מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית קשב ורילוקיישןאמא מודאגת12/04/2010
שלום לכן, אשמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה.
בני לומד בכיתה א' הוא בן 6 וחצי.
ילד מקסים בעל תודעה סביבתית ועצמית גבוה. יפה, נבון, חברותי ואהוב.
התגלו אצל בני כבר בחודש הראשון בכיתה קשיים בהרגלי הלמידה, קושי בהכנת שיעורי בית.
מצאנו את עצמינו בתחילת השנה יושבים יחד שלוש שעות להכנת השיעורים. סיימנו את שיעורי הבית כשהילד חסר ריכוז לחלוטין, אני מותשת והזאטוט (אחיו הקטן בן השנתיים וחצי) מוחה בקול רפה ודורש את מנת תשומת הלב היומית שלו.
נשלחנו לבצע "מבחן טובה" ונתגלה שלבני יש הפרעת קשב ללא היפראקטיביות ADD.
בבית הספר בוועדת השילוב נאמר לי שאין שום מסמך כביל שעימו יכולים לקבוע אם לילד מגיע שיעורי שילוב. ולכן בני יעבור "הערכה פסיכולוגית" בקרוב אצל הפסיכולוגית של בית הספר. למרות שלא הבנתי מדוע הצורך בכך, אישרתי זאת אך טרם זומן בני בנושא.
עכשיו לשאלותי:
1. לאן אני ממשיכה מכאן? אם ובמידה בני צריך ליטול רטלין; לפנות לפסיכולוג ילדים? הרי נוירולוג רק ירשום לי תרופה וזהו, ואת זה אני לא רוצה.
2. אנחנו עומדים בפני רילוקיישן באוגוסט הקרוב, האם ישנם דברים שאני צריכה וכדאי לסיים כבר בארץ?
בני ילמד בבית ספר פרטי אמריקאי. יקבל שיעורי שפה בקרוב עם מורה פרטית.
האם יש לכן טיפים לגבי המעבר ושינוי השפה לילד עם בעיית קשב?
תודה רבה
האמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קשב ורילוקשיין
סמדר ריינר12/04/2010שלום לך,
לא ברור אם את מתנגדת מתן ריטלין או שאת רק חושבת שזה לא מספיק. ריטלין הוא תרופה מצויינת לבעיית קשב. פנייה לפסיכולוג כדאית רק אם את חושבת שמעבר לעניין הקשב יש בעיה ריגשית, או שעצם העיסוק בקשיים של הילד גורם לו בעיה כזו.
אם את מתנגדת לנושא הריטלין, את יכולה לבדוק עבור בעיית הריכוז של בנך טיפול בנוירופידבק, אין הרבה אנשים בארץ שמתמחים בכך, אבל קיימת הטענה שזה הטיפול הכי יעיל. תקלידי נוירופידבק בגוגל או "ענת ברנע" (אם אני א טועה) ותגיעי אני מקווה לאתר שלה ותוכלי לברר שם.
בנוגע לרילוקיישן - מה שאת צריכה לסיים או לא לפני כן תלוי בבית הספר שקולט אותו שם ולכן את צריכה לברר את זה שם.
לא ציינת כמה זמן תהיו בחו"ל. בכל אופן אני לא הייתי שמה את הדגש על בעיית הקשב בהקשר של המעבר, אלא על העניין החברתי והריגשי. לא הייתי מוסיפה לחץ סביב העניין הזה.
נראה שיש לך נטיה לעשות הרבה דברים ברמה המשימתית - מבחינת סדרי העדיפויות לקראת הרילוקיישן - כדאי גם להתייחס לקושי הריגשי ולא רק להתארגנות - למי פונים, מה מספיקים ומה עושים 1,2,3, במציאות זה לא כל כך עובד כך ואת יכולה לא לשים לב מרוב עיסוק בפרטים ובלחץ שאת לא זמינה ריגשית לילד. זה יותר חשוב כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרילוקיישן וילדים עם צרכים מיוחדים
רונית רונן25/04/2010לאם המודאגת שלום,
ידע ונסיון רב קיימים בתחום ההכנה והליווי של משפחות המתכוננות לרילוקיישן. השאלות שלך נכונות מאד וטוב לברר את התשובות להן מוקדם ככל האפשר, טרם הנסיעה ולפני שאתם מתחילים להיפרד ולארוז את חפציכם. נכון לתת את הדעת בד בבד - הן לאספקטים "הטכניים", הקשורים להתארגנות (מה לארוז, מציאת מקום מגורים ומסגרות חינוך וכו)', והן לאספקטים הרגשיים הקשורים במעבר ובפרידה מהמוכר (בית ומשפחה מורחבת, חברים, בי"ס, שפה וכו'). אכן מעבר שיש בו מאפיינים רבים של אי ודאות, עמימות, חששות ומתחים - בצד ציפיות והזדמנויות.
מנסיוני, (על-פי מעט הנתונים שפרטת במכתבך), מומלץ לערוך אבחון פסיכודידקטי מקיף כבר עכשיו, טרם היציאה מהארץ. אינני יודעת מדוע נדרש זמן כה רב להכנת השעורים עם בנך הלומד בכתה א'. יתכן שקיימים קשיים נוספים מעבר לקשיי הקשב והריכוז ואולי בעית הריכוז היא העומדת בבסיס קשיי הלמידה. בכל אופן, רצוי לצאת מהארץ עם אבחון מקצועי, מתורגם היטב לאנגלית - אבחון שימפה את כישוריו של בנך, את החוזקות ואת מוקדי הקושי - וכל זאת בשפת האם שלו. האבחון הזה יוכל לשמש "בסיס" להבנת התפקוד וההסתגלות של בנך בביה"ס החדש. מרגע שתגיעו למדינת הרילוקיישן - תתחיל ירידה גדולה בשפה העברית וכל אבחון שתתבקשו לבצע בעתיד יושפע מההנמכה בשפה.
באשר לטפול תרופתי לבעיות בקשב ובריכוז - הוא לא ניתן על-ידי פסיכולוג, אלא ע"י רופא בלבד (למשל, נוירולוג מומחה לילדים ונוער). תוכלי להיוועץ ברופא המשפחה שלכם כדי לקבל המלצות.
רונית רונן
פסיכולוגית חינוכית-בכירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)