מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד להתנהגגליה ולני10/04/2010
שלום וברכה,
שמי גליה אם חד הורית לבני- איתי בן השנתיים.לאחרונה (בשלושה ארבעה חודשים אחרונים) אביו של בני נכנס לחייו לראשונה,הוא לא הכיר אותו לפני כן.(יש לציין שאביו ואנוכי לא היינו נשואים או בני זוג כלל וכלל). התדירות בה אביו בא לראותו היא פעם בשבועיים,כל שבת שניה. בתחילת התהליך הוא היה מגיע אלינו ונמצא איתו כמה שעות לבד או גם בחברתי, לאחר מכן הוא היה לוקח אותו לנסיעה מחוץ לבית ונמצא איתו כשעתיים שלוש ומחזיר אותו הביתה. בהתחלה לא היתה לאיתי שום בעיה להיכנס לאוטו ולנסוע איתו בלעדיי אך בשלוש פעמים אחרונות זה היה מלווה בבכי והוא לא היה מוכן להיפרד ממני אבל לאחר כ-5-10 דק' של נסיעה הוא היה נרגע וחוזר לעצמו.
אני מאוד רוצה שהוא ישהה בחברת אביו כמה שאפשר וכרגע זה מה שהוא יכול לתת אבל מצד שני כואב לי מאוד "להכריח" אותו ללכת,אני מרגישה כאילו שאני נוטשת אותו וזה ממש לא פשוט. אין לי ספק שאביו עושה הכל כדי שאיתי יהנה מהחוויה אבל בכל זאת הוא בוכה כל פעם. חשוב לדעת שאיתי מאוד קשור אלי ובכל מקרה קשה לו להפרד ממני אפילו כשאני שמה אותו במעון גם אחרי שמונה חודשים הוא עדיין מתקשה להיפרד ממני ולפעמים בוכה .
מבקשת עזרה דחופה,מה אני צריכה לעשות??
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה
סמדר ריינר10/04/2010שלום גליה,
לבנך יש קשיי פרידה שייתכן שהם קשורים באופן לא מודע לקשיי פרידה שלך ממנו ולמה שאת משדרת לו, למרות שבאופן מודע אין לי ספק שאת רוצה שהוא ייפרד בקלות גם בדרכו לגן וגם בדרכו לאביו.
לכן לדעתי הפיתרון הוא שתמצאי טיפול לעצמך כדי לברר את מקור חרדות הנטישה אצלך, ואיך לייצר מצב שאת יכולה לשחרר באמת את הילד ולא רק באופן חלקי, שלא ממש עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה בכל זאת?
גליה ולני10/04/2010היי שוב..
זה נכון שלא פשוט לי למסור אותו לאביו ואני מאמינה שזה גם בגלל הסיבה שגם לי זה דיי חדש ואני צריכה זמן התאקלמות אבל בכל אופן אני כן מנסה לעבוד על עצמי בעניין הזה, לעומת זאת במעון אני ממש לא חוששת ואין לי בעיה להשאיר אותו עם המטפלת ואני אומרת את זה בוודאות גמורה אז ככה שזה קצת מבלבל..
אז מה לעשות בנתיים? לשלוח אותו גם אם הוא בוכה או לתת לו קצת יותר זמן להתרגל לנוכחות של אביו?בכל זאת הוא רואה אותו אחת לשבועיים והוא בסך הכל בן שנתיים...
אודה לתשובה יותר ספציפיט. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי פרידה
סמדר ריינר10/04/2010שלום גליה,
כדאי לעשות את הפרידה הדרגתית, להיות קצת זמן ביחד איתם, להכין את הילד בהתאם למידת הבנתו לפרוצדורה של התהליך - "עכשיו אבא יבוא, נשב קצת ביחד ואחר כך תלך עם אבא" כשאבא בא לחזור על זה:"עכשיו נשב עם אבא ואחר כך תלך עם אבא ואחרי זה תחזרו לאמא שוב" ואחרי שתשבו קצת ביחד להגיד שוב, שעכשיו הוא ואבא הולכים, ואחר כך יחזרו. אפשר לתת לו משהו מהבית, בובה או חפץ שהוא אוהב שילוו אותו, ולעשות את הכל בלי דרמה וכמה שיותר ענייניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)