קשיי גדילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי גדילה
    אמא
    10/04/2010

שלום, יש לי בן בן 3.5 ואני צפויה ללדת בקרוב ילד נוסף.
    לאחרונה בני בן ה-3.5 עובר תקופה לא קלה לנו, בה הוא מיילל הרבה, עושה המון דווקא וזה לא אופייני לו. ייתכן שיש קשר ללידה המתקרבת אם כי קשה לומר. הוא גם באמת גדל מאוד בחודשים האחרונים והפך לילד וזה ניכר בסיטואציות בהן יש עוד חברים או משפחה עם ילדים קטנים ממנו. פתאום לא הוא זה שמתלהבים ומתרגשים ממנו. ונראה שהוא מחפש את זה כי בעבר זכה להמון התפעלות מהסביבה (מאיתנו הוא עדיין זוכה להתפעלות). לפני יומיים, לאחר שהיו אצלינו אורחים עם ילד קטן שזכה להמון יחס, בני אמר לי שהוא רוצה להיות חמוד. אני חשה שזה מציק לו ולא יודעת איך להקל עליו, בעיקר לאור הלידה המתקרבת.
    אני מרגישה שהוא מאבד משהו בלתי נמנע ולא יודעת איך לעזור לו. בעינינו הוא עדיין חמוד אך לעיתים דווקא כאשר הוא מנסה להיות חמוד (מיילל, מדבר כמו תינוק), יוצא שאנו מתעצבנים עליו.
    מה שעוד מטריד אותי זה שכבר עכשיו אנחנו מתעצבנים עליו הרבה באופן יחסי בגלל התנהגותו וזה עוד לפני שנולד התינוק.

נשמח לשמוע עצה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי גדילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בגדילה

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום לך,
    אכן בנך מאבד משהו בלתי נמנע ואת לא יכולה למנוע ממנו. את יכולה לדבר איתו באופן גלוי על כך שהוא כבר יותר גדול, וזה גם כיף, כי יש דברים שהוא יודע לעשות שבעבר הוא לא עשה, וזה גם לפעמים לא כיף כי בא לו להיות תינוק שוב. אתם יכולים לעושת איתו הסכם, שכשבא לו היות תינוק, במקום לילל, הוא יגיד לכם שעכשיו בא לו להיות תינוקי, ואתם תשחקו קצת בלהיות תינוקי, תפנקו אותו, והוא ידבר כמו תינוק במשחק ואחר כך, כשיימאס לו יחזור להיות גדול.
    כמובן שזה במקום להגיד לו שבשבילכם הוא תמיד חמוד, ולחבק אותו, כשהוא אומר את הדברים שציינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו