שינוי בהתנהגות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות בגן
    יפעת
    21/10/2007

הבן שלי בן שנה ושבעה חודשים הוא מגיל חצי שנה בגן ילדים ויש לציין ממש היסתדר שם בצורה מדהימה ותמיד המטפלות אמרו לי שהוא ילד מקסים ונבון ושממש קל להן לטפל בו. והשנה רשמתי אותו לאותו הגן עם אותן המטפלות ובחודש האחרון המטפלות אומרות לי שהוא כל היום בוכה בגן
    וכל רעש הכי קטן שיש הוא מפחד ומתחיל לבכות כמו למשל משאית או אופנוע או אפילו בלנדר.
    יש לציין שבבית כאשר הוא איתי כשיש רעש כזה הוא בא לידי ומחבק לי את הרגל ואני מסבירה לו שזה בסה"כ משאית ושהכול בסדר והוא נרגע וחוזר לשחק במשחקים שלו, ואין שום שינויי חדש בחייו שיכול להסביר את השינויי בהתנהגות שלו.
    ואילו בגן הוא נכנס להתקפה של בכי ולא מפסיק והמטפלות לא מבינות מה קרה לילד המקסים שהיה להם עד לא מזמן.
    ברצוני לציין שהוא סובל מדלקות חוזרות באוזניים ויש לו ירידה קלה בשמיעה שאולי קשור לזה באיזה שהוא אופן.
    אודה לתשובה מהירה.
    יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

שרון באומל
    28/10/2007

שלום יפעת
    אני מאמינה שהתנהגותו של בנך קשורה לירידה בשמיעה. ייתכן ורעשים נשמעים לו פחות ברורים, או כל התהליך של דלקות האוזניים, הכאב הכרוך בכך והטיפול, מתבטא בפחד מפני רעשים חזקים. לכן, הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון אתה פוחד מכל מיני רעשים חזקים (דוגמאות). נראה לי שמאז שהואזניים שלך היו חולות כמה פעמים, אתה נורא פוחד מרעש". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בנפשו פנימה תקל עליו מאוד. בנוסף, אני מציעה להדריך אותו לגבי דרכים להתמודדות אדפטיבית יותר כששומע רעשים חזקים: לחבק צעצוע אהוב/לשבת בשקט על הרצפה או כל דבר אחר שיעודד את תחושת השליטה שלו. אני מציעה להדריך את המטפלות בגן באותו האופן.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו