מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתי חברות טובות ...רינת11/04/2010
הבת שלי בת חמש, לאחרונה התחברה לחברה חדשה.
החברה החדשה חסרת גבולות ונימוסין, ממש מופרעת.
אני לא אוהבת את הנוחכות שלה אצלנו ובכלל בקרבת הבת שלי למרות שבגן זה בלטי נמנע.
מה עושים כשהיא מבקשת להזמין אותה, איך לאמר לה שאני לא רוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי חברות טובות
סמדר ריינר11/04/2010שלום רינת,
קודם כל את צריכה לעזור לביתך למצוא אלטרנטיבות, כלומר למצוא חברות אחרות. אחרי שיהיו לה עוד אופציות והיא לא תישאר מבודדת, את בהחלט יכולה לומר לה שמפריעה לך ההתנהגות של החברה הזו אצלכם בבית ואת מעדיפה שהיא תזמין חברות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לה חברות אחרות, גם חברים
רינת12/04/2010אני רק תוהה אם זה בסדר לשתף אותה ודרך להסביר שאותה ילדה מאוד לא מוסיפה לה?!
האם להיות ישירה?
אני מוצאת את נעה שלי מגנה עליה ואף משקרת עבורה.
מה גם שלא רוצה לפגוע בחברה הזו.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי חברות
סמדר ריינר12/04/2010שלום רינת,
אני מבינה שמשהו לא מרגיש לך נוח סביב דיבור ישיר על העניין. אולי תפרטי למה? כי אני לא בטוחה שאני מבינה את המרכיבים של ההתלבטות שלך.
נשמע לי שאת לא רוצה לצאת "רעה" מול נועה שלך וגם לא מול הילדה.
לפעמים כהורים אנחנו שמים כל מיני גבולות כדי להגן על הילדים שלנו, וזה יכול להיתפס בצורה לא נעימה. זה לא אומר שאנחנו "רעים". אם אנחנו בטוחים וישירים במה שאנחנו עושים גם הילדים מפנימים את ההגיון שבכך עם הזמן.
ישנה כמובן אפשרות להיות לא ישירה, זה ייאלץ אותך מצוא כל מיני תירוצים, והבנות לא יבינו שמצופה מהן להפסיק להיפגש כי זה לא נאמר בצורה ברורה ואת תצטרכי כל פעם להתמודד עם העניין הזה מחדש, ולא אחת ולתמיד.
אפשרות אחרת היא לדבר עם ההורים של הילדה, ולהגיד שהבנות התחברו ביניהן, אבל כשהבת שלהם אצלך יש כל מיני התנהגויות שקשות לך והיית שמחה אם היה ניתן למצוא לזה פיתרון, כי אחרת יהיה לך קשה לארח אותה. גם זה עלול לפגוע, אבל אולי ניתן למצוא דרך להגיד את זה בצורה עדינה וחמה, שתאפשר שינוי ואז לא תהיי חייבת לפסול את הילדה הזו כחברה של ביתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזרת שוב
רינת13/04/2010זה לא להיות רעה שקשה לי, לא בא לי שנועה תפנה את הדיבור הזה כלפי אותה חברה.
הוריה מתגרשים ונראה שהחינוך כרגע לא בראש סדר העדיפויות.
אני גם לא יכולה לפתוח זאת מול ההורים, אין לי שום שיח איתם. נראה לי בעייתי.
בכל אופן, אחרי שיומיים נועה מבקשת להפגש עם אותה חברה.
דיברתי איתה, הסברתי שזו לא מתנהגת בהתאם לחוקים החברתיים בבית ו"שאם את רוצה להזמין אותה את צריכה לקחת אחריות עליה ולהסביר שאצלנו לא מתנהגים ככה".
נועה מיד גוננה עליה בבכי ועלבון ואמרה "000 כבר מתנהגת יפה, היא כבר לא עושה שטויות".
ואכן כך היה, הן שיחקו יפה. נועה באמת לקחה אחריות ואף החזירה למקום אחרי שהחברה הלכה.
אני זוכרת כשהייתי ילדה מקרים בהם ההורים לא אהבו את החברים ואותי מגנה עליהם בדם (משקרת )
נועה ואני פתוחות אחת עם השנייה, אני תמיד מדגישה בפניה שאין צורך להסתיר ולשקר גם אם נראה שזה לא יתקבל,
מה עושים עם שקרים מהסוג הזה ?
שוב מודה על התשובות המכוונות.
איזה פורום נהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר13/04/2010שלום רינת,
נראה לי שפתרת יפה את הבעיה. את צריכה להבין שנועה ילדה קטנה מאוד עדיין, היא רק בת 5, ליידם בגי הזה אין לפעמים מנגנונים מספיק משוכללים כדי להתמודד עם בעיות כל כך מורכבות ועדינות, ואז לפעמים הפיתרון הכי זמין הוא לשקר. אני גם לא יודעת אם זה בדיוק שקר, זה יותר הכחשה כזו בפני עצמה - כאילו לא ייתכן שהמציאות כל כך מאכזבת, זה בטח לא ככה, זו סוג של התגוננות לא משוכללת בפני כאב. זה לא אומר שהי אלא פתוחה איתך או שהיא ילדה שקרנית. נשמע לי שהיא ילדה מאוד רגישה, ועם ההתפתחות הריגשית והחברתית שלה היא תמצא דרך לעשות דברים ולהגיד דברים בלי לשקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)