שינוי בהתנהגות אצל ילד בן 5.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות אצל ילד בן 5.5
    מירה
    13/04/2010

שלום רב,
    יש לי 3 ילדים. בן בכור בן 8, בן אמצעי בן 6 ותינוקת בת חצי שנה.
    לאחרונה החלו שינויים בהתנהגות אצל בני האמצעי. השינויים באים לידי ביטוי במספר מישורים :
    1. כל פעם שצריך ללכת למקום כלשהו כגון : גן, חבר, חוג ... הוא מתחיל להתלונן על כאבים בבטן ובגרון. (כל פעם מדובר על אותם כאבים) אני ממש צריכה להוציא אותו מהבית בבכי...יודגש שהוא מתלונן על הכאבים רק בסיטואציות אלו.
    2. לא אוכל כמו שצריך. הוא ממצה את הארוחה לאחר מספר ביסים ועורך מו"מ על כמה ביסים עוד נותר לו לאכול.
    3. מדבר בצורה תינוקית.
    4. כרוך סביב חבר אחד בלבד בגן בצורה מוגזמת. בתחילת השנה היו לו עוד 2-3 חברים שהיה משחק איתם.

ברצוני להדגיש שלאור כך ערכתי לו לאחרונה את כל הבדיקות האפשריות והילד בריא לחלוטין. ברור לי שכנראה מדובר במשבר בעקבות לידת האחות החדשה במשפחה אבל אני ממש אובדת עצות כיצד להתמודד עם ההתנהגות שלו. אשמח לקבל טיפים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות

ליאת גרוס
    17/04/2010

שלום מירה
    נשמע שבנך עובר משבר לא פשוט שבא לידי ביטוי באופן פסיכוסומטי ובדרכים אחרות. ייתכן כי הדבר קשור ללידת אחותו אך לא בהכרח. האם קרו דברים נוספים שיכולים להסביר את המשבר ? האם היה משהו בתקופה בה החל שינוי ההתנהגות? האם היו משברים דומים בעבר או שזהו שינוי מאד מפתיע ? האם רב היום שמח ?
    העובדה שלא רוצה לצאת למקומות מרמזת כי הקושי הוא בחוץ. כנראה בתחום החברתי. ייתכן שקרה משהו שהעליב אותו או הפחיד אותו. ייתכן כי אינו חש בטוח וקומפטנטי להתמודד עם דרישות העולם שבחוץ. הוא לא אוכל כי לחוץ וחרד. כך או כך כדאי נסות להבין את הגורם ולסייע לו.כדאי לנסות להקל עליו בטרם יעלה לכיתה א' בשנה הבאה, דבר שעלול להעמיק את המשבר.
    לדעתי מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע. טיפול טוב יכול להביא לשיפור מהיר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו