האם להעלות לכיתה א'???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם להעלות לכיתה א'???
    עדי
    11/04/2010

שלום , בני יהיה בן שש בסוף יולי על פי השנתון שלו אמור לעלות לכיתה א'. הוא מאובחן עם בעיית קשב וריכוז, ובעיות תחושתיות. הוא מטופל אצל מרפא בעיסוק יש לו גננת שיח פעמיים בשבוע וכנראה נתחיל טיפול תרופתי בגלל בעיית הקשב.
    הוא ילד חכם וחברותי מאוד, יש לו זיכרון מדהים וקליטה נהדרת אפילו שלפעמים הגננת אומרת שנראה שהוא אינו מקשיב כלל...
    הבעיה העיקרית היא שיש לו קשיים גרפומוטורים רציניים מאוד (אנו עובדים על זה) המרפא בעיסוק טוענת שסביר להניח שיש בזה גם מעט בגלל הקשב וגם בגלל הבעיה התחושתית.
    מבחינה ריגשית נראה לי לפעמים שהוא בוגר מאוד ולפעמים אני לא בטוחה כי כאשר מפסיד במשחק או אם התלכלך בשירותים בטעות מתחיל לבכות ולהלחץ, ולכן קשה לי לגבש דעה משל עצמי.
    הוא יודע שהוא אמור לעלות לכיתה א' היות ויהיה בן שש בקרוב וגם כי הוא נמצא באותו גן כבר שנתיים.
    כאשר הזכרנו שלא כל ילדי הגן שהם בני שש עולים לכיתה א' הוא לקח את זה קשה מאוד התחיל לבכות ובכל פעם שאני משוחחים על כך הוא נלחץ ובוכה ומתחנן שנעלה אותו לכיתה א'.
    עשינו איבחון בשלות והפסיכולוגית של הגן אשר מכירה אותו כבר שנתיים היא ביצע את האבחון וטוענת שאין לו מה לעשות עוד שנה בגן, הגננת שלו גם חושבת שהוא מוכן לעלות וגם הגננת שיח אמרה שאפילו שיש בעית גרפומוטורי הוא יכול לעלות לכיתה א'.
    מה לעשות? הכיצד נוכל לקבל החלטה, בכל יום אני ובעלי משנים את דעתינו מה שמקשה על כולם היות ואנחנו לא החלטנו אנחנו משוחחים איתו כל הזמן על כך שאולי לא יעלה ואולי כן וזה מבלבל אותו מאוד.
    נאמר לי בעבר שבערייות לא אוהבים להשאיר ילדים שנה נוספת בגן חובה היות וזה הפסד כלכלי של הערייה?! האם זה נכון?
    בבקשה אשמח לשמוע את דעתך... האם יש עוד משהו שנוכל לעשות (אבחון) שיהיה אובייקטיבי ויעזור לנו לקבל החלטה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להעלות לכיתה א'???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להעלות לכיתה א

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום עדי,
    אם כל אנשי המקצוע אומרים פה אחד שהוא יכול לעלות נראה לי שאתם יכולים לקבל את זה. בכל אופן אין טעם לשגע אותו אם אתם עוד לא החלטתם. נראה לי שאתם מקשים סתם על עצמכם ועל הילד. הילד עבר אבחונים וטיפולים, וגם ככה יש לו הרגשה של חריגות סביב העניין וגם זה גורם נזק, לכן כדאי להרפות קצת ולפרגן לו, ואם יהיו קשיים תמיד אפשר להתמודד גם איתם.
    תנסו לתת אמון בצוות החינוכי ובילד שלכם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו