נטיות מיניות אצל ילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נטיות מיניות אצל ילד בן 5
    אורית
    10/04/2010

שלום רב. בני בן 5, אמצעי בין בת 9 וחצי, ובין בן שנה וחצי. הילד חכם מאוד. אבל: הוא נוהג לשחק עם בנות בגן כל הזמן מאז שהיה קטן מאוד (שנתיים). איננו מתעניין כלל במשחקים "של בנים", כלומר משחקי מלחמה, דמויות מלחמתיות מערוצי הילדים השונים. הוא אוהב לשיר ולרקוד, אוהב לשחק עם בובות.הוא מאוד אוהב להיות עם אחותו וחברותיה. בחברת בני גילו מהגן הוא לא אוהב להיות. נכון שהוא גם משתולל בבית, קופץ על הספה וכו', אבל אשקר אם אומר שאינני מודאגת! בחוץ הוא מאוד ביישן בימי הולדת של ילדים מהגן.הוא נצמד אליי וזה כבר מרגיז מאוד! מה ניתן לומר עליו: האם בוודאות ניתן לומר שהוא יהיה הומו? האם אוכל לשנות את זה ע"י התנהגות מסויימת שלנו? האם זוהי "הפרעה" שמקורה בגנים? מה הרפואה היום יודעת בנידון ממחקרים שנעשו? מה ניתן לעשות כדי שהוא ישתחרר כאשר הוא נמצא בחברה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטיות מיניות אצל ילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטיות מיניות אצל ילד בן 5

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום אורית,
    ככל הידוע לי אין מחקרים חד משמעיים לגבי המקור של הומוסקסואליות. כפי הנראה כמו הרבה דברים, ייתכן כאן שילוב של נטייה מולדת עם נתונים נוספים. כמו כן כמו שלא כל ההטרוסקסואלים הם אותו דבר, גם גם ההומסקסואלים הם אנשים שונים ומגוונים שבאו כל אחד עם רקע שונה וגורמים שונים בהתפתחות שלו, אני מאמינה שישנם כאלה שנטיה המולדת היטתה את הכף אצלם וכאלה שזה לא היה העניין היחיד.
    בכל אופן כיום לא רואים בכך הפרעה אלא סוג של נטיה.
    לא ניתן כמובן לדעת כבר עכשיו אם בנך יתפתח להיות הומסקסואל.
    מנסיוני, לפעמים בנים בגיל הזה שמשחקים רק עם בנות או מפתחים התנהגויות נשיות, יש במשפחתם, לעיתים, לא תמיד, קושי שקשור להבעת תוקפנות. אותם בנים חוששים לעיתים מהתוקפנות של עצמם וחוששים להתפתח כבנים כדי לא להפוך לאלימים והרסניים מדי.
    קודם כל השאלה אם בנך סובל ממצוקה כלשהי. אני מבינה שמבחינתו העובדה שהוא משחק עם בנות לא מפריעה לו. כן יש לו תחושה של ביישנות בימי הולדת. וכאן, אני מבינה מתגובתך, שייתכן שהוא זוכה לתגובה כעוסת מצידך (את כותבת שזה מרגיז מאוד ומשתמשת בסימן קריאה!). התגובה הזו שלך מעלה אצלי את השאלה עד כמה הוא מקבל יחס סובלני ואמפתי כאשר הוא מראה חולשה.
    ביישנות בימי הולדת בגן זו תופעה נפוצה מאוד. הוא זקוק להכלה ולאמפתיה, זה יעבור לו. אבל ייתכן שהתגובה שאת חשה בתוכך, מאפיינת את היחס שיש בבית לתגובות של חולשה אצל האחר. זה היחס שאני מתכוונת אליו שיכול לגרום אצל הילד לחשוש מתוקפנות, ולהתפתחות של התנהגויות מהסוג שציינת. אם ההשערה שלי נכונה, יכול להיות שהדבר שאתם צריכים לשנות בהתנהגותכם הוא דווקא את הסבלנות למצבי חולשה, בושה, בכי וכו', לא רק כלפיו, אלא בכלל בבית. (כשמישהו בוכה, האם אתם כועסים? לועגים? נותנים לו להבין שזו לא דרך וחייבים התגבר ולהיות חזקים כל הזמן?)
    אני מקווה שעזרתי. בכל אופן אם את עדיין מוטרדת תמיד אפשר לפנות לייעוץ מסודר, כשיראו אתכם ויכירו ניתן יהיה לתת תשובה יותר מדוייקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו