מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםמיקי13/04/2010
שלום,
בני בן שנתיים וארבעה חודשים. בתחילת פסח נגמל מחיתולים. הגמילה היתה חלקה ביותר, כבר ביום הראשון הראה נכונות לעשות צרכיו בחצר או בסיר ולא פספס אף לא פעם אחת. הוא היה מאוד מרוצה מהעניין.מהשירותים עצמם הוא פוחד. כך היה בשבוע וחצי של חופש פסח. מאז שחזר לגן מהחופשה, לפני כשבוע, הוא מסרב לעשות צרכיו בגן. מתאפק שם שעות, בוכה וסובל, עד שמשתין על עצמו או ששמים לו חיתול והוא עושה בו. כשאני באה לקחת אותו, ברגע שאנחנו יוצאים מהגן הוא חוזר להיות גמול כמו קודם ועושה בסיר ובחוץ בטבעיות גמורה. אני חוששת שזה קשור לכך שהוא לא אוהב במיוחד את הגן, מעולם לא שמח ללכת לשם בבוקר ובנוסף נראה לי שניסו לשכנע אותו בהתחלה לעשות בבית השימוש (כי כך הגננת מעדיפה) וכנראה שזה הרתיע אותו ומאז הוא לחוץ שם.עכשיו מציאים לו בחוץ או בסיר והוא מסרב.היום לראשונה הוא הראה קצת התנגדות לעשות צרכיו גם איתי בבית ואפילו ביקש חיתול. נקודה נוספת חשובה היא שבשבוע האחרון התחיל קצת לגמגם. קראתי שזה לא חייב להיות קשור לטראומה אבל במקרה זה אני חוששת שאולי כן. מה עלי לעשות על מנת למזער את הסבל והנזק? האם לחזור לחיתולים? האם לנסות כך עוד?
אשמח לתגובה
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
סמדר ריינר14/04/2010שלום מיקי,
נראה שהקושי הוא בעצם החזרה לגן ולא בגמילה עצמה. לכן, כדאי להתייחס לקושי הריגשי שלו קודם כל. אני לא יודעת כמה ניתן לדבר איתו, אבל אם ניתן חשוב לנסות לברר איתו אם משהו מפחיד אותו או קשה לו ולטפל בזה. לתת הנחיה מתאימה לגננת ולדבר איתה על הקושי של הילד בגן. אחרי שמדברים על הקושי ומתמודדים איתו, ניתן להחזיר אותו למסלול הגמילה בבית באמצעות פרסים וחיזוקים חיוביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)