתת כיוון איפה לחפש את הבעיה. אם היא לא מעלה דבר, והעניין לא מפסיק, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)