האם ללכת לאבחון או לחכות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם ללכת לאבחון או לחכות
    שרון
    12/04/2010

שלום רב
    בפתח דבריי אציין שאנו מתגוררים בחוץ לארץ כך שריבוי שפות הוא חלק מהמציאות שלנו.

ביתנו בת עשרים ושתיים חודש ואינה הולכת לגן אך מבלה אצל מטפלת כמה שעות ביום עם עוד ילדה, שממנה היא לרוב מתעלמת .
    עד גיל שנה היתה תינוקת מאוד חברותית וחייכנית .
    בחודשים האחרונים חל שינוי לרעה מבחינה חברתית , היא מתעלמת בהפגנתיות מאנשים או ילדים חדשים בסביבה,למשל על ידי דחיפה. ברוב המקרים היא בוכה בנוכחות ילדים אחרים אך כעבור כחצי שעה נרגעת ומתחילה לשחק לצידם.
    רק בחודש האחרון היא התחילה להגיב לשמה. כשהיא רואה טלויזיה או משחקת במשחק היא בדרך כלל אינה עונה לקריאותיי .

מבחינה שפתית היא אינה מדברת אלא רק מבטאת כמה הברות . או כמה מילות גיבריש לפעמים די מסובכות להגייה.היא אינה אומרת אמא והוגה משהו שדומה לאבא, אך לא תמיד בהקשר.

מבחינה מוטורית היא מאוד מפותחת כולל מוטוריקה עדינה - היא משחקת המון כולל בנית מגדלים, משחק עם לגו,השחלות , נגינה על פסנתר פעוטות ולומדת במהירות לשחק עם משחקים חדשים
    היא מאוד אקטיבית ולרוב שומרת על קשר עין ומגיבה לחפצים בסביבה.

בנוספ היא אינה מצביעה על עצמים *לפעמים רק לכיוון התקרה במעין משחק ּּּּּּּ* וממעטת במשחק דמיוני.

כשהיא רוצה משהו היא מובילה אותי אל המקום או לעתים מושיבה אותי או מכניסה אותי לחדרה כשרוצה בנוכחותי.
    לאחרונה גם התחילה לשלוח נשיקות באויר .

לגבי הבנה

היא מבינה בעברית מילים כמו בואי, שבי,ידיים ,אוכל, אבא,שימי ראש, אור, מעט חלקי-גוף ואברי-פנים,ומעט חפצים שכיחים (בקבוק, מוצץ,אמבטיה).
    מעט הוראות פשוטות : קחי, איפה? תעשי שלום . בשפה השניה כמה (*מילים נוספות כולל חיות *כך נדמה לי.

כשאני מדקלמת קטעים מסרטים לפעוטות בעברית היא צוחקת וניכר כי היא מבינה מאין לקוחים.

חששתי מאוטיזם אך נדמה שאינה עונה על רוב הסימפטומים . לגבי התנהגויות מוזרות היא עושה מתיחות כמעט כמו עמידת ראש * כמעין משחק לראות את העולם הפוך * לפחות כמה פעמים ביום ולתקופה קצרה הלכה מדי פעם על קצות האצבעות. מה דעתך

בנוסף החשש שלי מאבחון הוא שהיא תבכה שם רוב הזמן בגלל החרדה החברתית .
    אשמח גם לשמוע אם לדעתך כדאי לדבוק בבית רק בשפה אחת

רב תודות
    ש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ללכת לאבחון או לחכות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/04/2010

שלום לך,
    פרשת כאן תיאור נרחב מאוד של בתך, עם מאפיינים שרובם תקינים לחלוטין וחלקם עלולים לרמז על קשיים כלשהם, אך לא בהכרח!! לרוב, גם בסביבה רב-לשונית, גם אם השפה מתפתחת יותר לאט מהצפוי אצל ילדים שחשופים לשפת האם בלבד, כן היינו מצפים להתנהגויות חברתיות מגוונות.
    לא ברור לי מהתיאור המפורט, כמה בתך מפגינה חרדה חברתית וכמה מההתנהגויות הן תואמות לגילה. אני חושבת שבמקרים האלה, עדיף לפנות לאבחון התפתחותי.
    הרי אם יאבחנו קושי אצל הילדה - תוכלו להתערב ולעזור לה מוקדם, וסיוע מוקדם יכול להיטיב מאוד את התפתחותה. הילדה תוכל אולי לקבל טיפול מתאים ואתם תיעזרו בהדרכה איך לארגן את הסביבה הביתית. אם ישללו קיומם של קשיים - אז תוכלו למקד את הקושי בהתפתחות השפה ובינתיים לחשוף אותה לשתי השפות. ובעיקר תהיו שקטים. קחו בחשבון שאיש מקצוע מיומן בהתמודדות עם ילדים עם תגובות מגוונות ויכול לאבחן את הילדה לאחר שהחרדה תשכך. אם אכן תתגלה בעיה כלשהיא, לא כדאי שתדחו את האבחון כי היא תהיה במתח למשך משך זמן קצר יחסית.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו