מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כניסה לגןשגית12/04/2010
שלום, אני אמא לתינוק מקסים רגיש וחכם כבן שנה וחצי. עד כה הוא היה בבית איתי (הארכתי חופשת לידה ל7 חודשים )ולאחר מכן שהה עם 2 הסבתותו בביתהן.
השבוע הכנסתי אותו לגן פרטי שבו 10 ילדים כבן גילו עם 2 מטפלות וכאשר יש עוד 2 כיתות בגן בינוניים 15 ובוגרים 15. במעבר לכיתה שלו ישנו חיכוך עם שאר הכיתות.
הכניסה היתה כך: ביום הראשון היתי איתו כ3 ש' ולקחתי אותו, ביום השני הסבתא התה שהתה איתו שעתיים יצאה ל5-1 דק ראתה שהוא בוכה מאד וחזרה. ביום השלישי השבתא היתה כשעתיים יצאה לשעה וחצי והוא בכה המון . ביום הרביעי אני הייתי כ3 ש' יצאתי ל20 דק וראיתי שהוא בוכה המון ולא מצליח ממש להירגע ולקחתי אותו. ביום החמישי הגננת הכניסה סיוע שיאפשר למטפלות להיות יותר צמוד אליו. בעלי היה איתו איתו שעתיים ויצא לשעתיים. ראה שהוא בכה ונרגע בנדנדה בחוץ. יום למחרת אני היתי איתו שעתיים ויצאתי. ראיתי שבכה הצמון ולקח לו זמן עד שנרגע בחצר.
מרגישה שליבי מתכווץ כשאני רואה אותו בוכה ולא נכנסת לגן. מצד שני לא רוצה לפגוע להסתגלות שלו. אני מרגישה שקשה לו כל תהליך הפרידה וקשה לי עם זה מאד.
סיכמתי עם הגננת שנמשיך עם אותו נוהל ישיבה שעתעעיים ולאחר מכן יציאה לחשעתיים. (לא משאירה אותו לישון עד שיסתגל). האם איך שפעלתי נכון?אני צריכה לעשות משהו אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
נעמה סבג שמש12/04/2010היי שגית,
במצב של הסתגלות, חשוב שאת תהליך הקליטה תעשה אותה הדמות. הילד צריך עקביות, משהו יציב.
השינוי הזה- אמא, אבא, סבתות, הוא בעייתי.
בנוסף, הדרגתיות חשובה: נכון היה לשהות איתו שם שלושה ימים, כל יום שעתיים- שלוש..
בהתחלה, לתת לו להתעסק במשהו ולהסתכל מרחוק. לתת לו לשחק בדברים שהכי יאהב. אם זה בחצר, אז שיהיו איתו בחצר.
צריך ללכת עם הילד, לראות את הדברים מהעיניים שלו.
אח"כ להפרד ממנו כמו שצריך. כשמישהו לוקח אותו על הידיים ולצאת. חשוב להעסיק אותו ולהסיח את דעתו.
חשוב לא פחות לחזור אחרי פרקי זמן קצרים ולהיות זמינים.
רק כשלילד טוב בגן, נכון להשאיר לשנת צהריים.
את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא מאמר בנושא.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
שגית12/04/2010תודה על תגובתך ..לגבי פרקי הזמן שיש להשאירו בגן -שעתיים לשהות איתו ושעתיים לעזוב זה בסדר , זה לא יותר מידי ? אני רואה שהוא בוכה ונרגע לסירוגין אבל הבכי שלו קשה.. לא רוצה לגרום לא לטרואמה..
לגבי הדמות ..כשחזרתי לעבודה הוא היה רגיל להיות אצל הסבתותו בימים מסוימים וכך אנחנו ממשיכים .. זה עדיין לא ממומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
נעמה סבג שמש14/04/2010עדיין עדיף שאותה הדמות תעשה את כל תהליך הקליטה.
דבר נוסף- בשלושה ימים הראשונים, להשאר שעתיין וללכת יחד איתו. אח"כ לשים אותו לפרקי זמן בהתאם למסוגלות. אם אחרי חצי שעה הצוות לא מצליח להרגיע ולו במעט ולהסית את תשומת ליבו, הייתי אותה זאת הדרגתי יותר.
אם לאחר שבועיים אין כלל שיפור הייתי בודקת אם בוודאות זו המסגרת שמתאימה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. כניסה לגן
שגית16/04/2010הי נעמה, היום זה שבוע וחצי שהתחלנו ללכת לגן, סה"כ יש שיפור והוא בוכה כ15 שעה וכשמעבירים אותו לחצא נרגע.. סה"כ יותר משוחרר ויתר מתאקלם לאחר פרק הזמן שבוכה. אולם , יש לציין שעדיין בוכה לסירוגין. היום שעיתי עם בני כשעה וחצי ונפרדתי מאד. מבחוץ שמעתי שבוכה כקורב לחצי שעה רצוף בכי גבוב מאד! הערתי לגננת כי הבכי ממושך מאד וכי יכלו לצאת איתו לחצר שכן שם יותר נרגע. מצד אחד טענתם כי אי אפשר שיהיה כל הזמן שם אולם מצד שני אני לא מוכנה שבני יבכה חצי שעה רצוף.. מה לעשות? החל מיום ראשון הקרוב סיכמנו לעלות את פרק הזמן שיהיה לבד לחצי יום 4ש' כשעד עכשיו היה 2ש' . זה לא הרבה מידי? האם המיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כניסה לגן
שגית16/04/2010בנוסף, נותנים לי תחושה שכל ילד בוכה וזה בסדר .. השאלה אם כשאני מעירה על בכי רצוף של חצי שעה זה מוגזם מבחינתי? האם זה בסדר שלא יצירתיים ועושים הכל שלא יבכה.. לבלבל אותו.להסיח את דעתו. בשבוע שעבר הערתי גם על כך שבכה יותר מידי והיה לבד.. והגננת הכניסה תיגבור כדי שיוכלו יותר להסיח את דעתו. אני רוצה להיות רגועה שכשאני לא בא6זור באמת יעשו הכל שלא יבכה ( כשיודעים שבחצר נרגע יחסית מהר).. תודה וסליחה על האורך.. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
שגית22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)