בעיות שינה ופחדים קיצוניים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה ופחדים קיצוניים
    כוכבית
    11/04/2007

לאחרונה אימצתי ילדה בת 3 מחו"ל.
    מדי לילה יש מאבק מלווה בבכי וצעקות לפני השינה וכן פחדים קיצוניים להשאר לבד בחדר למרות שאני בחדר הסמוך וכל האורות בבית דולקים. בכלל באופן כללי על כל מילת איסור מצדי התגובה שלה היא בכי היסטרי גם כשהיא כבר נרדמת לאחר מאבק מתיש ובכי תמרורים היא מתעוררת מספר פעמים במהלך הלילה. אני ממש אובדת עצות מה עלי לעשות כדי להרגיע את הפחדים שלה ואת התקפי הבכי הנוראיים. אציין כי אני חד הורית . הילדה עדיין לא שולטת בשפה אולם היא מבינה כמעט את כל מה שנאמר . אודה מאוד על קבלת עצה כיצד לנהוג כי אני ממש אובדת עצות וחסרת אונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזל טוב!!

ענת זפרני
    11/04/2007

אתחיל בכך ששינויים הם דבר קשה.
    לוקח זמן להתרגל לשוני,אפילו חדר במלון מחייב אתנו לזהות כוונים, על אחת כמה וכמה ילד חדש על כל המשתמע מכך.
    את אמיצה ועשית בעיני מעשה מדהים.
    קחי בחשבון שיקח לך ולילדה זמן להתרגל אחת לשניה, לגבולות, להורות....
    תתנחמי בעובדה שילדים הם עם סתגלן מאוד- - ואם טוב לה היא תסתגל במהרה!!
    אני רוצה להציע לך מספר דברים:
    1. חכי קצת עם החינוך. תני לילדה את הביטחון בזה שתהיי לידה בשבועיים הקרובים עד שתרדם. לוקח לה זמן להבין שהלילה והשקט אינם מאיימים או מהווים אינדיקציה לנטישה... את יכולה ליצור ש/יגרה של אוכל מקלחת סיפור ולמיטה - ואת לידה עד שהיא נרדמת. עוד שבועיים שלושה כשתרגישי שהילדה כבר יותר רגועה - תתחילי להציב גבולות. לא הכל בבת אחת.
    2. חפשי קבוצת הורים באזור מגורייך והצטרפי. אין לך מושג כמה טיפים תמיכה וחברים ניתן למצא, אני מצרפת קישור לאתר שלי - אם לא תמצאי תתקשרי אלי ואתן לך
    3. קני את הספר "תקשיבו לי רגע" של הפסיכולוגית חלי ברק. המון פתרונות להמון בעיות דרך עיניו של הילד - מקסים וממומלץ ביותר.
    בהצלחה!!

ענת זפרני http://martzim.tadmit4u.net/anat

/

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה ופחדים קיצוניים

שרון באומל
    12/04/2007

שלום לך.
    כתוספת לתשובה היפה של ענת, ברצוני להתייחס למצב המיוחד של הילדה שלך. לא ברור ממה שכתבת היכן היתה הילדה שלך עד לגיל 3. סביר להניח שאם אימצת אותה, היא גדלה בתנאים לא פשוטים. ייתכן וחוותה נטישה בגיל צעיר, ואם אימצת אותה מבית יתומים, סביר להניח שלא היה לה אובייקט התקשרות קבוע. חשיבותו של אובייקט כזה (בד"כ דמות הורית או דמות מטפלת קבועה אחרת) הוא בנתינת ביטחון לילד שהוא לא לבד בעולם; שתמיד יהיה מישהו עימו. בתחילה זקוק הילד לדמות חיצונית כזו ולחוויית רצף עם אותה הדמות. לאחר מכן, הילד מפנים את דמות ההתקשרות הקבועה, ויכול להעלות אותה בעולמו הפנימי ברגעי מצוקה. נראה כי ילדתך לא חשה את הביטחון הזה. לכן, כל פרידה יכולה להחוות על ידה כעוד נטישה. עבור ילד, שהוא ייצור חסר אונים יחסית, בעל צרכי תלות חזקים ואובייקטיביים, זה מפחיד מאוד להישאר לבד בעולם. הפרידה בלילה היא פרידה קשה עבור רוב הילדים. אולם, באופן תקין, ילד בן 3 כבר יודע שכשהוא יקום בבוקר דמות ההתקשרות שלו תהיה שוב לצידו. לפיכך, הפחד שוכך. עבור ילדתך, זה לא המצב. לכן, אני מצטרפת לעצתה של ענת: שבי לידה עד שהיא נרדמת. הייתי מעיזה ומציעה שינה משותפת לתקופה מסויימת. זאת על מנת שכשילדתך תתעורר בלילה היא תראה שאת נמצאת לידה. בנוסף, הסבירי לה שאת תמיד תהיי שם, בוקר וליל. הצעה נוספת הינה כתיבת סיפור משותף. למשל: סיפור על ילדה שפוחדת להיות לבד בלילה ועל פיה טובה שתמיד נשארת עימה ושומרת עליה.
    תני לה זמן להבין שאת תהיי שם תמיד. נשמע לי שזה מאוד לא ברור עבורה.
    אני צופה שתהליך האימוץ לא יהיה פשוט, ולכן מצטרפת לעצתה של ענת לגבי קבוצת תמיכה או תמיכה פרטנית עבור שתיכן.
    שיהיה המון בהצלחה, ואני בטוחה שעוד תהני מאוד מהצעד המשמעותי שעשית, עבור שתיכן.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו