מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות חברתית רגשיתשחף11/04/2010
שלום רב,
ביתי בת 3 (בת יחידה בעקבות קושי להיכנס להריון)ילדה מאושרת, חייכנית, אוהבת לשחק (גם בגפה, גם איתנו וגם עם ילדים אחרים).
הבעיה היא שהיא לא אוהבת לשחק עם כמות גדולה של ילדים, כאשר היא נמצאת עם ילד אחד או שניים אז היא פורחת ומשחקת יפה ונהנת, כאשר יש המולה והרבה ילדים היא נמנעת מלשחק עם הילדים, נצמדת אליי או אל אביה.
בגן אין לה הרבה חברים, יש מספר ילדים איתם משחק, היא נמנעת מלשחק עם ילדים שהם אגרסיביים - המנעות מאוד בולטת.
הגננת חושבת שהדבר נוגע לבעיה תחושתית וכי היא זקוקה למגע חזק, מסאגים חזקים , חיבוקים חזקים וכדומה. אני לעומתה חושבת שהילדה פשוט עדינה מאוד ורגישה, נשארה איתי בבית עד גיל חצי שנה, רגילה להתנהגות נורמטיבית, רגועה, ללא צעקות, ללא התנהגויות אגרסיביות בבית. אני חושבת שהיא נרתעת מילדים אגרסיביים (לא רק אגרסיביים פיזית אלא גם מילולית) בעקבות מה שהרגלנו אותה בבית (אולי טעות מצדנו, אולי גוננו עליה יותר מידי). אני חושבת שהיא ביישנית (כמוני) ורגישה (גם כמוני).
האם יש צורך באבחון כלשהו? בטיפול כלשהו?
האם הגננת צודקת ?
מה עליי לעשות?
תודה מראש, שחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חברתית ריגשית
סמדר ריינר11/04/2010שלום שחף.
לא כל כך ברורה לי הבעיה. מדוע יש ציפיה מילדה בת 3 שיהיו לה "הרבה חברים" כמה זה הרבה חברים?
היא עדיין קטנה, מותר לה להירתע מהמולה ובטח שמותר לה ואולי אף כדאי לה להירתע מחברים אגרסיביים. האם הילדה סובלת? האם היא בודדה? האם היא דחויה?
לי נראה שכרגע הכל די נורמלי, תנו לה לגדול לאט לאט, ובקצב שלה.
אני כמובן לא יכולה לדעת אם הגננת צודקת כי אני לא מכירה את הילדה, בכל אופן לא הבנתי את הקישור בין זה לבין קשיים חברתיים וריגשיים, מה גם שאני לא מתרשמת מהתאור שלכם שיש בכלל קשיים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)